Antalija avionom – let na rajsko odredište

Odlučili ste da je Antalija avionom vaša odabrana destinacija za ovo leto? Niste pogrešili. Antalija je jedno od najposećenijih letovališta u Turskoj i postoje opravdani razlozi što nosi ovaj laskavi epitet.

Rajske plaže, luksuzni rizorti, savršena usluga, atrakcije i znamenitosti, aktivan odmor ili lenji dani pod vrelim suncem - ponuda je sveobuhvatna.

Parking na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu

Iskustva turista koji su oduševljeni Antalijom su mnogobrojna, ali u prave lepote ovog morskog dragulja ćete morati da se uverite sopstvenim očima. Vaše putovanje otpočinje letom u pravcu ovog turskog morskog dragulja, jer u Antaliju putujete avionom, kako bi ugođaj bio potpun. Uzbuđenje ne jenjava dok se vozite ka aerodromu Nikola Tesla u Beogradu.

Aerodrom Nikola Tesla

Auto možete ostaviti na parkingu u blizini aerodroma koji radi 24h. Parking mesto možemo da Vam rezervišemo mi umesto Vas. Nakon što primite potvrdu o rezervaciji na dan putovanja u Antaliju avionom auto možete bezbedno ostaviti na dogovorenom mestu.

Službeno vozilo parking službe će vas odvesti do terminala aerodroma, a po povratku će vas vozači sačekati i dovesti do vašeg vozila. Vozilo će biti pod nadzorom, dobro čuvano, sve vreme trajanja vašeg odmora - dok traje vaše letovanje u Antaliji ostavite sve brige po strani.

Ulazak u Tursku tokom pandemije Covid-19

Državljani Srbije mogu putovati u Tursku sa potvrdom o vakcinaciji, ali doza vakcine mora biti primljena najmanje 14 dana pre ulaska u zemlju. Validan je i dokaz o preležanom koronavirusu u poslednjih 6 meseci.

Uslovi za ulazak u Tursku

Ukoliko lice ne poseduje ovu dokumentaciju može priložiti negativan rezultat PCR testa urađenog 72h pre ulaska u Tursku ili negativan rezultat antigenskog testa, urađen 48h pre ulaska u zemlju.

Na aerodromu Nikola Tesla otvoren je centar za testiranje na Covid-19, te rezultate PCR ili antigenskog testa možete dobiti dok čekate let.

Centar za testiranje se nalazi na Terminalu 1, a otvoren je 24/7. Rezultati PCR testa se čekaju maksimalno 120 minuta, a antigenskog do 60 minuta. Stižu na mail adresu, na srpskom i engleskom jeziku i validan su dokaz za putovanje.

Čekiranje i let

Nakon što se prijavite na check-in šalteru i predate prtljag, prolazite pasošku kontrolu i izlazite na terminal.

Prtljag težine do 21 kg se ne naplaćuje, a imate pravo i na rucni prtljag do 5 kg.

Low cost letovima možete poneti prtljag do 8 kg u kabinu.

Dok čekate let možete uživati u bogatoj ponudi beogradskog aerodroma - na raspolaganju su vam barovi i restorani, prostorije za decu (gejt A5 i A6), gaming zona gde vreme možete prekratiti igranjem igrica.

Antalija avionom

Ukoliko letenje obožavate zbog duty free shopova i prilike da se počastite kupovinom oslobođenom pdv-a, nećete ostati razočarani. Ponuda kozmetike, ekskluzivnih brendova, domaćih proizvođača i suvenira je odlična, zato iskoristite vreme da odaberete nešto za sebe. Ipak, imajte na umu da vas očekuju izvanredni šoping centri u Antaliji, zato ostavite mesta u koferima!

Nakon otvaranja gejta, ukrcaćete se u avion i poleteti u susret savršenom letovanju.

Antalija avionom trajanje leta

Razdaljina između Beograda i Antalije iznosi 1650km, drumskim putem, dok je vazdušnom linijom kraća, ali van sezone direktni letovi do ove destinacije ne postoje. Tokom letnje sezone su dostupni čarter letovi, bez presedanja.

Antalija avionom trajanje leta

Najkraći let do Antalije traje oko 2h, a ako presedate, drugi let ćete imati u Istanbulu. Letove preko Istanbula nudi većina kompanija - Pegasus, Lufthansa, Turkish Airlines, Air Serbia. U najdužoj varijanti let do Antalije trajaće 6h.

Konačno odredište - Antalija!

Nakon par sati stižete na vaše odredište - rajske plaže Antalije su na dohvat ruke! Kada sletite, prođete pasošku i carinsku kontrolu i uzmete prtljag vreme je da se zaputite na obećani odmor.

antalija avionom

Aerodrom Antalija je međunarodni aerodrom koji se nalazi 13 km severoistočno od centra istoimenog grada. Aerodrom ima dva terminala, jedan za domaće, a jedan za međunarodne letove.

Ovi terminali prevezu oko 18 miliona putnika svake godine, što ga čini trećim najprometnijim aerodromom u Turskoj.

Antalija avionom - Prevoz sa aerodroma

Ukoliko putujete organizovano preko turističke agencije, transfer Vam je obezbeđen od aerodroma do Vašeg hotela. Na samoj destinaciji dočekaće Vas predstavnik agencije koji će Vam biti na raspolaganju sve vreme trajanja vašeg letovanja u Antaliji.

Havas shuttle bus povezuje domaći terminal aerodroma sa centrom grada. Autobus saobraća svakih sat vremena od 06:00 do 22:00, sa dva jutarnja autobusa (polasci u 04:30 i 05:30). Putovanje traje oko 45 minuta, a cena karte je 12TL (oko 2 evra).

Antalija avionom

Takođe, postoje i dva javna autobuska prevoza koji saobraćaju između aerodroma i centra grada:

  • Autobus br. 600 Aerodrom Antalija – Centar grada – Autobuska stanica saobraća svakih 30 minuta od aerodroma do autobuskog terminala Antalije (Otogar), koji se nalazi 4 kilometra severno od centra grada. Putovanje traje otprilike 40-45 minuta.
  • Autobus br. 800 Aerodrom Antalija – Lara – Terraciti Mall, Kaleici, City Center – 5M Migros Shopping Center- Sarısu saobraća svaka 2 sata između ovog aerodroma i okruga Antalia Lara. Putovanje traje otprilike 50-60 minuta.

Cena javnog prevoza je 3,60TL (oko 0,70 evra) za kartu u jednom pravcu i kupuje se od vozača. Domaći i međunarodni terminali nalaze se na različitim lokacijama. Udaljenost između njih je oko 2,5 kilometra, a javni šatl autobus broj 600, koji saobraća na svakih 30 minuta, povezuje dva terminala.

Ako više volite udobniju opciju, ispred ulaznih izlaza svih terminala su dostupne taksi usluge. Iako su često mnogo brže rešenje za dolazak na odredište, cena je znatno viša i kreće se od 40 do 60 TL (otprilike 10-15 evra).

taxi antalija

Stigli ste na željeno odredište. Nakon što ostavite kofere u vašem luksuznom hotelu, vreme je da se opustite uz osvežavajuće piće na obali mora. Antalija će vas impresionirati na toliko načina da ćete poželeti da vaš odmor traje večno. Ovo letovanje neće biti samo putovanje za pamćenje, već putovanje koje ćete želeti da ponovite čim pre!