Zašto je Halkidiki odlična destinacija za letovanje

Kažu da dobre stvari ne treba menjati, pa tako mnogi godinama zaredom za svoju destinaciju i Grčka letovanje ili porodični odmor u ovoj nama prijateljskoj zemlji biraju Halkidiki. Ovo grčko poluostrvo je destinacija koja je uvek odlična opcija, bilo za mlađe ili starije, manje ili veće grupe, one koji traže zabavu ili mir...

Halkidiki

Halkidiki - blizina destinacije

Udaljenost ovog letovališta, tj. njegova blizina je jedno od glavnih aduta zbog kojih ga putnici biraju. Dugačak put mnoge od nas umara, te se prvih nekoliko dana letovanja oporavljamo od istog, a u dugačkom povratku nam se čini da smo umorom “poništili” prethodne dane odmora.

Ovo je pogotovo problem ukoliko je polazak sa severa naše zemlje, pa kad se dodaju kilometri puta, pauze i čekanje na graničnim prelazima, do udaljenijih delova Grčke nam autobusom treba i do 24 sata.

Ukoliko se odlučimo za nešto bržu opciju, tj. putovanje autom, zbog dužine puta često usput moramo da prespavamo. Ova opcija nam iziskuje dan ili dva više koji bismo potrošili od godišnjeg odmora.

Ukoliko niste spremni da odvojite veću sumu novca za putovanje avionom, Halkidiki je jedna od najbližih opcija u Grčkoj koju imate. Naravno, pošto je Halkidiki poluostrvo, za razliku od mnogih drugih letovališta na koja morate ići avionom ili trajektom, ovde su vam opcije raznovrsnije.

Halkidiki

Halkidiki - čuvena tri prsta

Halkidiki se sastoji iz tri “prsta” tj. tri poluostrva, na kojima su letovališta jedna do drugih. Do njih se lako stiže autom ili drugim prevozom, a nekad čak i peške.

Halkidiki Vam nudi mogućnost da promenite plažu ili gradić u kom se nalazite, bez da za to morate da odvojite previše vremena, novca ili da se vozite nepristupačnim putevima.

Fleksibilnost i spontanost koje nudi Halkidiki, primamljive su onima kojima je dosadno da ceo dan provedu u jednom mestu ili onima koji ne vole mnogo unapred da planiraju svoje aktivnosti.

Halkidiki

Halkidiki Grčka letovanje - aktivan odmor

Pored toga što su letovališta na Halkidikiju blizu jedna drugom, onima koji vole aktivan odmor pun izleta znači i blizina grada Soluna. Automobilom vam je dovoljno oko sat vremena vožnje od nekih letovališta do jednog od najlepših grčkih gradova.

Solun ili Thesaloniki kako ga zovu Grci, je odlična destinacija za šoping, ručak, večeru ili obilazak, a pošto je jedan od najznačajnijih gradova Grčke, dobro je što do njega možete stići brzo i lako u slučaju bilo kakvih problema.

Solun

Idealna destinacija za letovanje sa decom

Mnogobrojni su razlozi koji Halkidiki čine idealnom destinacijom za letovanje sa decom, počevši od ne tako dugog puta i mogućnosti da na put idete svojim autom. Takođe, u ovim mestima nema mnogo uzbrdica i nizbrdica zbog koje bi se deca žalila ili se roditelji mučili sa bebećim kolicima.

Plaže su vrlo pristupačne, široke, mnoge su peskovite i većinom imaju dug plićak idealan za bezbedne morske igre i radosti. Halkidiki je odavno prepoznat kao dobra porodična destinacija, te većina letovališta poseduje i poneko dečije igrališe.

Gotovo je nemoguće da se mališani međusobno ne upoznaju i ne igraju zajedno, dajući roditeljima mogućnost da uživaju u odraslom društvu ili dobroj knjizi. Ukoliko na letovanje krećete sa decom Halkidiki je idealna destinacija za to.

plaza deca

Destinacije prilagođene turistima

Iako i skrivena, netaknuta mesta imaju svoju čar, ponekad je nesumnjivo lepše i jednostavnije letovati negde gde je sve prilagođeno turistima. Halkidiki je godinama jedna od omiljenih destinacija raznih turista, a pogotovo srpskih, te malo šta nije već organizovano po našoj meri.

Ovo podrazumeva razne praktične pogodnosti poput toga da nećete imati problem da pronađete parking i da letovališta poseduju sve što treba jednom malog gradiću – od apoteke, doktora, do pekare i mesare.

Cene su nešto niže od mnogih drugih mesta u Grčkoj, a mnogi ugostitelji su do sada i naučili ponešto srpskog jezika.

sladoled

Ukoliko još uvek niste smislili gde biste se ove godine kupali i sunčali, ne zaboravite da Halkidiki ima za svakoga ponešto!