Smeštaj Tip smeštaja 29.04. - 01.05.
KRANJ: HOTEL CREINA 4* 1/4 polupansion
1/3 polupansion
1/2 polupansion
Još 3 osoba gleda ovo putovanje.
VAŽNO:
  • Cene iz tabele važe do popunjavanja slobodnih mesta.
  • Navedene cene iz tabele se odnose na PAKET ARANŽMAN (100% hotelski smeštaj sa doručkom, večerom i prevozom) za polazak iz Beograda.
  • Za polazak iz Novog Sada cena se uvećava 5€. 
  • Za polazak iz Kragujevca i Niša cene se uvećavaju 10€.
  • Za putnike koji organizuju prevoz u sopstvenoj režiji, navedene cene aranžmana iz tabele se umanjuju za 20€.
PRODAJNA MESTA:
  • Novi Sad, Danila Kiša 11, 021 544 444, 064 00 293 70
  • Beograd (Fun Group), Balkanska 27, 011 26 86 064, 060 500 61 60
  • Niš (Balkan Fun), TC Kalča (prizemlje), 018 310 50 30, 069 500 25 24
  • Balkan Fun Macedonia, ul. Leninova 59, Skoplje, Macedonia, +389 2 3201 771, + 389 2 3201 726

Opis destinacije:

Za sve one koji osećaju određenu dozu nostalgije, Lider Travel i EX YU Trip Vam donose mogućnost da obiđete Kranj, Zagreb i Ljubljanu i uživate u starim vremenima na moderan način. Rezervišite putovanje u Sloveniju na vreme i bez brige dočekajte prolećni odmor.

Kranj

Na kamenom platou između reka Save i Kokre, smešten je Kranj - grad prepun boja i pejzaža.  Kao jedan od većih gradova Slovenije, predstavlja najbitnije naselje Gorenjske regije. Odlikuje ga izvanredan geografski položaj, koji ga je učinio značajnim strateškim mestom u prošlosti, a danas ga čini veoma atraktivnom turističkom destinacijom. Kranj se nalazi na severu Slovenije, svega tridesetak kilometara od Ljubljane. Na samo sat vremena vožnje od ovog lepog grada nalaze se ekskluzivna turistička mesta kao što su Bled, Bohinj i Kranjska Gora. Kranj predstavlja kulturni, ekonomski i sportski centar Gorenjske regije, i savršen je spoj moderne inovacije i tradicionalnog duha. Prirodne lepote se nadovezuju na istorijsko i kulturno nasleđe, a sa svojom autentičnom porodičnom atmosferom malog evropskog gradića, polako postaje sve češći izbor turista.

Zagreb

Jedno popodne u Zagrebu dovoljno je da se zaljubite u ovaj neobičan grad. Pored toga što je prestonica i najveći grad Hrvatske, ujedno je i jedan od najposećenijih gradova, što i ne čudi ako se uzmu u obzir mnogobrojne znamenitosti i bogata tradicija koju ima. Izlet u Zagreb je idealna prilika da otkrijete lepote ovog grada, kao što su Trg kralja Tomislava, Cvjetni trg, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti i mnoge druge.

Ljubljana

Ljubljana spada u grupu najmanjih evropskih prestonica, ali karakter ovog grada je ogroman. Ovaj grad je moćan spoj kultura i običaja, jer je od svakog većeg grada Evrope usvojio neku karakteristiku i zato je kulturni, ekonomski i naučni centar Slovenije. Putovanje u Ljubljanu otkriće Vam njenu svestranost. Osetićete se kao da ste u svetskoj metropoli koja istovremeno nudi miran i ležeran tempo života, a to je jedna od njenih najvećih čari.

Plan puta

1. dan Beograd – Srbija – Hrvatska – ZAGREB –Slovenija– KRANJ:

Sastanak grupe na dogovorenom mestu u ranim jutarnjim satima. Vožnja preko Srbije i Hrvatske uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. Dolazak u Zagreb u podnevnim časovima. Sledi obilazak grada uz pratnju vodiča: Trg kralja Tomislava, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, park Zrinjevac, trg bana Jelačića, katedrala, pijaca Dolac, kamenita vrata, trg svetog Marka, crkva svetog Marka, Sabor, Banski dvori, skupština grada, kula Lotrščak, Cvjetni trg, pravoslavna saborna crkva, hrvatsko nacionalno pozorište... Slobodno vreme za individualni obilazak grada. Polazak za Kranj. Pri dolasku šetnja centrom grada kroz glavni korzo, kraj Prešernove kuće, parohijske crkve do panorame iznad kanjona reke Kokre… Smeštanje u hotel. Noćenje.

2. dan Kranj – TRST – POSTOJNSKA JAMA (fakultativno):

Doručak. Sledi polazak za Trst.U podnevnim časovima razgledanje Trsta u pratnji vodiča: kanal Grande, Ponte Rosso, crkva Svetog Spiridona, Trg Ujedinjenja Italije… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Sledi polazak ka Postojnskoj jami.Ova jama jedna je od najpoznatijih na svetu, duga 21 km i neverovatno bogata pećinskim ukrasima, podzemnim životinjskim svetom sa tragovima ljudskog života. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. Sledi povratak u hotel. Noćenje.

3. dan / Kranj – BLEDSKO JEZERO (fakultativno) – LJUBLJANA – Hrvatska – Srbija – BEOGRAD:

Doručak. Sledi napuštanje hotela. Mogućnost fakultativnog odlaska na jezero Bled. Obilazak jezera koje sa svojom okolinom čini pravi biser Slovenije i jedno od najlepših lokacija u Evropi (Bledsko ostrvo i Bledski zamak). Po povratku u Kranj, sledi polazak za Ljubljanu. Dolazak u Ljubljanu i upoznavanje grada u pratnji vodiča: Prešernov trg, Riblji trg, Tromostovje, Univerzitet, Robova fontana, Zmajev most...Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za Beograd u popodnevnim časovima. Sledi vožnja preko Hrvatske i Srbije uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima. KRAJ PROGRAMA.

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti