Savršena mesta za izlet kada letujete u Bodrumu

Bodrum izleti: Ovaj živopisni grad na obali Egejskog mora, jedan je od bisera turske obale. Reči nisu dovoljne da opišu sve lepote Bodruma. U pitanju je jedna od najatraktivnijih destinacija u Turskoj, ako ne i u celoj Evropi, zbog divne mešavine bogate kulture i pejzaža koji oduzimaju dah.

Takođe, Bodrum ima neke od najprivlačnijih aranžmana za turiste, zahvaljujući širokom spektru prirodnih i kulturnih atrakcija.

Nekada drevni grad Halikarnas, Bodrum se do kasnog otomanskog doba pretvorio u jednostavno ribarsko selo, ali sve se to promenilo sredinom 20. veka, kada su turisti otkrili lepote ovog podneblja.

Bodrum izleti

Iskustva turista iz Bodruma odišu istinskim oduševljenjem i željom da se ponovo vrate u ovaj divni grad. Bodrum je postao turističko odredište broj jedan u Turskoj, iako su sve regije turske obale specifične i zadivljujuće.

Ova popularna destinacija za letnji odmor poznata je po marini punoj jahti koje isplovljavaju u tirkizne vode Egejskog mora. Turisti imaju priliku da uživaju u fantastičnom pogledu na obalu sa otvorenog mora. Mnogo je istorijskih turističkih atrakcija, ako tražite više stvari koje možete uraditi van plaže.

Ceo grad je pun fotogeničnih, rustičnih kuća okrečenih u belo, okruženih bogatim mediteranskim rastinjem.

Uživaćete u svakoj sekundi letovanja u Bodrumu, a evo i savršenih mesta za izlet i razgledanje koje vredi posetiti:

Bodrum izleti do drevnog grada Efesa 

Grad Efes - lokacija

Posetite jednu od najbolje očuvanih rimskih ruševina u Turskoj na privatnom celodnevnom obilasku od Bodruma do Efesa.

efes

Prošetajte Efesom sa svojim privatnim vodičem i izbliza pogledajte Uneskovu svetsku baštinu, sa istaknutim delovima kao što su Celzusova biblioteka i Mermerna ulica. Nakon toga nastavite do Artemidinog hrama i Kuće Device Marije, i saznajte više o istoriji regiona.

Slušajte zanimljive priče vodiča. Obići ćete i crkvu Svetog Jovana u kojoj je Sveti Jovan živeo sa Devicom Marijom nakon što je izbačen iz Jerusalima 37. do 42. godine nove ere.

U izlete do Efesa je u većini slučajeva uključen i ručak u tradicionalnom lokalnom restoranu.

Krstarenje jahtom obalom Bodruma

Ostavite sve čari Bodruma iza sebe i otisnite se na otvoreno more. Uživajte u danu opuštanja, avanture i ekskluzivnosti na privatnoj 5-satnoj turi jahtom po Egejskom moru. To je savršena prilika da odmor u Turskoj podignete na viši nivo.

Bodrum izleti

Rezervisan samo za vašu zabavu, brod visoke klase vodi vas do četiri ili pet najimpresivnijih zaliva i plaža u ovoj oblasti, gde možete plivati, roniti i sunčati se. Uživajte u personalizovanom iskustvu privatnog obliaska.

Obilazak Istanbula - palata Topkapi, cisterna bazilike i Aja Sofija

Posetite sve najveće atrakcije Istanbula tokom jednog ispunjenog dana, uz pomoć stručnog lokalnog vodiča. Prošetajte istanbulskim istorijskim kvartom Sultanahmet, prepunom kultnih zgrada i spratnih ulica.

Obiđite Plavu džamiju, jednu od najvažnijih religijskih objekata u muslimanskom svetu. Uronite u istoriju Aja Sofije, palate Topkapi i istanbulskog hipodroma, kao i 'potopljene palate' Cisterne bazilike.

Istanbul

Nećete želeti da propustite ni živopisni i užurbani Veliki bazar i sve njegove delicije. U sklopu celodnevnog obilaska Istanbula je i ručak od čak od 3 jela u tradicionalnom istanbulskom restoranu u Sultanahmetu. Doživećete čari ovog grada na pravi način.

Fine dining u Karnas Vineyards Bodrum

Čuli ste za fine dining? Naučite kako da savršeno uparite vina i hranu tokom degustacije i večere u Karnas Vineyards. Opustite se tokom slikovite vožnje od vašeg hotela u Bodrumu do turske vinske zemlje, gde vas čekaju instrukcije vrsnih enologa u opuštenoj večeri sa prijateljima.

Bodrum izleti

Počnite sa čašom Zinfandela dobrodošlice po dolasku, a zatim obiđite vinski podrum. Obrok od 4 jela uključuje razne parove sa lokalnim maslinovim uljem, džemom, sirom i raznim toplim jelima.

Imaćete priliku da uživate u večeri od 4 jela, napravljenoj od lokalnih sastojaka. Dobićete insajderske savete o uparivanju hrane i vina, i probaćete razna regionalna turska vina.

Krstarenje od Kosa do vulkanskog ostrva Nisiros

Krenite na jedinstvenu turneju brodom do fascinantnog vulkanskog ostrva Nisiros. Nakon sat vremene plovidbe stići ćete do slikovite luke ostrva i otkriti tradicionalni način života i autentičnost ostrva.

Autobus vas vodi krivudavim putem dok ne stignete do najvećeg pristupačnog vulkanskog kratera u Evropi. Na putu prema gore videćete krševit pejzaž sa čudnim drvećem i žbunjem sa jedne strane, dok uživate u veličanstvenom pogledu na more i okolna ostrva sa druge.

Kada ste na vrhu, imaćete priliku da zavirite u krater aktivnog vulkana - prečnika četiri kilometra - i pogledajte jedinstveni lunarni pejzaž.

Bodrum izleti

U popodnevnim satima prošetajte uskim uličicama luke Mandraki, uživajte u tradicionalnom ručku u nekoj od brojnih tradicionalnih taverni ili posetite čuveni manastir. Bićete očarani magijom ostrva i prirode.

Bodrum izleti u Pamukkale i Hijerapolis 

Ovaj izlet će biti prilično dug. Većina organizovanih tura na put kreće u 06 časova ujutru, a u zavisnosti od intenziteta saobraćaja, može trajati do 21h uveče.

Doživite geološko čudo Pamukkale-a i uništenog grada Hijerapolisa na ovom jednodnevnom izletu iz Bodruma.

Budite svedoci spektakularnih belih terasa i bazena Pamukkalea, koje turski narod zove „zamak od pamuka“, koji su formirani kalcijumom iz kaskadnih toplih izvora.

Pammukale

Iskustva turista koji su posetili Pamukkale odišu iskrenim oduševljenjem ovim prirodnim čudom.

Zatim istražite Hijerapolis, grčko-rimski grad izgrađen u blizini izvora. Pogledajte njegove kolonadne puteve, pozorište i nekropolu, a možete i da zaplivate u modernim termalnim bazenima Pamukkalea ili Kleopatrinom bazenu izgrađenom u Rimu. Ručak je uključen u cenu izleta.