Belek iskustva i utisci | Vodič kroz Belek

Belek iskustva i utisci

Belek iskustva: Belek 2023, kao popularno tursko letovalište, zadovoljava potrebe različitim tipovima turista. Ukoliko ste tip turiste koji voli sportove na vodi, ronjenje je ovde vrlo popularno i mnoge agencije organizju upravo diving izlete brodom.

Ukoliko vam golf zvuči zanimljivo, na pola puta izmedju Sidea i Beleka smestio se regionalni golf centar, koji je interesantan za posetiti. Porodice sa decom često se odlučuju za Belek kao svoju letnju destinaciju, budući da hoteli imaju i više nego interesantnu zabavu za decu, brojne bazene, tobogane i sl. Takođe, mnogi od njih imaju brojne teniske, košarkaške, golf terene, manje i veće aqua parkove i sl.

https://www.youtube.com/watch?v=cHRfSX9hyec

Belek utisci – lokacija

Belek, poznato tursko letovalište, nalazi se u jugozapadno Turskoj u Antalijskom zalivu. Udaljen je nekih 30 kilometara istočno od Antalije. Zapljuskuje ga Sredozemno more, a krasi ga bogata vegetacija. Gradski centar je relativno mali, a veći deo grada sastoji se od hotelskih rizorta i kompleksa, koji neretko imaju all inclusive ponudu.

Poslednjih godina, Belek privlači sve veći broj turista iz Srbije, te ako ste ljubitelji luksuznih hotela, često po vrlo povoljnim cenama, ovo letovalište je pravo mesto za vaš odmor.

Belek iskustva

Ukoliko još uvek niste odlučili gde ćete otići na odmor 2023.  godine, a razmišljate o turskoj obali, mi vam u tekstu prenosimo utiske brojnih turista, pa pročitajte kakvi su sadržaji u Beleku, plaža u Beleku, smeštaj u Beleku i razne aktivnosti.

Belek iskustva – sadržaji

Posetom Beleka, otvaraju vam se mnoge mogućnosti za aktivan odmor. U agencijama ili rent a car-om, možete otići do Koprulu Kanjona (lokacija), koji predstavlja prirodnu lepotu, koja je u turskoj poznata kao odlična lokacija za rafting. U ovom nacionalnom parku osim prirodnih lepota možete videti i stare rimske mostove Oluklu i Bugrum, koji su svojevremeno smatrani vrhuncem arhitekture.

U samom nacionalnom parku, brojni su i restorani sa bogatom turskom kuhinjom, a posebno su poznati riblji restorani, sa sveže upecanom ribom. U okolini Beleka su i Kursunlu vodopadi (lokacija), do kojih će vam biti potrebno oko pola sata vožnje.

Belek iskustva

Nedaleko od kanjona, smestio se i antički grad Selge (lokacija), gde je danas kvalitetno očuvan stari amfiteatar, te ako ste ljubitelji istorije i arheologije, preporučujemo vam da posetite ovaj turski lokalitet. Tu možete uživati i u odličnim vidikovcima. Osim njega, u blizini Beleka, nalazi se i antički grad Perge (lokacija), koji je smatran jednim od najlepših gradova antike, a danas su očuvani stadion, amfiteatar, agora.

Grad Aspendos (lokacija), istorijski lokalitet u blizini turskog letovališta, gde su očuvani stari most, teatar, bazilika, privlači i one koji vole zabavne predstave, budući da se ovde prikazuju lažne gladijatorske borbe, pozorišne prestave, festival baleta i opera.

belek iskustva

Za one koji su ljubitelji adrenalina, u Beleku mogu posetiti tematski park The Land of Legends (lokacija). Mada, danas je svaki hotel ukrašen brojnim bazenima i vodenim toboganima. Ukoliko su vam delfini interesantni, možete posetiti i zemlju delfina Dolphinland, gde možete uživati u predstavama delfina ili čak plivati sa njima.

Belek je poznat i kao nacionalni golf centar, te ovde možete uživati i u najrazličitijim golf terenima, budući da ovo tursko letovalište posećuju ljubitelji ovog sporta sa svih krajeva sveta.

Naravno, ako ste ljubitelji predivnog mora, uređenih peskovitih plaža, Belek je još jednom, pravi izbor za vas.

golf tereni belek

Belek iskustva – restorani i kafići

Turska kuhinja oduševljava svoje brojne posetioce. Kao i u drugim turskim letovalištima i ovde možete uživati u jagnjećim ražnjićima, komadnom mesu, melvenom mesu, kebabima, pitama, baklavama, ručno razvučenim korama, ribljim specijalitetima.

Coco bar, Adana Ockbkbasi, Basilica, Nemo, Al Abir Live Lebanon, Deniz, samo su neki od poznatih restorana u gradu. Dali cafe bar, Sos Disco, bar Galeon poznatiji su barovi i klubovi u ovom letovalištu.

kafici i restorani turska utisci

Noćni život takođe nije zanemarljiv. Zanimljivo je da svaki hotel ima svoj plažni bar, ali i diskoteku. Te ako ste došli sa prijateljima i zanimaju vas izlasci, ovde možete uživati u izlascima do kasno u noć. Letovanje u Turskoj je poznata i po tome što se u hotelima često organizuju i klubske tematske večeri.

Belek iskustva – marketi i suvenirnice

Za velike šopingholičare, Belek nije najidealnije rešenje, budući da nema puno tržnih centara, ali kao i svaki turski grad, bogat je malim suvenirnicama. U njima, posebno subotom, možete kupiti najrazličitije turske suvenire, začine, čajeve, svilu, pamuk, nakit, kožu.

Nikako ne zaboravite da se cenjkate, budući da ćete tako ispoštovati njihovu tradiciju, a vi uštedeti koju liru.

Belek – plaža

Topla i suva mediteranska klima, čitavoj Antalijskoj regiji, donela je veliki broj sunčanih dana. More je izuzetno toplo, a kompletna obala poznata je po mnogobrojnim kvalitetnim plažnim barovima.

Jedna od najlepših plaža na turskoj obali je upravo plaža u Beleku. Plažu u Beleku odlikuje čisto kristalno more, prostranstvo, sitan žuti pesak, kao i borova šuma. Idealna je za sve tipove turista, budući da svako može pronaći nešto za sebe.

plaza turska

Porodice sa decom, mogu uživati u postepenom ulasku u vodu, kao i u brojnim parkovima, dok oni što vole adrenalin, mogu uživati u sportovima na vodi, poput skijanja, surfovanja i jedrenja. Tenis, jahanje i biciklizam, takođe su neke od aktivnosti u kojima možete uživati u okolini plaže u Beleku.

Budući da ovde živi i zaštićena vrsta kornjača, ronjenje je nešto što takođe privlači turiste, pošto tako mogu videti kornjače u svom prirodnom okruženju. Trikizno more i čista uređena plaža, nosioci su plave zastave.

Belek iskustva – zabava za decu

Za koji god hotel da se odlučite, vašoj deci će biti zabavno, budući da je svaki hotelski kompleks mislio na najmlađe, te za njih ima puno malih bazena, tobogana, klackalica, igrališta, aqua parkova.

Plaža u Beleku je takođe idealna za najmlađe, budući da je ulaz u vodu veoma postepen, a plaža peskovita i sa igralištima za decu.

Belek Turska letovanje – kako doći

Ako ove godine odlučite da letujete u jednom od najpopularnijih Turskih letovališta, svakako ćete to učitniti avio prevozom. Direktan čarter let iz Beograda za Antaliju saobraća nekoliko puta nedeljno. Dužina trajanja direktnog (čarter) leta je oko 3h. Transfer od aerodroma u Antaliji do hotela u Beleku traje između 45 minuta - 1.30 h.

Belek – smeštaj

Mnogo je smeštajnih objekata u ovom turskom letovalištu, a u našoj ponudi su neki od najpoznatijih i najhvaljenijih hotela u antalijskoj regiji. Uglavnom su to hoteli sa 5*. Kvalitet smeštaja je na izuzetno visokom nivou, jer Belek ima preko 30 hotela sa 5*. Ako vas zanima koje vam mi smeštaje preporučujemo, možete pogledati na sledećem linku - Belek letovanje.

adam i eva belek Jedan od najpopularnijih hotela je adults only (hotel samo za odrasle starije od 16 godina) hotel Adam i Eva.

Belek 2023, sa svim svojim plažama, klimom i toplim morem, kvalitetnim smeštajem, noćnim klubovima, kao i istrojiskim lokalitetima i arheološkim atrakcijama, zabavom za decu, definitivno može zadovoljiti svaki tip turiste.

Ukoliko ste putovali u Belek, pišite nam svoje mišljenje i utiske. Ukoliko još uvek niste, a razmišljali ste o tome, kontaktirajte nas putem telefona ili e – maila. Rado ćemo Vam odgovoriti na vaša pitanja i pomoći vam u odlučivanju, da li je ovo pravo letovalište za vas.