Barselona avionom (fakultativno: Đirona, Figueras, Tibidabo) | 4 dana, 3 noćenja

1/5
Cena PO OSOBI od:
NIJE TRENUTO U PONUDI
Avio
ID aranžmana: 0
Ovaj aranžman gleda još 4 osoba.

Upit za putovanje

Ukoliko želite da vas kontaktira turistički agent, kliknite na dugme POŠALJI UPIT.
Ukoliko želite da kupite (rezervišete) aranžman, klilknite na dugme REZERVIŠI ODMAH.
Filteri
Kategorija smeštaja
Tip smestaja
Vrsta usluge

Plan puta

4 dana (3 noćenja) – redovna linija Wizz Air

1. DAN - BEOGRAD – BARSELONA 

Sastanak i čekiranje putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” u 16:45 sati. Poletanje za Barselonu u 19:15 sati (let Wizz Air W6 4115). Dolazak u Barselonu u 22:00 sata. Transfer do hotela. Noćenje.

2. DAN - BARSELONA 

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Trg Katalonije, šetalište Ramblas, luka De la Paz, Barseloneta, Olimpijska luka, Hram Sveta porodica “Sagrada Familia”, avenija Dijagonal, kuće Mila i Batljo, nova Barselona, Španski trg, Monžuik, brdo odlake se pruža najlepši pogled na grad, Olimpijski prsten sa stadionom, Kalatravin toranj, Kolumbov spomenik.

U popodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativne šetnje, u pratnji lokalnog vodiča na srpskom jeziku, najstarijim delom Barselone poznatim kao Gotska četvrt (Barri Gotic). Ovaj deo grada lokalci nazivaju srce grada u kome iako postoje crkve iz 14. veka i ostale srednjovekovne građevine kao i ostaci iz rimskog perioda većina zgrada je sa kraja 19. i početka 20. veka: Trg Katalonija, ulica La Rambla, katedrala La Seu, El Born, pijaca La Boqueria (cena izleta po osobi oko 25 €, metro karta nije uključena u cenu). Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN - BARSELONA

Doručak. Slobodan dan za individualni razgled grada, kupovinu ili fakultativni izleti Đirona i Figueras. Vožnja do Đirone, grada na severoistoku, u blizini granice sa Francuskom. Poseban šarm ovom gradu daju zidine, nastale kao deo sistema odbrane, a koje datiraju još iz rimskog perioda. Sa kula, koje su pretvorene u vidikovac, pruža se predivan pogled na grad i okolinu. Šetnja starim jezgrom grada, obilazak stare jevrejske četvrti (najočuvanije jevrejske četvrti u Evropi), gotske katedrale. Slobodno vreme.

Nastavak putovanja do Figuerasa i poseta ekscentričnom Teatru muzeju Salvadora Dalija. Muzej Salvadora Dalija smešten je u njegovoj porodičnoj palati, a izložbu, koja je kompilacija umetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam maestro. Svaka prostorija ovog neobičnog muzeja može se posmatrati kao svojevrsno umetničko delo. Izuzev slika Salvadora Dalija, mogu se videti i njegove brojne, naravno neobične instalacije (cena izleta oko 85 €). Povratak u Barselonu u kasnim popodnevnim časovima. Noćenje.

4. DAN - BARSELONA - BEOGRAD 

Doručak. Slobodni dan za individualni razgled grada, kupovinu ili fakultativni izlet za Tibidabo, poseta parku Ciutadel i etno selu Pueblo Espanjol u podnožju Monžuika. Odlazak do najviše tačke Barselone, vidikovca Tibidabo, odakle se pruža prelep pogled na čitav grad. Panorama modernističke crkve neogotskog stila Sagrat Kor. Odlazak do jednog od najznačajnijih parkova Barselone, parka Ciutadela, koji se prostire na 30 hektara a nalazi se u neposrednoj blizini istorijskog centra grada i predstavlja pravu zelenu oazu. Odlazak do etno sela Pueblo Espanjol i poseta muzeju na otvorenom. Pueblo Espanjol. “Špansko selo” je još jedna u nizu velikih atrakcija izgrađenih u Barseloni za Svetski sajam 1929. godine. Iako je bilo planirano da se selo sruši posle završetka izložbe zbog neočekivano velikog interesovanja to nije učinjeno. Danas je Špansko selo svojevrstan muzej arhitekture i kulture Španije. Čini ga 117 zgrada, trgovi i ulice tipične za 15 različitih oblasti Španije. U okviru ovog kompleksa se nalazi i pozorište, muzej savremene umetnosti, umetničke radionice i niz restorana sa specijalitetima koji potiču iz raznih regiona Španije. Nalazi se u jednom od turistički najinteresantnijih delova Barselone (cena izleta oko 60 €).

Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 22:40 sati (let Wizz Air W6 4116). Sletanje u Beograd u 01:20 sati. Kraj programa.

Cena obuhvata

Wizz Air

Cena obuhvata:

 • Prevoz putnika redovnom linijom kompanije WizzAir na relaciji  Beograd – Barselona – Beograd;
 • Grupni transfer autobusom od aerodroma u Barseloni do izabranog hotela u odlasku i povratku;
 • Panoramsko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča;
 • 3 noćenja u izabranom smeštajnom objektu na bazi odabranih usluga;
 • Usluge vodiča kao i usluge lokalnog vodiča na srpskom jeziku i troškove organizovanja putovanja;
 • Prtljag – jedan čekirani prtljag i ručni prtljag. Čekirani prtljag do 10 kilograma, može biti sa točkićima ili bez, 40 x 30 x 20 cm. Ručni prtljag može biti torba za laptop, ženska tašna ili mali ranac. U dozvoljene dimenzije ne ulaze ručke na torbi / točkići; međutim točkići mogu maksimalno da uvećaju veličinu torbe za 5cm.

Cena ne obuhvata:

 • Boravišne takse će se računati kao fiksni iznos po danu i po osobi i iznosiće: oko 5€ za hotele sa 4*. Boravišna taksa se plaća na licu mesta prilikom prijave ili odjave iz smeštajnog objekta.
 • Dodatni prtljag je moguće platiti na aerodromu i tom prilikom će se primenjivati trenutno važeće cene kompanije Wizz Air i aerodroma “Nikola Tesla”. Čekirani prtljag van sezone maksimalno do 20kg: oko 79 evra (po letu, po putniku i po torbi); čekirani prtljag van sezone maksimalno do 32kg: oko 110 evra (po letu, po putniku i po torbi). Cene su objavljene prema važećem cenovniku kompanije Wizz Air na dan objavljivanja ovog programa.
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
 • Individualni troškovi putnika i fakultativni izleti

Rezervacija i plaćanje

NAČIN PRIJAVLJIVANJA:

 • Popunjavanjem on-line upita na sajtu.
 • Dolaskom u agenciju.
 • Rezervacijom putem telefona ili e-maila.

NAČIN PLAĆANJA:

1. Uplata pre putovanja:
 • Akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora (gotovinski u prostorijama agencije, uplatom na račun ili platnom karticom)
 • Ostatak je potrebno uplatiti najkasnije do 20 dana pre početka aranžmana (gotovinski u prostorijama agencije ili na tekući račun).
2. Uplata na rate – čekovi građana:
 • Akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora.
 • Ostatak u jednakim mesečnim ratama putem čekova (do 20.12.2023.)
3. Uplata na rate - administrativana zabrana:
 • Akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora.
 • Ostatak u jednakim mesečnim ratama putem administrativne zabrane (do 20.12.2023.)
Napomene u vezi plaćanja:
 • Čekovi ili administrativna zabrana treba da se dostave najkasnije do 20 dana pred put.
 • Ukoliko želite da platite preko račina firme pošaljite nam podatke od iste i izdaćemo vam predračun / fakturu.
 • Plaćanje svih naših aranžmana vrši se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS) na dan uplate. Kurs možete proveriti ovde.

OSTALE NAPOMENE:

 • Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično). Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje.
 • Minimalan broj prijavljenih učesnika za aranžmane rađene na bazi čarter letova (100 putnika). Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju promena reda letenja od strane avio kompanije. Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
 • Od dokumentacije, sa sobom je potrebno poneti pasoš, koji mora biti važeći još 6 meseci po povratku sa putovanja.
 • Za navedeni aranžman Turistička agencija Lider Travel posreduje u prodaji aranžmana.
 • Kategorija hotela je zvanična domicilna kategorija na osnovu ugovora izmedju organizatora putovanja i ino partnera. U slučaju eventualne naknadne promene, organizator ne snosi odgovornost. Vrsta i kvantitet hrane zavisi od kategorije hotela. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo recepcija hotela po dolasku u hotel. Organizator putovanja ne može uticati na spratnost, poziciju sobe, veličinu kreveta. Jedan hotelski dan, kao i rezervisane usluge računaju se od podneva datuma početka putovanja do podneva poslednjeg dana aranžmana, bez obzira kada (u zavisnosti od satnica leta, na koje agencija ne može uticati ) gost uđe u hotel. Molimo putnike da provere validnost putnih isprava. Na put je potrebno poneti pasoš koji važi 6 meseci po povratku sa putovanja. Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnog pasoša ili vize, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Sve posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave, snosi putnik. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni
 • Uz ovaj program putovanja važe opšti uslovi organizatora putovanja Big Blue d.o.o. OTP 121/2021
 • Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Izleti

Barselona avionom - Fakultativni izleti

 • ĐIRONA I FIGUERAS - 85 €
 • TIBIDABO - 60 € 

VAŽNO:

Barselona avionom - Jedan od najlepših gradova Evrope i grad koje definitivno morate da posetite barem jednom u životu - Barselona.

VAŽNO:

 • Plaćanje svih naših aranžmana vrši se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS) na dan uplate.
 • PUTNICI SU DUŽNI BITI NA AERODROMU NAJMANJE 2 SATA PRE ZVANIČNOG VREMENA POLETANJA.
 • PROVERITE VAŽNOST PASOŠA! Minimalan rok važenja pasoša za ulazak u EU iznosi 6 meseci od datuma završetka putovanja.
 • Putnici koji ne poseduju putne isprave Republike Srbije dužni su da se upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
 • PROMENA IMENA PUTNIKA NAKON REZERVACIJE MOGUĆA JE SAMO U RETKIM SLUČAJEVIMA UZ TRENUTNU NADOKNADU I ZAVISI ISKLJUČIVO OD AVIO KOMPANIJE PREVOZNIKA.
 • USLOVI ULASKA U ŠPANIJU - https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama
PRODAJNA MESTA:
 • Novi Sad, Danila Kiša 11, 021 544 444, 064 00 293 70

Opis destinacije

Barselona avionom

Barselona avionom - Uz neke od najpoznatijih svetskih znamenitosti, španske specijalitete, uvek prijatne stanovnike Barse, i turističku agenciju Lider Travel, putovanje u Barselonu ćete sigurno pamtiti, i prepričavati!

Aranžmani za Barselonu avionom za koje smo pripremili za vas podrazumevaju obilaske najatraktivnijih delova ovog grada, odličnu organizaciju i uvek rapoložene vodiče koji su tu da vas upoznaju sa prelepom Barsom.

Na samom dnu stranice možete videti koji hoteli u Barseloni se nalaze u našoj ponudi, kao i cene naših aranžmana, i rezervisati putovanje u Barseloni za sebe i svoju ekipu!

Kliktanjem na naziv smeštaja možete pogledati informacije i slike odabranog smeštaja i prema tome izabrati željeno Barselona avionom putovanje za sebe, porodicu ili društvo.

Barselona avionom - Sunčana Španija

Kraljevina Španija smeštena je na jugozapadu Evrope, zauzima veći deo Pirinejskog poluostrva. Njen južni i istočni deo zapljuskuje Sredozemno more, dok severni i severozapadni deo izlazi na Atlantski okean. Španija je evropska država koja je po svom položaju najbliža afričkom kontinentu, tako da su Gibraltarska vrata vekovima ovde prenosila uticaje iz “velike pustinje”.

Sredozemna obala Španije ima najveći broj sunčanih sati u Evropi, što je čini jednom od najposećenijih turističkih destinacija u Evropi. Iberijsko poluostrvo bilo je stecište mnogih civilizacija, naroda i kultura što je doprinelo raznolikom istorijskom i kulturnom bogatstvu.

Barselona - dom Gaudija - Barselona avionom

Barselona je katalonska lepotica je nadaleko čuvena kako po svojoj arhitekturi tako i po duhu koji čuva u svojim ulicama i bulevarima. Barselona je bila muza i inspiracija čuvenog Gaudija, čije remek delo predstavlja simbol ovog prelepog grada. Sagrada Familia, nedovršena katedrala predstavlja neverovatan spoj ogromne gotičke katedrale i svemirskog broda iz SF filmova.

Teško za opisati ili zamisliti, obilazak Barselone mora se videti i doživeti. Barselona predstavlja kombinaciju različitih kultura i istorijskih uticaja, svojom autentičnošću i raskošnom lepotom nagrađuje sve svoje posetioce.

Da li ste znali? - Barselona avionom

 • Luka u Barseloni najveća u Evropi sa oko 3.6 miliona prolazaka kruzera godišnje.
 • U Barseloni nalazi se 9 mesta pod zaštitom Uneskoa, od kojih je 7 delo Antonija Gaudija.
 • Najpopularnija ulica u Barseloni zove se La Rambla, dugačka je 1.2 km mesto okupljanja i turista i građana Barselone.
 • Španci piju 11,2 litara čistog alkohola po osobi godišnje, što je skoro duplo više od svetskog proseka (6,2 litra).
 • National Geographic proglasio je Barselonu za „najbolji plažni grad“.