1/5
Još 4 osoba gleda ovo putovanje.
Cena obuhvata/ne obuhvata
Način plaćanja i prijave
Plan puta

Jahorina Nova godina

Sve naše novogodišnje aranžmane možete pogledati na sledećem linku: NOVA GODINA 2023

Jahorina Nova godina - Doček Nove godine na Jahorini, predstavlja kombinaciju zimske avanture na snegu i boemskom uživanju na ovoj prelepoj planini.

Jahorina kao kraljica medju bosanskim planinama je od pre nekoliko godina postala jedna od najpopularnijih zimskih sportsko-rekreativnih centara u ovom delu Evrope. Mnogi zaljubljenici u prirodu je svrstavaju u jednu od lepših planina u Evropi. Što se tiče noćnog provoda, on definitivno ne manjka i sigurno ćete biti prezadovljni sa onim što Jahorina pruža.

Ovu planinu iznad Sarajeva često zovu i Olimpijskom planinom, jer je bila domaćin zimskih Olimpijskih igara, koje su se 1984. godine održavale u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. 

Na samom dnu stranice možete videti koji hoteli na Jahorini se nalaze u našoj ponudi. Takođe možete videti cene naših aranžmana i rezervisati doček Nove godine Jahorina 2023. Kliktanjem na naziv smeštaja možete pogledati informacije i slike odabranog smeštaja i prema tome izabrati željeno novogodišnje putovanje na Jahorini. U nastavku teksta možete naći mnoštvo zanimljivih informacija o kraljici medju bosanskim planinama.

JAHORINA NOVA GODINA

Jahorina Nova godina hoteli

Jahorina se, pored jako lepo sređenih ski staza, može pohvaliti i veoma dobrom ponudom hotela, sa 4* i 3*, koji će zadovljiti sve Vaše želje i prohteve. Hoteli se nalaze u samom centru dešavanja gde će Vam sve biti na dohvat ruke - od ski staza, pa do noćnog provoda, koji je na Jahoriini za svaku preporuku. Ovu planinu iznad Sarajeva često zovu i Olimpijskom planinom, jer je bila domaćin zimskih Olimpijskih igara, koje su se 1984. godine održavale u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Hoteli na Jahorini su za svoje goste otvoreni tokom cele godine, trudeći se da boravak učine jednako interesantnim, kako u zimskoj, tako i u letnjoj sezoni, koja je svakako manje posećena u odnosu na zimsku. Velika prednost Jahorine se ogleda u tome što je u neposrednoj blizini Sarajevo, koji kao turistički centar i najveći grad Bosne i Hercegovine privlači veliki broj turista. Udaljenost Jahorine od Sarajevskog aerodroma je samo 30km.

U svojoj dosta velikoj ponudi, hoteli nude širok spektar različitog sadržaja i mogućnosti za aktivan porodični odmor, Spa & Wellness, ili organizaciju team-buildinga, manifestacija...

Jahorina hoteli će zadovoljiti sve vaše potrebe za luksuzom, kvalitetom, komforom, odličnom hranom, blizinom ski staze, relaksacijom, zabavom i razonodom... Defitivno nećete pogrešiti ukoliko izaberete neki od hotela iz naše ponude.

Neki od najpoznatijih hotela na Jahorini:

Hotel Board - Jedan je od najnovijih hotela na Jahorini. Nalazi se u samom središtu turističkog kompleksa, na 100 m udaljenosti od žičare i ski lifta. Jela domaće i internacionalne kuhinje se služe u prijatnom ambijentu hotelskog restorana, a gosti mogu da uživaju u baru uz bogatu ponudu alkoholnih i bezalkoholnih pića i toplih napitaka. Wellness centar raspolaže bazenom, saunom, parnim kupatilom. U sastavu hotela su i ski rental, skijašnica i parking.

Hotel Termag - Moderan hotel sa bogatom ponudom različitih sadržaja tokom cele godine. Zauzima centralno mesto u Olimpijskom ski centru Jahorine, uz samu stazu i žičare i jedan je od najpoznatijih hotela u ponudi. Za uslugu nenadmašnog kvaliteta, brine se profesionalno osoblje i vrhunski kuvari, dok će bogata vinska karta zadovoljiti i najprobirljivije goste.

Hotel Lavina - Hotel moderne arhitekture, nalazi se između dve ski staze Prače i Ogorjelice. Hotel poseduje vrhunski fitnes centar, spa i wellness sa bazenom, turskom i finskom saunom, prostorijama za masažu. Za najmlađe tu je dečja igraonica. Resoran "Lavina", koji je u sklopu hotela nudi odlično pripremljene domaće i internacionalne specijalitete. 

Hotel Nebojša - Na olimpijskoj lepotici Jahorini, na njenom najsunčanijem delu, nalazi se porodični hotel „Nebojša“ Staza i lift za početnike se nalaze odmah pored hotela, a usluge ski rentala, ski servisa, te profesionalni učitelji skijanja su Vam u svakom trenutku na raspolaganju.Gostima je na raspolaganju besplatan hotelski parking, koji je pokriven video nadzorom.

Jahorina Nova godina apartmani

Prednosti apartmana u odnosu na hotele su prvenstveno cenovnog karektera. Kada se uporede cene hotela i apartmana, primetiće te da su cene apartmana dosta niže. Nemojte da Vas ovo zavara, jer cena često ne utiče na kvalitet smeštaja. Neki gosti se mnogo lepšte osećaju kada borave u apartmanima nego u hotelu, jer u hotelu dobijaju samo sobu i kupatilo, dok u apartmanima imaju mali stan i osećaju tu lagadnost kao da su kod svoje kuće

Ono što je naravno svima jasno je da ćete za manju svota novca, dobiti veći mir i komfor koji pružaju apartmani. Ukoliko do sada niste boravili u apartmanskom smeštaju, obavezno je da to uradite što pre. U ponudi za Jahorinu imamo dva ovakva vida smeštaja.

Apartmani na Jahorini:

Aparthotel Vučko - Hotelsko apartmanski kompleks Wellness & Spa Aparthotel Vučko smeštan je u samom centru Jahorine. Aparthotel Vučko je nastavio tradiciju ekskluzivnog hotela izgrađenog za potrebe Olimpijskih igara u Sarajevu “ZOI ’84.” i dobio ime po zvaničnoj maskoti ZOI. U samom centru turističkog kompleksa, Vučko nudi gostima vrhunski smeštaj i uslugu kao i niz sadržaja za lepši i ugodniji odmor.

Pansion Lučić - Pansion Lučić se nalazi u Poljicama, jednom od najlepših delova Jahorine, na 200-250 metara udaljenosti od ski staze. Prilaz do parkinga ispred pansiona je moguć kolima odmah sa glavnog puta Poljice – vikend naselje “Šator”, a do staze i nazad možete ići na skijama. U blizini pansiona se nalaze hoteli Kristal, Rajska dolina, Pansion Sport…

 

Karakteristike Olimpijskog centra Jahorina:

Zimske Olimpijske igre u Sarajevu

Jahorina kao planina iznad Sarajeva i Jugoslavija su 1984. bile su domaćin XIV Zimskih olimpijskih igara. Ovo su bile prve olimpijske igre u nekoj socijalističkoj državi. Godinu dana pred početak igara, Jugoslavija se mogla podičiti time da su svi objekti bili završeni. Olimpijada u Sarajevu je postala okidač u razvoju zimskog turizma na Jahorini, ali i u celom regionu koji je od tada dobio na svojoj popularnosti. U izgradnju celokupne infrastrukture na Jahorini za ZOI uloženo je tada  preko 36 miliona nemačkih maraka. 

Ski centar Jahorina danas

Razvoj turizma u ovom kraju doveo je do toga da se na nekoliko lokacija grade novi hoteli i da je sve veća zainteresovanost domaćih i stranih turista za posetu, ali i investitora za gradnju na ovoj planini, koja postaje priznat brend, kako u regionu, tako i u svetu.

 • Visina centra – 1300m - 1890m
 • Najviši vrh – Ogorjelica 1916 m
 • Ukupna dužina staza i ski puteva – 40km staza
 • Ukupan broj žičara i liftova - 8
 • 1 gondola
 • 3 šestoseda
 • 1 dvosed
 • Nova gondola sa kabinama sa 10 sedišta
 • 3 ski lifta i 1 baby lift

Ski staze na Jahorini

 • Broj staza - 17
 • Najduža staza 3200 m
 • Broj dečijih staza - 2
 • Broj osneženih staza - 7
 • Noćno skijanje - staza Poljice

Jahorina ski pass

Cenu ski pass-a možete pogledati na sledećem linku - ski pass. Kupovina skipass-a, je moguća na licu mesta. jahorina zimovanje

Put do Jahorine

Jahorina je od Novog Sada udaljen 285 km, a od Beograda 303 km, a od Sarajevo 30km.

UDALJENOST:

Novi Sad - Ruma - Šabac - Loznica - Pale - Jahorina - 285 km

Beograd  - Obrenovac - Valjevo - Bratunac - Pale - Jahorina - 303 km

Beograd  - (autoput E75) Ruma - Šabac - Loznica - Pale - Jahorina 296 km

Niš - Batočina - Čačak - Višegrad - Pale - Jahorina - 455km