Gruzija avionom (fakultativno: Gori, Upliscihe, Mcheti, Kazbegi, Kakheti) | 8 dana, 6 noćenja

1/5
Cena PO OSOBI od:
NIJE TRENUTO U PONUDI
Avio
ID aranžmana: 0
Ovaj aranžman gleda još 5 osoba.

Upit za putovanje

Ukoliko želite da vas kontaktira turistički agent, kliknite na dugme POŠALJI UPIT.
Ukoliko želite da kupite (rezervišete) aranžman, klilknite na dugme REZERVIŠI ODMAH.
Filteri
Kategorija smeštaja
Tip smestaja
Vrsta usluge

Plan puta

1. DAN BEOGRAD – MINHEN

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla 2h pre poletanja aviona.

Napomena: Tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje SMS obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska (ukoliko ne dobijete obaveštenje dan pred putovanje, najkasnije do 14h, obavezno kontaktirajte agenciju).

Po obavljenim aerodromskim formalnostima, u 17:20h poletanje avionom avio kompanije Lufthansa za Minhen. Sletanje u 18:45h. Nastavak putovanja za Tbilisi u 21:50h.

2. DAN, TBILISI

Po sletanju u Tbilisi, u 04:45h, transfer i smeštaj u hotel. Posle kasnog doručka pešački obilazak Tblisija. Odlazak do brda Mtacminda kojim dominira tvrđava Narikala i spomenik Majci Gruziji, a sa kojeg se, kao na dlanu vidi čitav grad. Upoznavanje Tbilisija nastavljamo istražujući centar grada u kojem se kombinuje moderno sa tradicionalnim šarmom. Obilazak hrama Metehi, uživanje u pogledu na mostove koji se nižu preko reke Kure. Poseta staroj gradskoj četvrti Abanotubani poznatoj po tradicionalnim sumpornim kupatilima. Šetnja uskim ulicama starog grada do Trga Slobode. Slobodno vreme. Noćenje

3. DAN, TBILISI – UPLISCIHE / GORI / MCHETI (fakultativno)

Doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet. Upliscihe je grad sagrađen u stenama, na 13 nivoa, koji ima istoriju dugu 3000 godina. Grad čuva sećanje na krunisanje čuvene gruzijske carice Tamare za vreme čije mudre vladavine Gruzija doživljava veliki uspon. Odlazak u Gori, grad u kome se rodio Josif Staljin u kojem se obilazi rodna kuća i muzej posvećen ovoj istorijskoj ličnosti koja je ostavila, ne tako poetičan, ali neizbrisiv trag u istoriji. Ručak. Nastavak putovanja do manastira Džvari iz VI veka, najstarijeg sačuvanog hrama na teritoriji Gruzije, simbola hrišćanstva. Odavde se pruža divna panorama na staru gruzijsku prestonicu, na grad Mcheta koji je lociran na ušću dve reke – Aragvi i Kure. Obilazak Mchete, grada-muzeja, verskog centra Gruzije u kojem se nalazi katedrala Svetichoveli iz XI veka, druga po veličini crkva u zemlji koja se, zajedno sa ostalim spomenicima Mchete, nalazi na UNESKO-voj listi svetske baštine. Slobodno vreme u Mcheti za šetnju, uživanje u gruzijskim ukusima i kupovini tipičnih suvenira – rogova za vino, šubara, gruzijskih začina, soseva, tradicionalne poslastice čurčhele… Povratak u Tbilisi. Noćenje.

4. DAN, TBILISI – KAZBEGI (fakultativno)

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet za Kazbegi. Put nas vodi na sever Gruzije prema glavnom Kavkaskom grebenu i granici sa Rusijom. Usputni obilazak moćne tvrđave Ananuri iz XVII veka koja se nalazi na obali tirkiznog Žinvalskog jezera. Vožnju nastavljamo jednim od najlepših puteva u Gruziji – vojnim putem dužine 208 kilometara koji spaja Tbilisi i ruski grad Vladikavkaz. Nakom prelaska planinskog prevoja dolazimo do visokih kavkaskih planina. Put nastavljamo džipovima do crkve Svete Trojice (XIV vek) koja se nalazi na visini 2170 metara. Odavde se pruža jedinstven pogled da kavkaski vrh Kazbegi koji dominira svojom visinom od 5047m. Ručak u obližnjem selu. U povratkub, put nas vodi ka kapiji gruzijsko-ruskog prijateljstva odakle se pruža neverovatan pogled na planine i skijaški centar Gudauri. Povratak u Tbilisi. Noćenje.

5./6. DAN, TBILISI – GREMI / ALAVERDI MONASTERY / QVEVREBI ZAZA REMI KBILASHVILI / TELAVI / SCHUCHMAN VINARIJA BODBE / SIGHNAGHI – TBILISI dvodnevni izlet (fakultativno)

05. DAN Doručak. Slobodna dva dana u Tbilisiju ili dvodnevni fakultativni izlet. Sa spakovanim stvarima koje su nam potrebne za jedno noćenje putujemo ka Gremi nekadašnjoj prestonici nestale Kahetinske kraljevine, gradu uništenom u XVI veku koji je danas važno srednjovekovno arheološko nalazište koje privlači posetioce zbog dobro očuvanog arhitektonskog kompleksa crkve Svetog Arhanđela Mihaila i Gavrila i Kraljevskom kulom. Po obilasku put nastavljamo ka Alaverdi manastiru čiji su temelji udareni još u VI veku, a koji se nalazi u vinskom srcu Gruzije. Put nastavljamo ka selu Varisubani u kojem obilazimo radionicu jednog od dva najpoznatija proizvođača amfora za vino. Posle obilaska radionice, prezentacije izrade amfora i ručka odlazimo do grada Telavija koji se nalazi na desetak minuta vožnje. Slobodno vreme za šetnju, a zatim smeštanje u predivnu vinariju Schuchman gde dan završavamo uz večeru i degustaciju odličnih gruzijskih vina. Večera. Noćenje.

06. DAN Doručak. Dan počinjemo obilaskom vinarije koja poseduje najveći tunel za skladištenje vina – Kvareli wine cave. Pored degustacije vina, ovde ćemo imati i prezentaciju izrade gruzijskog hleba i tradicionalnog slatkiša – churchkhela. Putovanje nastavljamo ka manastiru Bodbe u kojem je sahranjena Sveta Nina koja je u IV veku donela hrišćansku veru u Gruziju. Nakon obilaska i kraće vožnje stižemo u grad ljubavi Signahi koji se smatra najromantičnijim i najlepšim mestom u Kakhetiji. Grad je opasan zidinama, mali, ali potpuno obnovljen. Ugodno je samo šetati po njegovim kaldrmisanim ulicama u kojima teče miran seoski život te ga mnogi smatraju savršenim mestom zaljubljene parove. Šetnju uskim ulicama starog grada završavamo u porodičnom restoranu Kusika sa neverovatnim pogledom na Alazansku dolinu. Ovde nam se pruža prilika da vidimo kako se izrađuju tradicionalni gruzijska jela hačapuri i hinkali. Posle ručka povratak u Tbilisi. Noćenje.

7. DAN, TBILISI 

Doručak. Slobodan za individualan obilzak Tbilisija. Noćenje.

8. DAN, TBILISI – MINHEN – BEOGRAD

Doručak. Rano jutarnje odjavljivanje iz hotela i transfer na aerodrom. Poletanje aviona za Minhen u 05:45h. Sletanje u Minhen u 07:05h. Nastavak putovanja za Beograd u 11:10h. Sletanje u 12:35h. Kraj programa.

Cena obuhvata

Cena uključuje:

 • avio prevoz na relaciji Beograd – Tbilisi – Beograd (presedanje u Minhenu) avio kompanijom Lufthansa sa uključenim svim taksama, kabinskim prtljagom i čekiranim prtljagom do 23 kg
 • transfer aerodrom – hotel – aerodrom
 • smeštaj u hotelu 4* (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 sobama na bazi 6 noćenja sa doručkom i doručak drugog dana nakon dolaska u Tbilisi
 • razgledanje tj. tura starim delom grada, vožnja gondolom
 • asistencija na aerodormu
 • usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
 • troškove ogranizacije putovanja

Cena ne uključuje:

 • putno zdravstveno osiguranje
 • individualne troškove – nepomenute usluge
 • fakultativne izlete
 • DOPLATA ZA TRANSFER IZ NOVOG SADA – 20 € (minimum 4 putnika)

Napomena:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu 210 evra (isključivo na upit)

Rezervacija i plaćanje

Korak 1. - Provera raspoloživosti

Moguće je proveriti raspoloživost na sledeće načine:
 • slanjem upita
 • slanjem mejla
 • slanjem poruke (SMS, Viber, Whatsapp)
 • pozivom
 • lično u poslovnici

Korak 2. - Rezervacija

Moguće je izvršiti rezervaciju na sledeće načine:
 • elektronski (šaljemo instrukcije za prijavu na mejl)
 • lično u poslovnici

Korak 3. - Plaćanje

Opcija 1. Uplata pre putovanja - Akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora. Ostatak je potrebno uplatiti najkasnije do 20 dana pre početka putovanja.

Uplatu je moguće izvršiti na više načina:
 • uplatom na tekući račun
 • IPS QR kodom
 • preko računa firme
 • gotovinski

Opcija 2. Uplata na rate - Akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora. Ostatak u jednakim mesečnim ratama (do 6 rata od datuma prijave):

 • čekovima građana
 • administrativnom zabranom

Napomene u vezi plaćanja:

 • Čekove ili administrativnu zabranu potrebno je dostaviti najkasnije do 20 dana pred put.
 • Datum na čeku mora biti 15. u mesecu.
 • Plaćanje putem administrativne zabrane odobravamo za sva javna preduzeća i firme sa kojima imamo potpisan ugovor. Ostale firme na upit.
 • Ukoliko želite da platite preko računa firme pošaljite nam podatke od iste i izdaćemo vam predračun / fakturu.
 • Plaćanje svih naših aranžmana vrši se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS) na dan uplate. Kurs možete proveriti ovde.

Korak 4. - Ugovor o putovanju

Nakon što u sistem unesemo vaše podatke i uplatu, na mejl adresu Vam šaljemo ugovor o putovanju i propratnu dokumentaciju. Nije potrebno štampanje dokumentacije.

 

Ostale napomene:

 • Preporuka agencije je da putnik uplati individualno osiguranje od otkaza putovanja jer u suprotnom za svaki otkaz od strane putnika postupaće se isključivo po Opštim uslovima putovanja – tačka 10 ODUSTAJANJE PUTNIKA OD PUTOVANJA.
 • Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora upoznate sa programom putovanja, Opštim uslovima putovanja, kao i sa Opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja – Dunav osiguranja.
 • Program je rađen na bazi minimum 50 putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika rok za otkaz putovanja je 7 dana pre početka putovanja po članu 108 zakona o potrošačima.
 • Agencija zadržava pravo da realizuje prevoz uz korekciju cene ili u saradnji sa drugom agencijom.
 • Agencija zadržava pravo korekcije cene u slučaju promena na deviznom tržištu.
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
 • Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju. Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom (do 12 godina), putnici sa dokumentovanim zdravstvenim problemima… Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli.
 • Za putnike koji poseduju crveni biometrijski pasoš Republike Srbije, za ulazak u EU pasoš treba da važi minimum 3 meseca od dana povratka sa putovanja, a za ulazak u Republiku Tursku minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.
 • Putnici su u obavezi da dostave podatke iz pasoša za polisu osiguranja najkasnije 48h pre putovanja.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • U pojedinim državama, poput Italije, uvedena je obaveza plaćanja gradske takse na recepciji hotela. Ovaj iznos nije sadržan aranžmanom, plaćaju ga putnici direktno na recepciji hotela prilikom odjave iz soba. Iznos se kreće od 1-2 € po danu i osobi.
 • Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti.
 • Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel odgovara za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.  Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana,muzeja... ne rade.
 • Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
 • Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3,5 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
 • Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
 • Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja jer svojim potpisom na Ugovor dajete i saglasnost o tome da ste sa istima u potpunosti upoznati i saglasni
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.lidertravel.rs. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana pre polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Zahtevi za konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
 • Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetne ili dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni, manjih je dimenzija i može bitnije ugroziti komfor trećeg putnika (pomoćni ležaj je obično žičani sa tankim dušekom, ili je fotelja ili kauč na razvlačenje).
 • Zbog turističkog profila aranžmana, nije preporučljivo da na isti idu deca mlađa od 12 godina zbog izdržljivosti i sadržajnosti, i naravno zbog obzira prema drugim putnicima u autobusu
 • Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da u vozilu muzika i filmovi koji se puštaju odgovaraju biranoj destinaciji i neutralni su po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može da se individualno za svako sedište podešava, jer ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno, i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
 • Prostor za prtljag u busu je ograničen te je predviđena količina prtljaga po putniku 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga dimenzija ne većih od 50*30*40 cm.
 • Za navedeni aranžman Turistička agencija Lider Travel posreduje u prodaji aranžmana.
 • Uz ovaj program putovanja važe opšti uslovi organizatora putovanja Travellino d.o.o. Licenca OTP 86/2021, kategorija A
 • Putnicima koji imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da provere na internetu radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.

Izleti

Gruzija avionom - Fakultativni izleti

 • GORI / UPLISCIHE / MCHETI 90 evra  u cenu je uključen prevoz autobusom, lokalni vodič, ulaznice za Staljinov muzej i Upliche, ručak u Goriju– u cenu je uključen prevoz autobusom, lokalni vodič, ulaznice za Staljinov muzej i Upliche, ručak u Goriju
 • KAZBEGI 90 evra – u cenu je uključen prevoz autobusom, lokalni vodič, ručak, transfer do manastira džipovima
 • KAKHETI dvodnevni izlet 210 evra (doplata za 1/1 sobu 40 evra)– u cenu je uključen prevoz autobusom, lokalni vodič, poseta radionici za izradu amfora, ručak i degustacija vina u istoj, polupansion sa degustacijom vina u dvorcu vinariji Schuchmann, obilazak vinarije i tunela Khaherba sa degustacijom vina i radionicomza izradu hleba i churchkhela, ručak u restoranu Kusika sa radionicom za izradu hačapurija i hinkala HOTEL: SCHUCHMANN WINES CHATEAU – Ako tražite savršeno mesto za odmor i odmor, gdje vrijeme staje i svaka sekunda je kao putovanje u vinski raj, Schuchmann wines chateau, villas & spa je savršen izbor! Okružen najlepšim pogledom i vinogradima kavkazskih planina. Vinski kompleks objednjuje hotel, restoran, vinski bar, wine spa… Tokom posete Schuchmann wines chateau, villas & spa, probaćete ukusna gruzija jela i vina premium line, saznajte više o tradicionalnim kahetskim, klasičnim i penušavim vinama. U glavnoj zgradi nalaze se klasične sobe i restoran, a u blizini i vile sa po dve zasebne sobe.
 • VEČERA U RESTORANU SA MUZIKOM I FOLKOLROM 35 evra

OBAVEZNO PRIJAVLJIVANJE ZA IZLETE U AGENCIJI PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA O PUTOVANJU ZBOG REZERVACIJE TERMINA ZA GRUPE – PLAĆANJE VODIČU NA LICU MESTA. AGENCIJA NE GARANTUJE MOGUĆNOST NAKNADNE PRIJAVE TOKOM PUTOVANJA.

NAPOMENA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.

Opis destinacije

Upoznajte čari Gruzije avionom

Gruzija, zemlja bogate istorije, spektakularnih planinskih pejzaža i izuzetne kulturne raznolikosti, postaje sve popularnija destinacija među putnicima željnim neobičnih avantura. Avionsko putovanje kroz Gruziju pruža mogućnost otkrivanja različitih regija i mesta bogatih istorijskim i prirodnim blagom. U ovom tekstu, uputićemo vas na nezaboravno putovanje kroz četiri prelepe regije - Gori, Upliscihe, Mcheti, Kazbegi i Kakheti.

Gruzija avionom - Gori

Prvi korak vašeg putovanja vodi vas u Gori, regiju koja obiluje značajnim istorijskim spomenicima. Gruzijski grad Gori je poznat po svojoj arheološkoj lokaciji - pećini Uplistsikhe. Ovaj stari kompleks se smatra jednim od najstarijih urbanih naselja u Gruziji i predstavlja pravi arheološki dragulj. Prošetajte kroz stene i posmatrajte očaravajuće skulpture i hramove isklesane u steni, dok se susrećete s prošlim vremenima.

Magična Gruzija avionom -Upliscihe

Nastavljamo putovanje ka regiji Upliscihe, koja se nalazi nedaleko od Gori-a. Upliscihe je mesto koje može da se pohvali istorijskim značajem i očuvanim vizantijskim crkvama i manastirima. Jedno od najposećenijih mesta u ovom regionu je crkva Svetog Jurija iz 10. veka, koja je poznata po svojim impresivnim freskama i unikatnoj arhitekturi. Ovo mesto će vas ostaviti bez daha svojom mističnošću i lepotom.

Verski centar Gruzije - Mcheti

Sledeća stanica na vašem putovanju je regija Mcheti, koja se smatra kulturnim i verskim centrom Gruzije. Glavni grad Mcheti-a, Mtskheta, je jedan od najstarijih gradova u Gruziji i bio je prestonica drevne Iberije. U njemu možete posetiti nekoliko značajnih hramova, uključujući i Sveti Sveti-Tskhoveli hram, koji se smatra jednim od najsvetijih mesta u Gruziji. Osetite duhove prošlih vremena dok šetate ulicama ovog starog grada i uživate u prelepim pogledima na reku Aragvi koja protiče kroz Mcheti.

Neverovatna priroda i planinski pejzaži - Kazbegi

Sledeći na putovanju je Kazbegi, regija sa spektakularnim planinskim pejzažima. Ovaj deo Gruzije je raj za ljubitelje prirode, sa prelepim alpskim pejzažima, planinama i vodopadima. Javhahski manastir Gergeti, smešten na vrhu planine Kazbegi, nudi neverovatne poglede na okolne planine i doline. Planinsko selo Stepantsminda, koje se nalazi u blizini, takođe je vredno posete zbog autentične gruzijske kulture i tradicije.

Vinska prestonica Gruzije - Kakheti

Poslednja destinacija vašeg putovanja je regija Kakheti, poznata kao "vinska prestonica Gruzije". Ovde možete uživati u obilasku brojnih vinarija i degustaciji raznih vrsta lokalnog vina. Gosti takođe mogu posetiti slikovite manastire i zamkove, kao što su manastir Alaverdi i Gremi tvrđava. Ova regija će vas očarati bogatstvom kulturne baštine i neverovatnim pejzažima vinograda.

Gruzija avionom - nezaboravno iskustvo

Putovanje Gruzija avionom sa fakultativnom posetom regijama Gori, Upliscihe, Mcheti, Kazbegi i Kakheti će vam pružiti jedinstvenu priliku da otkrijete raznolikost i lepotu ove zemlje. Od istorijskih spomenika do netaknute prirode i ukusnog vina, Gruzija avionom ima mnogo toga da ponudi. Istražite ove čarobne regije i donesite kući nezaboravne uspomene sa ovog fascinantnog putovanja.