Celodnevna žurka u Laganasu

Iako samo ostrvo Zakintos pruža mnogo, mnogo više od noćnog života, gradić Laganas je definitivno grčka Ibica i epicentar dobrog provoda. Za one koji se ne umaraju lako i koji u svakom delu dana žele nešto divlje, Laganas pruža provod i pre kasnih noćnih sati. Laganas je mesto gde se ne zna da li žurka traje do jutarnjih sati ili nikad ni ne prestaje. Dajemo vam predlog kako da provedete jedan dan i kako izgleda celodnevna žurka u Laganasu.

pool party zakintos

Posle burne noći, kada sebi date malo oduška i nekoliko sati kvalitetnog sna, potrudite se da izvučete najbolje iz dana i da ga iskoristite u potpunosti. Počnite sa nečim za nijansu mirnijim i opuštenijim. To je definitvno jedan od bisera Zakintosa, ostrvo Cameo.

Zakintos

Sa gradske plaže Laganasa, ovo ostvo čini se kao ogromna nezanimljiva stena bez plaže. Međutim, oni koji se usude da drvenim, visećim mostićem dođu do ostrvceta videće da njegov stenovit i grub izgled krije prelepu drugu stranu ostrva. Ostrvo je malo i ne prima mnogo ljudi, međutim, na njemu nikad nije ogromna gužva. Gleda na otvoreno more, skriveno je od gradske plaže, te odaje utisak intime i privatnosti.

Voda je nešto hladija, plavlja i poprilično čistija od one na gradskoj plaži. Na toj stenovitoj plaži se nalazi bar s kojeg se dalje pruža skromni mol, za one koji vole da skaču u vodu ili se sunčaju nesto dalje od tuđih pogleda. Dok ležite na ovoj plaži pogled vam okupira bela trakasta tkanina koja se viori na vetru i sija na suncu. U popodnevnim časovima na plaži se sluša nešto opuštenija haus muzika, dok u poslepodnevnim časovima DJ diže atmosfteru stranim letnjim hitovima u kojima uživaju kako oni u baru, tako i oni na molu, u plićaku, pa i dubini mora.

cubaneros zakintos

S obzirom na to da je na Cameo ostrvu savršeno zagrevanje, a da se uveče tu održavaju luksuzne, privatne žurke u belom, poslepodnevni časovi su dobro vreme da žurku nastavite negde drugde, na plaži Laganasa. Šetajući plažom, ono što ne može proći neprimećeno je automobil, narandžasta buba, na vrhu jednog Beach bar-a. Svi koji su nekad posetili Zakintos znaju da je ime tog Beach bar-a Cubaneros i da se tu gotovo svakodnevno održavaju srpske žurke.

Celodnevna žurka u Laganasu

U ovom drvenom baru rade naši ljudi i služe pića po niskim cenama. Enterijer bara, drevene stepenice i šankovi, služe kao podijumi. Ispred se nalaze ležaljke na pesku gde je takođe žurka, čak se i u vodi nalaze ogromni visoki drveni stolovi koji se neretko tretiraju kao podijum za igru.

Cubaneros ZakintosPosle žurke u Cubanerosu, u povratku kroz glavnu ulicu, videćete da se već u kasnijim poslepodnevnim satima sve priprema za ludu noc.

Celodnevna žurka u Laganasu

Posle kratkog odmora i spremanja u hotelu, na bazenima hotela Mansion Havana i Ikaros, kao i u bašti hotela Akropolis, okupljaju se gosti okolnih hotela i počinje novo zagrevanje pred grad. Oko 23h većina kreće ka centru glavne ulice. U ovo vreme omladina se grupiše po manjim barovima, gde se organizuju razne akcije, popusti i takmičenja u ispijanju pića, kao finalno zagrevanje za ono što počinje oko ponoći.

Celodnevna žurka u Laganasu

Do ponoći svi mladi Britanci i Srbi su u glavnoj ulici, gde iskusno odolevaju hostesama klubova koje na sve načine pokušavaju da ih namame unutra. U koji god klub da se uputite nećete se pokajati jer je provod dobar u svakom od njih, a verovatno nećete ni celu noć provesti na jednom mestu. S obzirom na to da su neki klubovi počeli skupo da naplacuju ulaz, ili da su pretežno britanski, naši turisti zabavu obično traže u klubovima sa srpskom muzikom – Sizlu i Plusu, kao i klubovima sa pretežno stranom muzikom, Fishbolu i Vajbsu.

Celodnevna žurka u Laganasu

Klubovi svoju publiku privlače na razne načine, kako niskim cenama pića, tako i  raznim tematskim večerima kao sto su White party, Elegance party, Kafansko veče, Veče 90-ih i slično. Žurke traju do negde u pola noći,  a za one kojima ni to nije dovoljno, na samoj plaži nalaze se klubovi koji organizuju After party sve dok opet ne uprži sunce i krene sve ispočetka.

Celodnevna žurka u Laganasu

Autor: Olja Bilinović