Smeštaj Tip smeštaja 29.12. - 03.01.
BRATISLAVA: HOTEL MODENA 3* 1/4 sa doručkom
1/3 sa doručkom
1/2 sa doručkom
Još 5 osoba gleda ovo putovanje.

  • Za slike i detaljan opis smeštaja kliknite na naziv smeštaja u tabeli. 
VAŽNO:
  • Navedene cene iz tabele se odnose na PAKET ARANŽMAN (100% hotelski smeštaj sa doručkom i prevozom) za polazak iz Novog Sada i Beograda.
  • Za polazak iz Kragujevca i Niša cene se uvećavaju 10€
  • Za putnike koji organizuju prevoz u sopstvenoj režiji, navedene cene aranžmana iz tabele se umanjuju za 20€.
PRODAJNA MESTA:
  • Novi Sad, Danila Kiša 11, 021 544 444, 064 00 293 70
  • Beograd (Fun Group), Balkanska 27, 011 26 86 064, 060 500 61 60
  • Niš (Balkan Fun), TC Kalča (prizemlje), 018 310 50 30, 069 500 25 24
  • Balkan Fun Macedonia, ul. Leninova 59, Skoplje, Macedonia, +389 2 3201 771, + 389 2 3201 726

Opis destinacije: 

Bratislava – glavni grad Slovačke se na jugozapadu zemlje na granici sa Austrijom i Madjarskom. Bratislava i Beč najbliži su glavni gradovi u Evropi, udaljeni samo 60 km. Bratislava ima dugu istoriju koja seže u doba pre Rimljana. Sam grad kao i cela Slovačka je posle Drugog svetskog rata bila pod okupacijom SSSR-a pa su primetni tragovi komunističke arhitekture. Na istočnoj obali Dunava nalazi se stari grad, bogat istorijskim gradjevinama iz različitih epoha, dok na zapadnoj strani preovladjuju moderne gradjevine. Nekada poznat kao nemači Presburg ili madjarski Pozsony, oduvek je bio jedan od kulturnih središta Zapadne Evrope, raskrsnica brojnih kultura i trgovinskih puteva, danas industrijsko i kulturno sedište Slovačke.

Beč – glavni grad Austrije, njeno političko, ekonomsko i kulturno središte. Grad izuzetne arhitekture sa velikom ponudom istorijskih znamenitosti i spomenika. Bečku arhitekturu karakteriše šarenolikost stilova mnogobrojnih istorijskih epoha počevši od romanske Rupertove crkve, preko gotske katedrale Sv. Stefana iz XIII veka i barokne Karlove crkve. Istorijski najznačajninji muzejski eksponati danas se čuvaju u zdanju Hofburg. Medju najznačajnijima su riznica Habzburške dinastije, eksponati od prvorazrednog značaja medju kojima se ističe kruna Svetog rimskog carstva i carska kruna Austrijskog carstva. Beč nosi epitet i muzičke prestonice u kojoj su ziveli kompozitori kao što su Mocart i Betoven.

Plan puta

1. dan: 29. Dec. 2016. / Novi Sad – Mađarska – Slovačka:

Polazak ispred Hotela Sajam u poslepodnevnim satima. Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke sa kraćim odmorima.

2. dan: 30.Dec. 2016. / Bratislava – Beč – Bratislava:

Dolazak u Bratislavu u jutarnjim časovima. Nakon smeštaja u hotel, fakultativni izlet za Beč. Sledi  prva info tura i upoznavanje Beča u pratnji vodiča (Trg Marije Terezije, Parlament, Gradska kuća, Opera, Univerzitet, Hofburg - kompleks imeprijalnih palata, katedrala Sv.Stefana, koja poseduje najčuvenije zvono u Evropi “Pumerin”, koje danas zvoni samo za Novu godinu.) Slobodno vreme za šetnju i razgledanje grada. Nakon obilaska povratak za Bratislavu i smeštaj u hotel.Noćenje.

3. dan: 31. decembar 2016. / Bratislava – Beč / doček Nove godine (fakultativno)

Doručak. Obilazak Bratislave u pratnji vodiča ( Jevrejska četvrt, Katedrala Sv. Martina koja je najveća i najstarija crkva u Bratislavi, Stari trg sa Rolandovom fontanom, Biskupska palata, Narodno pozorište, Staro mesto sa starom gradskom većnicom…). Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativni odlazak na doček Nove Godine u Beču koji se tradicionalno održava na ulicama i gradskim trgovima. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: 01. januar 2017. / Bratislava – Šenbrun/Belvedere (fakultativno):

Doručak.  Fakultativni odlazak do čuvenog dvorca Šenbrun, letnje imperijalne rezidencije Habzburgovaca. Šetnja kroz park koji ga okružuje i obilazak unutrašnjosti dvorca. UNESCO je Šenbrunsku palatu 1996. god. uvrstio na lisu Svetske baštine. Zatim sledi poseta još jednoj raskošnoj palati Belvedere, barokni dvorac  iz XVIII veka. Danas je kompleks Belvedere pretvoren u muzej. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak za Bratislavu u večernjim časovima.Noćenje.

5. dan: 02. januar 2017. / Bratislava – Parndorf (fakultativno) – Slovačka – Mađarska: 

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativna poseta tržnog centra Parndorf, koji je veoma poznat u Evropi po radnjama najpoznatijih svetskih robnih marki. Vreme predviđeno za kupovinu. Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Polazak u poslepodnevnim satima. Noćna vožnja preko Slovačke, Mađarske i Srbije uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja carinskih i graničnih formalnosti.

6. dan: 03. januar 2017. / Srbija – Novi Sad:

Dolazak u Novi Sad u jutarnjim časovima. KRAJ PROGRAMA.

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti | Žurke
string(25) "1970-01-01T00:00:00+00:00"