Hurgada vreme i temperatura.

Kada je najbolje posetiti Hurgadu?

Zahvaljujući izuzetno suvoj i toploj klimi, sezona kupanja u Egiptu poprilično je duga. Istina je da se u moru možete kupati tokom cele godine (Crveno more je jedno od najtoplijih na svetu), međutim, preporočena sezona kupanja se odnosi na period od marta do novembra.

Hurgadu je najbolje posetiti u periodu od početka aprila do kraja juna ili od početka septembra do kraja novembra. U ovom periodu očekujte toplo i vedro vreme, kada je toplo, ali temperature nisu nepodnošljivo visoke. Oni koji vole nešto ekstremnije vremenske uslove (čitaj: veoma toplo) mogu izabrati jul ili avgust.

U periodu od decembra do februara temperature su nešto niže. Kupanje je često moguće i u prvoj polovini decembra, kao i u februaru ili martu. U ovom peridu dnevne temperature idu i do 26, 27℃ a temperatura mora se kreće oko 21℃. Noći budu nešto svežije pa je u ovom periodu potrebno poneti i po neki duks ili tanju jaknu.

U nastavku možete pročitati podatke o prosečnoj temperaturi vazduha i temperaturi mora u Hurgadi tokom cele godine. 

Hurgada Vreme, Hurgada Temperatura mora

Hurgada Vreme, Hurgada Temperatura mora

Hurgada vreme u januaru:

Minimalna prosečna temperatura vazduha: 11℃

Maksimalna prosečna temeratura vazduha: 22℃

Prosečna temperatura mora: 20℃

Hurgada ima subtropsku klimu u kojoj se može uživati čak i u januaru. Padavine su prava retkost. Vreme u januaru svakako nije preporučljivo za kupanje ali sa maksimalnom prosečnom dnevnom temperaturom od 22℃ i najčešće sunčanim danima, idealna je za većinu drugih aktivnosti.

Hurgada vreme u februaru:

Minimalna prosečna temperatura vazduha: 12℃

Maksimalna prosečna temeratura vazduha: 24 ℃

Prosečna temperatura mora: 21℃

Kao što vidite, temperatura u februaru je za nekoliko stepeni toplija nego u januaru. Februar je mesec kada nam, već hronično, fali vitamin D. U periodu kada je kod nas hladno i tmurno, Hurgada ima mnogo sunčanih dana koji će vam pomoću da isti nadoknadite. Temperatue su veoma prijatne, idealne za obilazak kulturno istorijskih znamenitosti i mnogobrojnih izleta koje imamo u ponudi.. More u Hurgadi je u ovom periodu relativno prohladno ali podnošljivo za kupanje.

Hurgada vreme u martu:

Minimalna prosečna temperatura vazduha: 15℃

Maksimalna prosečna temeratura vazduha: 26 ℃

Prosečna temperatura mora: 21℃

Temperature u martu su veoma prijatne, idealne da provedete nekoliko sati dnevno na plaži ali i da istražujete sve što Egipat i Hurgada nude. Kao što smo već spomenuli, klima je izuzetno suva i ne morate brinuti da li će vam kiša pokvariti odmor. Temperatura mora u ovom periodu je između 21 i 22℃.

Hurgada vreme u aprilu:

Minimalna prosečna temperatura vazduha: 19℃

Maksimalna prosečna temeratura vazduha: 30 ℃

Prosečna temperatura mora: 22℃

Noći su prijatne a dani topli. Vreme u aprilu je toplo i suvo, sa temperaturama koje se iz dana u dan povećavaju, kako mesec odmiče. Za sve koji vole kupanje u moru a nisu ljubitelji preterano visokih temperatura – april, uz maj mesec predstavlja idealan period za posetu Hurgadi. Prosečna temperatura mora je prijatnih 22℃.

Hurgada vreme u maju:

Minimalna prosečna temperatura vazduha: 23℃

Maksimalna prosečna temeratura vazduha: 34 ℃

Prosečna temperatura mora: 24℃

Iako je kod nas u ovom periodu proleće, u Hurgadi je veoma toplo, odnosno za većinu putnika savršeno vreme za letovanje. Ovo je period kada kreme za sunčanje toplo preporučujemo. Šanse za kišu u ovom periodu su minimalne a temperatura mora je, može se reći, savršenih 24℃.

Hurgada vreme u junu:

Minimalna prosečna temperatura vazduha: 26℃

Maksimalna prosečna temeratura vazduha: 36 ℃

Prosečna temperatura mora: 26℃

U junu je nešto viša temperatura nego u maju i u ovom periodu se najčešće očekuje veoma toplo vreme. Ako volite visoke temperature i sunce koje obasjava čitavog dana ovo je odličan period kada biste trebali da posetite Hurgadu. Preporučujemo nanošenje kreme za sunčanje. Temperatura mora je divnih 26℃.

Hurgada vreme u julu:

Minimalna prosečna temperatura vazduha: 28℃

Maksimalna prosečna temeratura vazduha: 37 ℃

Prosečna temperatura mora: 28℃

Ovo je period kada je nekome pretoplo a nekome savršeno. Hladno nije nikome. O kiši takođe nećete morati da brinete. U julu i avgustu temperature dostižu svoj vrhunac. U najtoplijem delu dana je veoma vruće i sigurno će vam prijati osveženje. Nanošenje kreme sa visokim zaštitnim faktorom se podrazumeva. Temperatura mora je toplih 28℃.

Hurgada vreme u avgustu:

Minimalna prosečna temperatura vazduha: 28℃

Maksimalna prosečna temeratura vazduha: 37 ℃

Prosečna temperatura mora: 28℃

Temperature u avgustu su iste ili slične kao i julu. Vremenska prognoza za ovaj period predviđa veoma toplo vreme, pa se preporučuje putnicima kojima ne smeta i koji vole vrućinu. U avgustu temperature dostižu svoj vrhunac. Krajem avgusta temperature počinju polako da opadaju, ali nemojte da vas ovo zavara. U pitanju je zaista minimalno i postepeno snižavanje temerature. Temperatura mora je, kao i u julu, toplih 28℃. Idealna temperatura za ronjenje.

Hurgada vreme u septembru:

Minimalna prosečna temperatura vazduha: 25℃

Maksimalna prosečna temeratura vazduha: 35 ℃

Prosečna temperatura mora: 27℃

Septembar u Hurgadi je veoma topao i zaista je čest izbor naših putnika. Putnici koji žele da izbegnu jul i avgust kada je mnogima prevruće biraju septembar. Ukoliko niste putovali u krajeve sa sličnom klimom verovatno ćete se iznenaditi i pitaćete se da li je stvarno septembar. Ne zaboravite kremu za sunčanje. Temperatura mora je 27℃, idealna za ronjenje.

Hurgada vreme u oktobru:

Minimalna prosečna temperatura vazduha: 22℃

Maksimalna prosečna temeratura vazduha: 32 ℃

Prosečna temperatura mora: 27℃

Hurgada u oktobru ima veliki broj turista koje privlači sunčano vreme i vedro nebo bez padavina. Prosečna maksimalna temperatura je oko 32 ℃. Čak i u najhladnijim danima, temperatura u oktobru ne pada ispod 22℃. Ukoliko je krenula da vam se spira boja iz jula ili avgusta, nemojte da brinete, oktobarsko sunce u Hurgadi će vam vratiti ten. Prosečna temperatura mora u ovom periodu iznosi 27℃.

Hurgada vreme u novembru:

Minimalna prosečna temperatura vazduha: 17℃

Maksimalna prosečna temeratura vazduha: 28 ℃

Prosečna temperatura mora: 26℃

Zahvaljujući predivnoj mediteranskoj klimi, temperature u novembru su i dalje letnje. Veoma je česta temperatura oko 25 ℃. U ovom periodu su noći relativno svežije i temeprature se kreću od 17℃ do 19℃ što noći čine veoma prijatnim za spavanje. Kiša je veoma retka u Hurgadi, čak i u ovom periodu. Kada pada u pitanju su zaista kratkotrajne padavine posle kojih sunce ubrzo obasja. Temperatura mora u Hurgadi u novembru iznosi oko 26℃ što ga i dalje čini prijatnim za kupanje.

Hurgada vreme u decembru:

Minimalna prosečna temperatura vazduha: 13 ℃

Maksimalna prosečna temeratura vazduha: 23℃

Prosečna temperatura mora: 21℃

 

Ukoliko želite da pogledate našu ponudu za Hurgadu to možete učiniti klikom na sledećem linku: HURGADA.