Kanjon Pive i Pivsko jezero | Lider Rafting Tarom izlet

Kanjon Pive i Pivsko jezero je još jedan od veoma traženih izleta u našoj raznolikoj ponudi fakultativnih izleta na Raftingu Tarom.

Pivsko jezero

Pivsko jezero je veštačko jezero koje se nalazi u opštini Plužine, na severozapadu Crne Gore. Površina jezera je 12,5 km2. Izgradnjom brane Mratinje 1975. godine, pregrađena je reka Piva, i formirano Pivsko jezero. Brana Mratinje visoka je 220 metara, jedna je od najvećih brana u Evropi. Sa ove brane se pruža fenomenalan pogled sa jedne strane na predivan kanjon Pive, a na drugoj strani se nalazi Pivsko jezero.

Opis i realizacija izleta odnose se na programe putovanja za RAFTING TAROM.

Pivsko jezero

Jezero predstavlja najveći rezervoar pitke vode na Balkanu i ima odlične uslove ukoliko želite da se bavite sportskim aktivnostima, kao što je recimo zip line, ali naravno i da krstarite Pivskim jezerom. Na dnu jezera nalazi se stari grad Plužine, koji je potopljen. Pivski manastir se nalazio u starom gradu Plužine, ali je kamen po kamen preseljen na novu lokaciju. 

Kanjon Pive

Reka Piva je sigurno jedna od lepših reka Crne Gore. Izvire na vrelu Sinjac, u blizini manastira Piva. Reka teče u zapadnom delu Crne Gore i pronalazi svoj put između visokih planinskih lanaca. Kanjon Pive je dužine 33 km, i 1200 metara dubine. Kod mesta Šćepan Polje zajedno sa rekom Tarom formira reku Drinu.

Sliv reke Pive se prostire na površini od 1.270 km² i pripada crnomorskom slivu. Reka Piva nije plovna.

Kanjon Pive

Program putovanja fakultativnog izleta:

1. dan

Polazak iz rafting centra u dogovoreno vreme. Napravićemo kratku pauzu na brani Mratinje koja je visoka 220 metara, što je čini jednom od najvećih brana u Evropi. Sa ove brane se pruža fenomenalan pogled sa jedne strane na predivan kanjon Pive, a na drugoj strani se nalazi Pivsko jezero.

Nemojte propustiti priliku da napravite sjajne fotografije sa ovih vidikovaca. Posle pauze nastavljamo obilazak kanjona Pive. U okviru ovog izleta postoji i mogućnost spuštanja zip line-om dužine 1400m preko Pivskog jezera. Doplata za spust iznosi 15€.

Okvirno vreme trajanja izleta: oko 4h

Minimalan broj putnika za realizaciju izleta: 4

Cena izleta: 25€

Cena uključuje:

  • prevoz terenskim vozilima
  • obilaske prema programu
  • sve takse

Cena ne uključuje:

  • individualne troškove

Izlet kanjon Pive i Pivsko jezero po dogovoru može kombinovati ili produžiti sa drugim aranžmanima i izletima iz naše ponude za RAFTING TAROM.