Sarajevo jednodnevni izlet

Sarajevo jednodnevni izlet je odličan izbor za one koji žele da jedan dan na raftingu Tarom provedu u poseti glavnom gradu BiH. Sarajevo se nalazi na nekih 70 km od naših rafting kampova.

Opis i realizacija izleta odnose se na programe putovanja za RAFTING TAROM.

Poseta Sarajevu predstavlja obilazak grad meraka, dobrih ljudi i sjajne hrane. Glavni grad BiH je zaista teško opisati rečima, ovaj prelepi grad potrebno je da posetite i da doživite njegovu magiju i energiju.

Sarajevo jednodnevni izlet

Sarajevo nije lako pretočiti u reči, mnogi se sa time ne slažu te će vam na pomen ovog grada, kao iz topa reći: “Ljudi, hrana i atmosfera”. Naša preporuka je da u Sarajevo dođete praznog stomaka, jer posle ćevapa sigurno ćete želeti da probate i burek, a nakon bureka vreme je za bosansku kahvu! To nije bilo kakva kafa, ona se kuva na poseban način, u posebnim džezvama, i nikada sa šećerom. Šećer ćete dobiti sa strane, a uz njega, naravno i rahat lokum, tj. ratluk, a u bukvalnom prevodu “zadovoljstvo za grlo”.

Možda smo kroz ovaj kratak vodič o Sarajevu, opisali hranu i ljudeali onu pravu Sarajevsku atmosferu ćete morati da proverite sami. Naravno ukoliko vas zanima tu su i mnoge Sarajevo zanimljivosti koje vam mogu učiniti obilazak grada interesantnijim.

Program putovanja fakultativnog izleta:

1 dan. 

Polazak iz našeg kampa je u jutarnjim časovima. Od kampa do Sarajeva je potrebno oko 2h vožnje. 

U pratnji vodiča obići ćemo najinteresantnije znamenitosti Sarajeva: Baščaršiju, Trg Sebilj i sebilj česmu, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor… Potom posećujemo Gazi Husrev-begovu džamiju i sahat kulu na kojoj časovnik pokazuje isto vreme kao i u Meki. Posetićemo i najstariji „tržni centar“ u Sarajevu – Bezistan, koji datira iz Turskog perioda. Potom posećujemo Gradsku većnicu, šetamo do Miljacke i njenih mostova, sve do nadaleko poznatog Latinskog mosta, gde je Gavrilo Princip izvršio atentat na Franca Ferninanda.

Okvirno vreme trajanja izleta: oko 10h

Minimalan broj putnika za realizaciju izleta: 4

Cena izleta: 50€

 

Cena uključuje:

  • prevoz od rafting kampa to Sarajeva i nazad
  • razgledanje grada

Cena ne uključuje:

  • konzumaciju pića
  • individualne troškove

Jednodnevni izlet u Sarajevo se po dogovoru može kombinovati ili produžiti sa drugim aranžmanima i izletima iz naše ponude za RAFTING TAROM.