1/5
Svi polasci
Septembar
Oktobar
Novembar
Decembar
Smeštaj Tip smeštaja15.09. - 20.09
ISTANBUL: HOTEL (PRIMER) 3* 1/3 sa doručkom99€
1/2 sa doručkom99€
Smeštaj Tip smeštaja15.09. - 20.09
ISTANBUL: HOTEL (PRIMER) 4* 1/3 sa doručkom115€
1/2 sa doručkom115€
Smeštaj Tip smeštaja13.10. - 18.10
ISTANBUL: HOTEL (PRIMER) 3* 1/3 sa doručkom99€
1/2 sa doručkom99€
Smeštaj Tip smeštaja13.10. - 18.10
ISTANBUL: HOTEL (PRIMER) 4* 1/3 sa doručkom115€
1/2 sa doručkom115€
Smeštaj Tip smeštajaDan primirja
10.11. - 15.11
ISTANBUL: HOTEL (PRIMER) 3* 1/3 sa doručkom99€
1/2 sa doručkom99€
Smeštaj Tip smeštajaDan primirja
10.11. - 15.11
ISTANBUL: HOTEL (PRIMER) 4* 1/3 sa doručkom115€
1/2 sa doručkom115€
Smeštaj Tip smeštaja01.12. - 06.12
ISTANBUL: HOTEL (PRIMER) 3* 1/3 sa doručkom99€
1/2 sa doručkom99€
Smeštaj Tip smeštaja01.12. - 06.12
ISTANBUL: HOTEL (PRIMER) 4* 1/3 sa doručkom115€
1/2 sa doručkom115€
Još 4 osoba gleda ovo putovanje.

Istanbul putovanje 2021 - Prava stvar ukoliko želite da otputujete u neku svetsku metropolu, a da se pritom cenovno osećate kao u Srbiji.

Slične ponude:

Istanbul avionom
Ponudu svih aranžmana za prvi maj možete pogledati ovde: Putovanja prvi maj 2021

VAŽNO:
 • Cene iz tabele važe do popunjavanja slobodnih mesta
 • Navedene cene iz tabele se odnose na PAKET ARANŽMAN (100% hotelski smeštaj sa doručkom i prevozom) za polazak iz Beograda, Kragujevca i Niša.
 • Za polazak iz Novog Sada cena se uvećava za 10€. 
 • PROVERITE VAŽNOST PASOŠA! Minimalan rok važenja pasoša za ulazak u Tursku iznosi 6 meseci od datuma završetka putovanja.
 • Putnici koji ne poseduju putne isprave Republike Srbije dužni su da se upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
PRODAJNA MESTA:
 • Novi Sad, Danila Kiša 11, 021 544 444, 064 00 293 70
USLOVI ULASKA U TURSKU:
 • Državljani Srbije mogu da uđu na teritoriju Turske bez obaveze karantina ili testiranja pod uslovom da poseduju potvrdu o vakcinaciji, izdatu od strane nadležnog organa R. Srbije.
 • Lica koja su preležala COVID-19, mogu da uđu u Tursku sa potvrdom o imunitetu izdatom od strane nadležnog organa Srbije.
 • Lica koja nisu preležala COVID-19 (odnosno nemaju potvrdu imunitetu izdatu od strane nadležnog organa Srbije) i nisu vakcinisana - moraju imati PCR test, ne stariji od 72 sata ili negativan rezultat brzog antigenskog testa uređen 48 sati pre ulaska u zemlju. 
 • Lica do 18 godina starosti mogu da uđu u Tursku u pratnji odraslog člana porodice koji poseduje potvrdu o vakcinaciji, u suprotnom je potreban PCR test.
 • U roku od 72 sata pre dolaska u Tursku neophodno je elektronski se registrovati putem sledećeg linka: https://register.health.gov.tr/ . Tokom registracije se dodeljuje takozvani HES KOD koji predstavlja elektronski vid praćenja zdravstvenog stanja putnika. Neophodan je za ulazak u sve tržne centre, restorane, državne ustanove i druge objekte. Svi putnici su dužni da pri ulasku u Tursku pokažu isti u štampanoj ili elektronskoj formi.

Istanbul putovanje 2021 - 6 dana

Opis destinacije:

Istanbul putovanje 2021 - Ukoliko želite da otputujete u neku svetsku metropolu, a da se pritom cenovno osećate kao u Srbiji, onda prava stvar za vas je defintivno putovanje u Istanbul 2021, grad koji upravo spaja staro i novo, istok i zapad, Aziju i Evropu, islam i hrišćanstvo. Uz neke od najvažnijih znamenitosti, poput Aja Sofije, Vaseljenske patrijaršije, turskih poslastica, krstarenja Bosforom, i turističku agenciju Lider Travel, putovanje u Istanbul ćete sigurno pamtiti, i dugo prepričavati!

Aranžmani za Istanbul koje smo pripremili za vas podrazumevaju obilaske najatraktivnijih delova ovog grada, odličnu organizaciju i uvek rapoložene vodiče koji su tu da vas upoznaju sa misterioznim Istanbulom.

Na samom vrhu stranice možete videti koji hoteli u Istanbulu se nalaze u našoj ponudi, kao i cene naših aranžmana, i rezervisati putovanje u Istanbulu 2021. za sebe i svoju ekipu!

Kliktanjem na naziv smeštaja možete pogledati informacije i slike odabranog smeštaja i prema tome izabrati željeno Istanbul putovanje 2021 za sebe, porodicu ili društvo. Takođe, u nastavku možete naći mnoštvo zanimljivih informacija o ovom turskom gradu, a tu je i lista svih potencijalnih izleta.

Istanbul putovanje

Istanbul putovanje 2021 - obilazak metropole na dva kontinenta

Putovanje u najveći grad Turske nalazi se na vrhu liste želja svih ljubitelja avanture i putovanja. Oni koji žele da osete atmosferu ovog ubrzanog grada, koji  zaista ima neki šmek, koji vas vraća u stara vremena, nudi i pruža zaista mnogo. Upravo zbog svoje posebnosti ne čudi što je putovanje u Istanbul 2021 izbor mnogih turista.

Ovaj grad koji spaja dva kontinenta, veza istoka i zapada, kao i Evropske kulture i orijenta, nikada ne prestaje da oduševljava svojom raskošnom kulturnom ostavštinom. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i  osmanlijska.

Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Postoje mnoge Istanbul zanimljivosti, a danas je ovaj grad metropola, sa preko 15 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta.

Zbog čega turisti biraju putovanje u Istanbul 2021?

Svi turisti sa stažom dobro znaju da se neki grad i njegova kultura najbolje upoznaju šetanjem ulicama tog grada. Putovanje u Istanbul 2021 svako doživi na svoj način a upravo u tome i leži lepota najlepšeg grada Turske. Istanbul nam je kulturno veoma blizak kao i Turci kao narod, a sa druge strane nam je i neistražen i nepoznat. Šetajući ulicama Istanbula i posmatrajući njegove ljude, njihove svakodnevne rutine, ponašanje, uređenje lokala i uslugu koju nude upoznaćete ga na najbolji mogući način.

Vaše putovanje definitivno ćete provesti u upoznavanju druge kulture, i obilasku značajnih građevina kao što su  Plava džamija, Aja Sofija ili Dolmbahče palata.

Uz odličan povod za novo putovanje, kao što je upoznavanje novih kultura, obilazak nekog novog grada, sticanje novih prijatelja i naravno sjajan i povoljan šoping Istanbul predstavlja pravi izbor. Najbolji periodi za posetu Istanbulu su proleće i jesen, i u ova dva godišnja doba imaćete najbolje Istanbul vreme tokom cele godine.

Najlakši način da produžite svoje putovanje je da delić putovanja ponesete sa sobom. Ukoliko želite da Istanbul donesete u svoj dom, ili da jedan njegov delić poklonite dragoj osobi, mi ćemo vam dati predlog koji su to po nama najlepši pokloni i suveniri iz Istanbula, koji čuvaju duh najpoznatijeg turskog grada.

Sigurno ste se uvek pitali šta videti u Istanbulu? Ovaj grad nudi zaista mnogo. Od modernog Trga Taksim ili kvartova Bejoglu i Osmanbej koji će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo - nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

istanbul putovanje

Istanbul putovanje 2021 - najbolji aranžmani uz Lider Travel

Odlučili ste se za put u Istanbul? Okupili ste ekipu? Želite da se upoznate sa čarima ovog putovanja na najbolji način, uz obilazak najvažnijih znamenitosti najposećnijeg turskog grada, Istanbula? Turistička agencija Lider Travel je pripremila najbolje ponude putovanja, ali na vama je da napravite svoja Istanbul iskustva kreirate aranžman po svojoj meri i osetite magiju ovog grada.

Putovanje u Istanbul 2021 koje smo pripremili podrazumevaju kombinaciju smeštaja i prevoza, uz najinteresantnije fakultativne izlete. Pogledajte ponudu hotela, rezervišite put u Istanbul i pripremite se za nezaboravnu avanturu.

Plan puta

1. dan / Beograd – Srbija – Bugarska – Turska:

Polazak iz Beograda oko 14h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice preko puta hotela Mr. President (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska, ukoliko ne dobijete obaveštenje dan pred putovanje, najkasnije do 14h, obavezno kontaktirajte agenciju). Vožnja kroz Srbiju, Bugarsku i Tursku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. dan / Istanbul:

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju stručnog lokalnog vodiča / starog jezgra Istanbula: Zlatni rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula – Taksim i Bejolu. Smeštaj u hotel oko 15h. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan / Istanbul - Pjer Loti i Mijaturk (fakultativno) - Devojačka kula (fakultativno)

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet koji obuhvata obilazak Ejup džamije (gde se nalazi grob i turbe Mehmed Paše Sokolovića), odlazak na prelepi vidikovac sa žičarom Pjer Loti, odakle se pruža neverovatan pogled na ceo Istanbul. Nakon toga je planiran odlazak u Minijaturk park u kom se nalaze makete svih značajnijih istorijskih objekata u celoj Turskoj. Povratak u centar grada. U popodnevnim časovima odlazak do Devojačke kule i uživanje u prelepom pogledu na Istanbul u suton. Noćenje.

4. dan / Istanbul – Obilazak lokaliteta Topkapi, Aja Sofija, Plava džamija, Hipodrom (fakultativno) – Tursko veče (fakultativno)

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativno odlazak u jedan od mnogobrojnih muzeja Istanbula / Topkapi, Aja Sofija, Plava džamija, Hipodrom/. Obilazak Plave Džamije (jedne od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu), Svete Sofije (nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, pa džamije, muzeja i opet džamije od 2020. godine, stare skoro 1500 godina), Topkapi palate (velelepne sultanske palate, gde je živela većina turskih sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje su sultani dobijali od svojih vazala i podanika), Rimski Hipodrom (ogromnog platoa, gde su se za vreme starog Rima održavale trke dvokolica). Slobodno vreme. Uveče fakultativno odlazak u nacionalni restoran na večeru sa programom /trbušni ples/. Noćenje.

5. dan / Istanbul – Krstarenje Bosforom i poseta Vaseljenskoj patriajršiji (fakultativno) – Dolmabahče palata (fakultativno)

Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9h. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativno dnevno krstarenje Bosforom uz razgledanje grada: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata, Bešiktaš – kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumenli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata… Nakon krstarenja, odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Mogućnost organizovanja i fakultatvnog obilaska Dolmabahče palate, poslednje sedište sultana. Planiran polazak za Srbiju u popodnevnim časovima. Noćna vožnja kroz Bugarsku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

6. dan / Srbija - Beograd:

Dolazak u Beograd na mesto polaska u prepodnevnim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti