Rafting centar Grand Tara (Comfort) | Rafting Tarom

Sobe/Bungalovi
1/5
Cena PO OSOBI od:
NIJE TRENUTO U PONUDI
Sopstveni, Bus
ID aranžmana: 0
Ovaj aranžman gleda još 5 osoba.

Upit za putovanje

Ukoliko želite da vas kontaktira turistički agent, kliknite na dugme POŠALJI UPIT.
Ukoliko želite da kupite (rezervišete) aranžman, klilknite na dugme REZERVIŠI ODMAH.

O smeštaju

Rafting centar Grand Tara (comfort) | Rafting Tarom
Nalazi pored ušća reka Tare i Pive, gde se rađa reka Drina, a okružen je prelepim planinama – Vučeva, Maglića, Vukuše, Plijesa, Zelengore...
 
Comfort bungalovi se odnosi na smeštaj sa sopstvenim kupatilom i grejanjem.
Rafting centar Grand Tara, sagrađen je 2013 godine. Kapacitet kampa je 85 kreveta raspoređenih u dvokrevetne i višekrevetne bungalove sa i bez kupatila. U okviru kampa je restoran poluotvorenog tipa od 170 m2 sa vrhunskom domaćom kuhinjom. Kamp poseduje SAUNU od 30 m2 sa tuš kabinama i toaletom, koju možete besplatno koristiti i opustiti se nakon uzbudljivog raftinga. U kampu možete da se bavite i sportskim aktivnostima, jer kamp ima teren za odbojku.
Kamp ima wirelles internet. To vam ujutro, uz vruće projice, domaći hleb koji se puši i pršutu, kao i nezaobilazni kajmak i sir iz katuna sa visine preko 1000 m, pruža neponovljiv osećaj dok prelistavate svoju elektronsku poštu i spremate se za jednu od nezaboravnih avantura koje Vam ova priroda pruža. Da ne govorimo o predivnom restoranu iz koga se pruža miris teletine ispod sača, jagnjetine sa ražnja, ili potočne pastrmke, a u kome možete naručiti  i vegeterijanski meni.
U rafting centru Grand Tara poštuju se različiti ukusi i navike – ako želite na splavarenje, dobijate specijalna odela, kacige za rafting i svu neophodnu opremu. Oni koji žele šetnju ili vožnju biciklima imaju zaista nebrojeno mnogo izbora…
Šta drugo reći osim – ne propustite!

Plan puta

1.dan

Dolazak u kamp u popodnevnim ili večernjim časovima (kada Vama odgovara). Upoznavanje sa okolinom i dodela ključeva od soba ili bungalova.

Druženje uz muziku i logorsku vatru... Noćenje.

Sledeći dan je veoma uzbudljiv zbog čega putnicima preporučujemo da se naspavaju i odmore od puta.

2.dan / NP Sutjeska

Verujemo da ćete biti oduševljeni ovim predelom sa prvim zracima sunca. Smeštaji se nalaze pored reke Drine i izgrađeni su u etno stilu, utapajući se u prirodu koju ih okružuje.

Doručak.

Hranom u kampu niko nije ostao ravnodušan. Za doručak se služi domaća pršuta, projice, domaći hleb, uštipci, domaći kajmak, domaći med i džem, jaja, domaće kiselo mleko...

NP Sutjeska.

Nakon doručka planiran je polazak terenskim vozilima ka Nacionalnom parku Sutjeska.

Obilazimo prašumu Perućicu gde ćemo imati priliku da vidimo i vodopad Skakavac (71m) i sa vidikovca posmatramo divlju lepotu i netaknutu prirodu jedine preostale prašume u Evropi.

Nastavljamo put ka vidikovcu Prijevor koji se nalazi podno planine Maglić (najviša planina u Bosni i Hercegovini - 2386m), odakle se pruža predivan pogled na Maglić, Volujak, Durmitor, Zelengoru, Jahorinu, Perućicu, kanjon Sutjeske.

Nakon obilaska katuna sledi ručak a potom i obilazak memorijalnog kompleksa "Dolina heroja" - Tjentište, nekadašnji turistički centar sa velikim kulturno - istorijskim značajem. Ovde se odigrala najveća bitka u II svetskom ratu na prosoru bivše Jugoslavije - Bitka na Sutjesci. Na ovoj lokaciji je takođe i snimljen istoimeni film. Film je poznat po tome što je doživotni predsednik SFRJ - Josip Broz Tito aktivno učestvovao u snimanju filma, insistirajući da njegov lik glumi poznati britanski glumac Ričard Barton. Obilazimo spomen kosturnicu, gde je upisano više od 7.000,00 imena palih boraca, a potom obilazimo nekadašnji najveći otvoreni bezen u Evropi, koji se nalazi na Tjentištu. Završavamo našu posetu nacionalnom parku i upućujemo se nazad u rafting centar. Slobodno vreme.

Večera.

Za večeru se služi pastrmka/lipljan na žaru, kuvana teletina sa prilozima... Domaći i kvalitetni specijaliteti.

Druženje uz muziku i logorsku vatru.

Noćenje. 

3.dan / Kanjon Pive

Doručak.

Za doručak se služi domaća pršuta, projice, domaći hleb, uštipci, domaći kajmak, domaći med i džem, jaja, domaće kiselo mleko...

Kanjon Pive.

Nakon doručka je organizovan polazak terenskim vozilima ka parku prirode i kanjonu reke Pive. Reka Piva izvire iz vrela Sinjac na planini Goliji, blizu manastira Pive. Bez lažne skromnosti može se reći da od pogleda na kanjon kojim protiče reka Piva zaista zastaje dah. Ovaj impresivni kanjon dugačak je oko 33km i visok čak i do 1300m. Ovom prilikom ćemo videti i Pivsko jezero, koje je nastalo pregradom kanjona reke Pive, izgradnjom brane visoke 220m. Izgradnja brane počela je 1967., a završena 1975. godine. Nastankom jezera potopljeno je staro naselje Plužine, a grad je ponovo izgrađen na višoj koti. Ovom prilikom premešten je i Manastir Piva iz 16. veka. Premeštanje manastira je trajalo nekoliko godina, a skidanje i prenos fresaka je bio toliko komplikovan proces da se i danas izučava u stručnoj literaturi. Dužina Pivskog jezera iznosi 45km, a dubina oko 188m. Jezero ima zelenkasto - plavu boju i predstavlja jedan od najlepših lokaliteta u regionu.

Napravićemo kratku pauzu za fotografisanje na velelepnoj brani Mratinje, čija visina od 220m i pogled na kanjon ostavljaju bez daha. Dolazak u Plužine gde ćete naši hrabriji putnici imati priliku da probaju – zip line (fakultativno). Dužina Zip line-a preko Pivskog jezera iznosi neverovatnih 1400m, čime ponosno nosi titulu najdužeg zip line-a u Evropi. Sledi povratak u naš rafting centar.

Ručak.

Za ručak se takođe služe kvalitetni specijaliteti sa ovog podneblja. Domaći hleb, čorba, jagnjetina i teletina ispod sača i sa ražnja, prilozi, sezonska salata, dezert...

Kraj aranžmana.

Cena obuhvata

Cena uključuje:

  • Dva noćenja u izabranom smeštaju
  • Jeep Safari i obilazak NP Sutjeska
  • Obilazak kanjona Pive i pivskog jezera
  • Navedene obroke u restoranu domaće kuhinje
  • Wi Fi u celom kampu
  • Parking
  • Boravišnu taksu

Cena ne uključuje:

  • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje po ceni Dunav osiguranja
  • Konzumaciju pića u kampu
  • Fakultativni izlete

Rezervacija i plaćanje

NAČIN REZERVACIJE:

  • Popunjavanjem on-line upita na sajtu
  • Dolaskom u agenciju
  • Rezervacijom putem telefona ili e-maila
  • Popunjavanjem prijave kod Lider Travel saradnika

NAČIN PLAĆANJA:

  • Gotovinsko plaćanje: 30€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS prilikom prijave, dok je ostatak iznosa potrebno isplatiti do 5 dana pred put.
  • Preko firme: Uz profakturu izdatu od Lider Travel-a
Plaćanje na rate preko čekova ili administrativne zabrane:
  • Čekovima: Do 50% od ukupne cene aranžmana, u jednakim mesečnim ratama do 15-og novembra
  • Admin. zabrana: Do 50% od ukupne cene aranžmana, u jednakim mesečnim ratama do 15-og novembra

OSTALE NAPOMENE:

  • Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
  • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
  • Proveriti 2 dana pre putovanja tačno mesto sastanka grupe.
  • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
  • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika, ulaznih cena ino-partnera i objektivnih okolnosti na tržištu.
  • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, gužvi u saobraćaju…).
  • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem, agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
  • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, vremenske nepogode, politčki nemiri...).
  • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
  • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
  • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
  • Organizator putovanja – Fun Group Travel Group d.o.o., zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.
  • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
  • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske i carinske propise.
  • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4.5 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
  • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste.
  • Svaki putnik je odgovoran za svoje lične stvari (prtljag, novac, dokumenta…), te na svoju sopstvenu odgovornost ostavlja sve stvari u autobusu (bilo da su prisutni vozači i pratilac grupe). Agencija ne garantuje bezbednost i osiguranje gore navedenih stvari.
  • Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
  • Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).
  • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.
  • Organizator putovanja zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
  • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA usklađeni sa YUTA standardom.