Smeštaj Tip smeštaja 29.12. - 03.01.
KATOVICE: HOTEL DIAMENT 4* 1/4 sa doručkom
1/3 sa doručkom
1/2 sa doručkom
Još 3 osoba gleda ovo putovanje.

  • Za slike i detaljan opis smeštaja kliknite na naziv smeštaja u tabeli.
VAŽNO:
  • Navedene cene iz tabele se odnose na PAKET ARANŽMAN (100% hotelski smeštaj sa doručkom i prevozom) za polazak iz Novog Sada i Beograda.
  • Za polazak iz Kragujevca i Niša cene se uvećavaju 10€
  • Za putnike koji organizuju prevoz u sopstvenoj režiji, navedene cene aranžmana iz tabele se umanjuju za 20€.
PRODAJNA MESTA:
  • Novi Sad, Danila Kiša 11, 021 544 444, 064 00 293 70
  • Beograd (Fun Group), Balkanska 27, 011 26 86 064, 060 500 61 60
  • Niš (Balkan Fun), TC Kalča (prizemlje), 018 310 50 30, 069 500 25 24
  • Balkan Fun Macedonia, ul. Leninova 59, Skoplje, Macedonia, +389 2 3201 771, + 389 2 3201 726

Opis destinacije:

Katovice

Katovice (polj. Katowice, šl. Katowicy, češ. Katovice, nem. Kattowitz) su grad u Poljskoj u Vojvodstvu Šleskom. Nalazi se u istorijskom delu Gornje Šlezije u južnoj Poljskoj između reka Klodnica i Rava. Glavni je grad Šleskog vojvodstva. Udaljen je 70 kilometara severozapadno od Krakova. Prema popisu stanovništva iz 2011. u gradu je živelo 310.764 stanovnika. U široj regiji živi oko 3,5 miliona ljudi. Grad je poznat od 1598. Veoma se razvio u 19. veku zahvaljujući eksploataciji kamenog uglja.

Vroclav Grad koga još zovu “Venecija Poljske“, grad sa oko 220 mostova, pre rata ih je bilo preko 300 i svi se međusobno razlikuju. Jedinstven grad smešten na pet reka, Odra i njene četiri pritoke. Dok šetate mostovima grada možete naići na skulpture patuljaka, kojih u gradu ima negde oko 250, zbog toga ovaj grad još zovu i “Svet patuljaka“, oni se nalaze na kultnim mestima grada. Sloveni su prvi formirali naselje tokom X veka. Iako je bio razoren tokom II svetskog rata, Vroclav je ipak sačuvao veliki broj starih građevina.

Šareni grad, grad studenata, jedan od najenergičnijih gradova evrope, neretko ga porede sa Amsterdamom i Berlinom, po intezivnom noćnom životu, veliki broj klubova, pivnica, izuzetno pristupačne cene, učiniće vašu Novu godinu nezaboravnom. Doživite spektakularno Novogodišnje veče na glavnom gradskom trgu, ili uz organizovan doček u jadnom od najboljih klubova Vroclava.

Beč

Beč – glavni grad Austrije, njeno političko, ekonomsko i kulturno središte. Grad izuzetne arhitekture sa velikom ponudom istorijskih znamenitosti i spomenika. Bečku arhitekturu karakteriše šarenolikost stilova mnogobrojnih istorijskih epoha počevši od romanske Rupertove crkve, preko gotske katedrale Sv. Stefana iz XIII veka i barokne Karlove crkve. Istorijski najznačajninji muzejski eksponati danas se čuvaju u zdanju Hofburg. Medju najznačajnijima su riznica Habzburške dinastije, eksponati od prvorazrednog značaja medju kojima se ističe kruna Svetog rimskog carstva i carska kruna Austrijskog carstva. Beč nosi epitet i muzičke prestonice u kojoj su ziveli kompozitori kao što su Mocart i Betoven.

Plan puta

 1. dan: 29. decembar 2017. / Beograd – Novi Sad – Mađarska – Slovačka:

Sastanak grupe na dogovorenom mestu u u popodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2. dan: 30. decembar 2017. / Poljska – KATOVICE:

Dolazak u Katovice u prepodnevnim časovima. Po dolasku razgledanje grada: glavni gradski trg Rinek koji je iako uništen u 2. sv. ratu i dalje monumentalan, katedrala Hrista Kralja kao jedna od najvećih crkvi u Poljskoj, Šleski muzej, uske ulice starog grada… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan: 31. decembar 2017. / Katovice – Krakov i rudnik soli Velička (fakultativno):

Doručak. Mogućnost fakultativnog odlaska na izlet do Krakova gde sledi obilazak ovog prelepog grada: brdo Vavel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, stari gradski Rinek sa zvonikom – među najvećim u Evropi, Crkva Sv. Marije, Univerzitet Jagielo iz XIV veka, Barbakan, Cvetna vrata, ulica Kanoniczna sa zgradama iz XIV veka... Mogućnost fakultativnog obilaska 700 godina starog rudnika soli „Velička“. Liftom se silazi do dubine od 100 m i obilazi se predivno podzemno jezero, kraljevska kapela napravljena od soli, koncertna dvorana i mnogi drugi objekti. Povratak u Katovice. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska na doček Nove godine u Krakov na gradskom Trgu ili u nekoj od naših diskoteka. Povratak u Katovice. Noćenje.

4. dan: 01. januar 2018. / Katovice - VROCLAV (fakultativno):

Doručak. Odlazak do Vroclava gde sledi razgledanje grada: Kraljevska palata, stari gradski trg, Narodni muzej, barokni Univerzitet, Katedrala Sv. Jovana, most Tumski, skulpture patuljaka, japanska bašta… Uživanje u ovom gradu prvog dana nove godine i vreme predviđeno za indivudalne aktivnosti. Povratak u Katovice. Noćenje.

5. dan: 02. januar 2018. / Katovice – Poljska – Češka – Austrija – BEČ – Mađarska: 

Doručak. Sledi napuštanje soba. Opraštanje sa Katovicama i sledi vožnja preko Poljske, Češke i Austrije. Dolazak u Beč u popodnevnim časovima. Sledi panoramski obilazak Beča: Ring, Trg Marije Terezije, dvorac Hofburg, Parlament, Većnica, Opera, zgrada Univerziteta, Burg teatar, katedrala Sv. Stefana… Kraće slobodno vreme u prelepom Beču. Sledi nastavak vožnje preko Austrije, Mađarske i Srbije uz kraće pauze za odmor i osveženje, kao i regulisanje graničnih formalnosti.

6. dan: 03. januar 2018. / Srbija – Novi Sad – Beograd:

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. KRAJ PROGRAMA.

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti | Žurke
string(25) "1970-01-01T00:00:00+00:00"