Prozirno čisto more sa svim postojećim tirkiznim nijansama uokvireno sa krečnjačkim stenama i plažom koja oduzima dah. Mislili ste da ne postoji? Mi ćemo Vam reći da ste se prevarili.  To isto će vam reći svako ko je posetio ovu plažu, Navajo plažu na Zakintosu.

Navajo, kao da je stvorena za snimanje scena iz  filma “Pirati sa Kariba”. Mala i skrivena od sveta odaje utisak kao da čuva mnoge tajne kroz istoriju.

Odakle nasukani brod da plaži? Negde oko 1981. godine, grčke vlasti su primetile brod u vodama Zakintosa koji im je bio sumnjiv. Ubrzo su otkrili da brod krijumčari ljude, cigarete, alkohol i potera je počela. Nevreme i loša vidljivost su doprineli da se brod nasuka na Navajo plažu. Ime tog broda je bilo Panagiotis. Njegov dom više nije nemirno more već bele peščane dine plaže Navajo. On je sada atrakcija za brojne turiste koji posete ovu neobičnu plažu  i glavni razlog zašto je Navajo dobio nadimak „Brodolom”.

Navajo danas predstavlja obeležje Zakintosa. Mnogi ovu uvalu smatraju za čudo prirode. Ona je jedna od najpoznatijih i najviše slikanih plaža u celom svetu i često je možete videti na razglednicama. Mala i izolovana a opet prelepa uvala je locirana na severozapadnoj obali ostrva, blizu  sela Anafotiria a sa suprotne strane ostrva se nalazi glavni grad Zakintos. Strme krečnjačke  litice, bele  peščane plaže i prozirna plava voda privlaći hiljade turista svake godine. Pristup plaži je mogućen samo brodom. 

string(25) "1970-01-01T00:00:00+00:00"