Drač (Albanija) | Leto 2024

1/5
Cena PO OSOBI od:
NIJE TRENUTO U PONUDI
Sopstveni, Bus
ID aranžmana: 0
Ovaj aranžman gleda još 3 osoba.

Upit za putovanje

Ukoliko želite da vas kontaktira turistički agent, kliknite na dugme POŠALJI UPIT.
Ukoliko želite da kupite (rezervišete) aranžman, klilknite na dugme REZERVIŠI ODMAH.
Filteri
Kategorija smeštaja
Tip smestaja
Vrsta usluge

Plan puta

1-2. dan Novi Sad- Drač / Valona / Saranda / Ksamil

Polazak iz Novog Sada u 16:00h sa Lokomotive, iz Beograda u 18:00h sa benzinske stanice "ZMAJ 2", iz Niša u 00:30h sa benzinske stanice "NIS Petrol" Bulevar 12. februar. Vožnja autobusom, preko Prokuplja i graničnog prelaza „Merdare“, zatim auto-putem preko Kosova i ulazak u Albaniju preko graničnog prelaza „Morine“. Vožnja auto-putem do Drača i transfer putnika do smeštajnih objekata u Draču. Iz Drača: organizovan transfer putnika do Sarande i Ksamila. Usluga po programu. Noćenje.

3-8. dan - Drač / Valona / Saranda / Ksamil

Slobodni dani za individualna razgledanja, posete i odmor. Usluga po programu. Noćenje.

8/9. dan - Drač / Valona / Saranda / Ksamil - Novi Sad

Napuštanje smeštajnih kapaciteta do 9:00h. Slobodno vreme do polaska autobusa, tj. transfera. Polazak autobusa u popodnevnim časovima za Novi Sad. Putovanje preko graničnog prelaza „Morine“ i „Merdare“, Prokuplja i Niša. Dolazak u Novi Sad predviđen za rane prepodnevne sate. Kraj programa.

Način plaćanja

NAČIN PRIJAVLJIVANJA:

 • Popunjavanjem on-line upita na sajtu.
 • Dolaskom u agenciju.
 • Rezervacijom putem telefona ili e-maila.

NAČIN PLAĆANJA:

1. Uplata pre putovanja:
 • Akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora (gotovinski u prostorijama agencije, uplatom na račun ili platnom karticom - VISA, DINA, MAESTRO, MASTER)
 • Ostatak je potrebno uplatiti najkasnije do 20 dana pre početka aranžmana (u prostorijama agencije, na tekući račun ili platnom karticom).
2. Uplata na rate – čekovi građana:
 • Akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora.
 • Ostatak u jednakim mesečnim ratama putem čekova (do 20.11.2024.)
3. Uplata na rate - administrativana zabrana:
 • Akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora.
 • Ostatak u jednakim mesečnim ratama putem administrativne zabrane (do 20.11.2024.)

4. Rani buking

 • Prilikom bukiranja aranžmana koji imaju popust za rani buking, potrebno je uplatiti avans u visini od 30% od ukupne cene aranžmana. Ostatak se mora isplatiti pre datuma isteka ranog bukinga. Ukoliko aranžman ne bude isplaćen u celosti do isteka ranog bukinga, pravi se novi obračun aranžmana koji neće imati popust za rani buking.

POPUSTI:

 • Deca do 1.99 god na smeštaju i prevozu su gratis (dele ležaj i sedište u autobusu sa odraslom osobom)
 • Treće dete u porodici (do 11.99 god) na prevozu i smeštaju je gratis (na prevozu koristi svoje sedište, na smeštaju pomoćni ležaj ili zajednički ležaj – zavisi od smeštajnog objekta)
Napomene u vezi plaćanja:
 • Čekovi ili administrativna zabrana treba da se dostave najkasnije do 20 dana pred put.
 • Ukoliko želite da platite preko račina firme pošaljite nam podatke od iste i izdaćemo vam predračun / fakturu.
 • Plaćanje svih naših aranžmana vrši se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS) na dan uplate. Kurs možete proveriti ovde.

OSTALE NAPOMENE:

 • Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora upoznate sa programom putovanja, Opštim uslovima putovanja, kao i sa Opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja – Dunav osiguranja.
 • Putnici su u obavezi da dostave podatke iz pasoša za polisu osiguranja najkasnije 48h pre putovanja.
 • Za navedeni aranžman Turistička agencija Lider Travel posreduje u prodaji aranžmana.
 • Uz ovaj program putovanja važe opšti uslovi organizatora putovanja Nitravel D.O.O. Niš. Licenca OTP 9/2020.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.

Cena obuhvata

Cena uključuje:

 • Cene iz tabele su izražene po osobi i uključuju SMEŠTAJ NA BAZI 7 NOĆENJA sa izabranom uslugom.

Cena ne uključuje:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje se može uplatiti u agenciji po ceni Dunav Osiguranja
 • Cenu prevoza prema cenovniku
 • Boravišnu taksu - 1€ po osobi dnevno
 • Autobuski prevoz - cenovnik organizovanog prevoza možete pogledati na sledećem linku - autobuski prevoz (prevoz nije moguće uplatiti bez rezervacije smeštaja)

VAŽNO:

Drač 2024 Albanija - Veliki primorski grad sa mnoštvom prodavnica i tržnih centara. Hoteli u našoj ponudi nalaze se duž plaže Drač i Golem.

VAŽNO:

 • PREPORUČUJEMO KUPOVINU PAKETA PUTNOG OSIGURANJA KOJI UKLJUČUJE I OSIGURANJE OD OTKAZA PUTOVANJA. 
 • Putnici koji ne poseduju putne isprave Republike Srbije dužni su da se upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.

Drač 2024.

 
Ponudu svih aranžmana za letovanje u Albaniji možete pogledati ovde:
Albanija letovanje 2024
 

Opis destinacije:

Drač 2024 - ovaj grad je najveća morska luka u zemlji, i nalazi se 34km od glavnog grada Tirane. Na samom vrhu stranice možete pogledati cenovnike, dok se na dnu nalazi slike i opisi smeštaja za aranžmane - letovanje Drač 2024.

Klikom na sliku smeštaja možeš pogledati informacije i fotografije odabranog smeštaja, i prema tome izabrati željeno Drač letovanje za sebe i odabrano društvo.

Ono što je sigurno je to da će vam Drač i Albanija letovanje 2024 godine, uz Lider Travel aranžmane, biti nezaboravno iskustvo!

Drač Albanija

Drač 2024 - najstariji grad u Albaniji

Drač ili na albanskom Durres, je veliki primorski grad, sa najvećom lukom u celoj Albaniji. To je najstariji grad u Albaniji, sa skoro 3.000 godina istorije.

Osnivanje ovog grada datira iz 627. p. kada su Korinćani i doseljenici sa Krfa napali ilirsku teritoriju Taulanata. U gradu se nalaze mnoga drevna arheološka nalazišta.

Najzapaženija turistička atrakcija Drača je amfiteatar rimskog cara Hadrijana sa 15.000 mesta, drugi po veličini amfiteatar na Balkanu.

Pored istorijske vrednosti, Drač je takođe lepo mesto za letovanje i odmor prvenstveno zbog svojih peščanih plaža, odličnih hotela i urbanog grada.

Plaže u Draču - gradska i plaža Golem

Plaža u Draču je veoma dugačka (čak 10,5 km) i deli se na dva dela: gradska plaža Drač i plaža Golem. Plaža Golem je po mnogima lepši deo ove dugačke peščane plaže. Dubina mora se postepeno povećava, što ovu plažu čini veoma privlačnom za porodice i malu decu.

Duž obale mora, pronaći ćete izvrsne restorane kao i i veliki broj prodavnica. Jedna od velikih prednosti Albanija letovanja je da većina smeštajnih objekata, imaju svoje ležaljke i suncobrane na plaži koji su besplatni za goste tih hotela/apartmana.

Ukoliko niste gosti tih smeštajnih objekata, možete iznajmiti ležaljke po ceni između 5 i 10€ u zavisnosti od vlasnika smeštajnih objekata.

Takođe, duž obale postoji i bezbroj beach barova koji nisu vezani za smeštajne objekte i koji nude ležaljke i suncobrane na korišćenje uz nadoknadu (naplata 5-10 eur, konzumacija ili kako je već politika samog beach bara).

Celom dužinom ove plaže, tj. magistrale koja se nalazi u zaleđini plaže, nalaze se autobuska stajališta gde možete uzeti prevoz i otići na izlet do centra Drača. Cena karte je oko 50 centi.

Drač 2021  

Drač 2024 - odlični hoteli duž plaže

Drač hoteli 2024 u našoj ponudi, nalaze se duž plaže Drač i Golem. Hoteli se nalazi ili na samoj obali ili u drugoj liniji ne dalje od 300 m od plaže.

Hoteli su kategorizacije 3*, 4* i 5* i imaju uslugu na bazi noćenja sa doručkom, polupansiona ili punog pansiona.

Većina smeštajnih objekata (mahom hoteli sa 4* i 5*) imaju obezbeđen parking za svoje goste. Neki od objekata imaju ograničen broj mesta koja su predviđena za goste, te parking za automobile nije u svim objektima siguran.

Drač ima javne parkinge koji su čuvani i čije korišćenje se naplaćuje (uglavnom 5eur dnevno).

Lokalni predstavnik naše agencije dostupan je putnicima za celokupno vreme boravka. U ponudi su i različite ekskurzije koje će vam omogućiti da još bolje upoznate Albaniju.

Drač 2024 - najbolji aranžmani uz Lider Travel

Drač je jedno od traženijih letovalište ukoliko se odlučite za Albanija putovanje, i definitivno mesto sa koga ćete se vratiti prepuni letnjih uspomena.

Putovanje u Drač 2024 koje smo pripremili za vas podrazumeva kombinaciju smeštaja i prevoza. Pogledajte ponudu hotela, rezervišite letovanje u Draču i pripremite se za nezaboravnu avanturu.