Još 5 osoba gleda ovo putovanje.

Kanjoning Nevidio - Trodnevni aranžman sa dva noćenja, šest obroka, kanjoning u kanjonu Nevidio i 25 km raftinga. Osiguranje, boravišne takse, takse za rafting, takse za ulazak u Nacionalni park su uključeni u cenu.

Kanjoning Nevidio

RAFTING TURE SE ORGANIZUJU SVAKI DAN!

POLASCI SVAKOG PETKA IZ NOVOG SADA (15:00) I BEOGRADA (16:30) SU SIGURNI ZA VIKEND ARANŽMAN!

  • Ne ustručavajte se da nas kontaktirate: 062 855 26 60

VAŽNO:

  • Cene su izražene po osobi. Za veće grupe i porodice odobravamo popust.
  • Online rezervacije i prijave su besplatne.
  • Šta poneti sa sobom?
  • Satnica i dužina trajanja aranžmana se može menjati i kombinovati sa drugim aranžmanima prema Vašoj potrebi.
  • Prethodno iskustvo nije potrebno.
  • Subotom zbog gužve na reci može biti organizovano više polazaka na rafting – od 9h, 11h i 13h
  • Potrebno je poneti važeći lični dokument – pasoš ili ličnu kartu.
  • Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja, opštim uslovima putovanja TA Lider Travel kao i opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja – Dunav osiguranja.

Rafting Tarom - Reka Tara:

Svi dobro znamo za reku Kolorado i njen najdublji kanjon na svetu, ali da li smo svesni lepote u našoj neposrednoj blizini? U pitanju je najdublji kanjon u Evropi i drugi po veličini na svetu - kanjon reke Tare. Njegova dubina dostiže čak i do 1300m, a dugačak je 149km. Ovaj kanjon predstavlja autentično prirodno bogatstvo, sa svojom specifičnom florom i faunom.  Poseban u svakom smislu i još uvek nedovoljno istražen, predstavlja izazov avanturistima da upoznaju sve njegove tajne. Voda iz reke Tare je u celom toku toliko čista i bistra, da se može slobodno piti. Najatraktivniji deo reke za rafting je poslednjih 25km, a pored raftinga idealna je i za ribolov i splavarenje. Svako ko je posetio reku Taru može da posvedoči o njenoj lepoti, te je čak veći deo reke (uključujući i njen kanjon) pod UNESCO-vom zaštitom.

Rafting Tarom:

Rafting Tarom nije nešto novo, ali defitivno nije ni izvikano. Oni koji odavno uživaju u bistroj i divljoj vodi reke Tare, godinama svoje utiske sebično čuvaju, kako im niko ne bi preoteo i pokvario to divno iskustvo. Ali, zato smo tu mi da vam predstavimo i približimo tu sjajnu priču!

Za pravi, najbolji mogući rafting, uopšte ne mora daleko da se putuje. Sama priroda je odlučila da najbolji rafting bude baš na našim prostorima. Zbog vode, toliko čiste i bistre, reka je nazvana „Suzom Evrope“. Ipak nije sve u vodi, dubini ili brzini… ima nešto i u fantastičnoj prirodi Nacionalnog parka Durmitora, koji okružuje reku. Ova netaknuta priroda, privlači turiste sa najrazličitijih delova sveta i obezbeđuje im dozu adrenalinskog šoka, koja je svakom potrebna.

Šta je onda suština raftinga? Jednom rečju to je avantura, aktivan odmor, druženje, nova poznanstva, iskustvo…specifična kombinacija uzbuđenja i potpunog uživanja.

Pored instruktora, čamcem se obično spušta još šest do devet ljudi. Mladi, stari, muški ili ženski - svi timski veslaju kroz ovaj izazov.

Uz Taru i u njenoj okolini nalaze se još neka fantastična mesta kao što je šuma Perućica, glečerska jezera Zelengore, Pivsko jezero i kanjon reke Pive, Foča i Peščane piramide, Tjentište, Ostrog, i još mnogo, mnogo toga, te ukoliko ste u prilici, svoj (i više nego aktivan) odmor iskoristite u potpunosti, i kao turista i kao avanturista!

Kanjoning Nevidio

Kanjoning podrazumeva spuštanje niz rečne klisure (kanjone), ali za razliku od raftinga, izvodi se pešice, bez upotrebe gumenih čamaca. Putnici kojima se svideo rafting i žele da probaju nešto podjednako zanimljivo, najčešće se odlučuju za kanjoning. Iako slično po dozi adrenalina, u pitanju je potpuno drugačije iskustvo.

Kanjon Nevidio nalazi se u centralnom delu Crne Gore, a od rafting kampova udaljen je oko 50km. Naziv mu je veoma simboličan, i kao što možete pretpostaviti odnosi se njegovu divlju lepotu, kanjon koji do sada nije viđen. Kanjon stanovnici ovog kraja nazivaju još i – Nevidibog i to sa pravom, jer se reka Komarnica odjednom gubi u čudno uklesani ulaz i postaje ljudskom oku – nevidljiva.

Ulaz u kanjon Neviodio nalazi se na 935mnv i njegova okolina jedna je od najleših u durmitorskom kraju. Tu se nalazi i selo Poščenje sa dva lednička jezera kao i vodopad Skakavica (71m) koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Sam predeo, kao i kanjon zaseniće vas neopisivom lepotom. Kanjoning Nevidio je dugačak oko 2km i deo je reke Male Komarnice koja izvire u podnožju Durmitora.

Sezona polazaka najčešće počinje u junu mesecu, a završava se krajem septembra, u zavisnosti od vodostaja reke.

 

Plan puta

1.dan

Dolazak u kamp u popodnevnim ili večernjim časovima (kada Vama odgovara). Upoznavanje sa okolinom i dodela ključeva od soba ili bungalova.

Druženje uz muziku i logorsku vatru... Noćenje.

Sledeći dan je veoma uzbudljiv zbog čega putnicima preporučujemo da se naspavaju i odmore od puta. 

2.dan / Kanjoning

Verujemo da ćete biti oduševljeni ovim predelom sa prvim zracima sunca. Doručak.

Hranom u kampu niko nije ostao ravnodušan. Za doručak se služi domaća pršuta, projice, domaći hleb, uštipci, domaći kajmak, domaći med i džem, jaja, domaće kiselo mleko...

Kanjoning.

Nakon doručka planiran je polazak terenskim vozilima ka kanjonu Nevidio. Po dolasku u kanjon sledi preuzimanje zaštitne opreme. Nakon provere opreme i upoznavanja sa vodičem kreće naša avantura. 

Kanjon Nevidio nalazi se u centralnom delu Crne Gore a od rafting centra udaljen je oko 50km (oko 2,5h). Ulaz u kanjon Neviodio nalazi se na 935mnv, dugačak je oko oko 2km i deo je reke Male Komarnice koja izvire u podnožju Durmitora.

Kroz kanjon se prolazi savladavanjem niza atraktivnih prepreka, skokova, penjanja uz redovne pauze za odmor i fotografisanje. Nakon 2-3 sata izlazimo iz kanjona. Nakon što razdužimo opremu i presvučemo se, sledi ručak. Povratak terenskim vozilima u rafting centar. 

Večera.

Za večeru se služi pastrmka/lipljan na žaru, kuvana teletina sa prilozima... Domaći i kvalitetni specijaliteti.

Druženje uz muziku i logorsku vatru.

Noćenje.

3.dan / Rafting Tarom

Doručak.

Za doručak se služi domaća pršuta, projice, domaći hleb, uštipci, domaći kajmak, domaći med i džem, jaja, domaće kiselo mleko...

Rafting.

Nakon doručka sledi preuzimanje opreme koja se sastoji od neoprenskog odela, neoprenskih čizmi, kacige i sigurnosnog prsluka.

Nakon provere opreme, ulazimo u džipove sa kojima se vozimo do Brštanovice koja je početna tačka naše avanture – raftinga rekom Tarom. Polazak je planiran u 10:30. Brštanovica je udaljena oko 27km od kampa. 

Spust se izvodi gumenim čamcima u koje staje 8-10 ljudi i traje oko 3-4 časa, koliko nam je potrebno da se spustimo do kampa. U zavisnosti od brzine reke, kao i vremena provedenog na pauzi, na kojoj ćemo imati prilike da vidimo predivan vodopad, slikamo se i odmorimo,  spust može da traje nešto kraće ili duže.

Nakon što razdužite opremu, istuširate se, osvežite i presvučete, sledi ručak. 

Ručak.

Za ručak se takođe služe kvalitetni specijaliteti sa ovog podneblja. Domaći hleb, čorba, jagnjetina i teletina ispod sača i sa ražnja, prilozi, sezonska salata, dezert...

Kraj aranžmana. 

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti