Kapadokija i Ankara avionom (fakultativno: Goreme, Devrent, Derinkuju, Ihlara, Vožnja balonom) | 4 dana / 3 noćenja

1/5
Cena PO OSOBI od:
549€
Avio
ID aranžmana: 338
Ovaj aranžman gleda još 3 osoba.

Cene sa prevozom po osobi

Smeštaj Tip smeštaja 25.04. -
28.04.
16.05. -
19.05.
17.10. -
20.10.
Kapadokija: Hotel Kapadokija / Ankara
Studio/Apartman
1/3 sa doručkom549€549€549€
1/2 sa doručkom549€549€549€

Upit za putovanje

Ukoliko želite da vas kontaktira turistički agent, kliknite na dugme POŠALJI UPIT.
Ukoliko želite da kupite (rezervišete) aranžman, klilknite na dugme REZERVIŠI ODMAH.
Filteri
Kategorija smeštaja
 • 1
Tip smestaja
Vrsta usluge
 • 1
Hotel u okviru ovog aranžmana

Hotel Kapadokija / Ankara

Studio/Apartman
Lokacija: Kapadokija
O hotelu:

OPIS SMEŠTAJA: Kapadokija DINLER HOTELS – URGUP 5*, Kapadokija https://urgup.dinler.com/ ili sličan Smešten u Urgupu, hotel Dinler sa 5 zvezdica nudi klimatizovane sobe sa pogledom na Kajakapi. Veliki prostor obuhvata 3 restorana i fitnes centar sa saunom i turskim kupatilom. Sve sobe i apartmani... Pročitaj detaljno

Avio
po osobi već od
549€
Cene variraju od datuma putovanja

Plan puta

1. dan / Beograd – Ankara - Kapadokija

Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ na šalteru 705. Prijava na prepodnevni let kompanije „Turkish Airlines“ za Ankaru. Po obavljanju prijave za let i pasoške kontrole, ukrcavanje u avion i poletanje za Ankaru. Po dolasku u Ankaru, sledi transfer ka Kapadokiji. Vožnja od oko 4 sata sa jednom usputnom pauzom. Dolazak u regiju Nevšehir i smeštaj u hotel. Odmor. Opciona večera u hotelu. Noćenje.

2. dan / Devrent - Avanos - Goreme

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak u 09.30h na celodnevni fakultativni izlet. Naravno, moramo prvo videti taj nadaleko čuveni pejzaž Kapadokije, te i odlazimo do doline Devrent, nedaleko od mestašca Zelve, gde ćemo videti „Pasabag“ – odnosno „bajkovite kamene dimnjake“ među kojima se zvuci vetra mešaju sa pesmama vila... Odlazak u čuveno mestašce Goreme koje predstavlja Muzej na otvorenom. Ovde se nalaze najlepši primerci Vizantijske umetnosti u Kapadokiji, skriveni u stenama u kojima su uklesane crkve sa freskama i slikama koje datiraju iz perioda od 10. veka do 13. veka.

Popodne ćemo posetiti Avanos. Ovaj mali živopisni grad je poznat po vekovnoj izradi keramike, o čemu svedoče arheološki nalazi koji dopiru čak do 3000. godine pre Hrista! Naravno, posetićemo i jednu pravu umetničku grnčarsku radionicu u kojoj ćem se upoznati sa tehnikom izrade grnčarije i umetničkim oslikavanjem. Neizostavna je i kupovina suvenira. Sledi vožnja kroz dolinu golubova je jedna od najvećih dolina Kapadokiji između sela Goreme i najviše tačke u regije – Uhchasar, te sa vidikovca na koji ćemo stati imaćete priliku da pored cele doline vidite i najpoznatiji zamak juzne Kapadokije, tvrdjavu iznad grada Učhisar. U povratku ka Urgupu u dolini videćemo usamljene tri formacije-takozvane tri lepotice. Povratak u hotel oko 18h. Odmor i sabiranje utisaka... Opciona večera u hotelu. Noćenje.

3. dan / Derinkuju - Ihlara - Bilisirma - Ankara

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak u 9h na poludnevni fakultativni izlet. Ovaj put idemo na jug Kapadokije, i uživamo u celosti u njenim neverovatnim pejzažima... Odlazak do sjajnog podzemnog grada Derinkuju. Pećinske kuće - neverovatna obrada kamena i prilagođavanje stenovitih formacija za život! Šetnja kanjonom Ihlara -čuda na korak od Anadolije, sve do seoca Belisirma, antičke Peristreme koja se naziva „Dolina neba“. Popodne polazak ka Ankari. Dolazak u večernjim satima. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

4. dan / Ankara - Beograd

Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Stvari ostavljamo naravno u hotelu u delu koji je predviđen za to, jer imamo sasvim dovoljno vremena da još malo uživamo u Ankari. Slobodno vreme, ili fakultativni obilazak Ankare. Svakako, naše upoznavanje sa ovim divnim gradom treba započeti sa njegove stare tvrđave. Tvrđava se nalazi na uzvišenju te je vidljiva iz svih delova grada. Površina utvrđenja je neverovatnih 43 km². Unutrašnjost datira iz 7. veka, a čitavu strukturu opkoljavaju 14 metara visoki i moćni zidovi. Kompleks sadrži i Aladinovu džamiju, remek-delo seldžučke arhitekture. Nakon predaha i uživanja u neverovatnom pogledu na grad sa utvrđenja, odlazimo do najveće atrakcije grada. Posetićemo Anitkabir, Mauzolej Mustafe Kemala Ataturka. Ova impozantna građevina od mermera podignuta je u čast tvorca savremene turske države – oca Turaka – Ataturka.

Impresivni Anitkabir se sastoji od četiri dela: Centralnog trga, Počasne dvorane (gde počiva Kemal Ataturk), Puta lavova i Parka mira. Na Centralnom trgu se nalazi 373 ćilima, a sam trg može da primi preko 15.000 ljudi. U Počasnoj dvorani, nalazi se grobnica koja je smeštena ispod sarkofaga koji teži 40 tona. U parku se nalazi više od 50.000 stabala drveća koji ulepšavaju kompleks. U okviru Anitkabira se nalazi i 10 kula koji su simetrično raspoređani i simbolišu ideale Turske Republike. Svaka kula sadrži Ataturkove citate. Nakon obilaska Mauzoleja, odlazimo u centar grada. Pogledaćemo monumentalnu Kodža tepe džamiju koja je građena između 1967. i 1987. godine. Arhitektonski inovativna, ogromna sa prostorom za čak 24.000 vernika, ova džamija danas predstavlja jedan od najmarkantnijih simbola Ankare. Lutaćemo još malo uličicama starog grada upijajući atmosferu.

Oko 15 časova krećemo organizovanim transferom ka međunarodnom aerodromu. Prijavljujemo se za let ka Beogradu. Let za Beograd u 18.05h po lokalnom vremenu. Sletanje u Beograd u 18.05h po našem vremenu. Kraj putovanja.

Način plaćanja

NAČIN PRIJAVLJIVANJA:

 • Popunjavanjem on-line upita na sajtu.
 • Dolaskom u agenciju.
 • Rezervacijom putem telefona ili e-maila.

NAČIN PLAĆANJA:

1. Uplata pre putovanja:
 • Akontacija 40% prilikom sklapanja ugovora (gotovinski u prostorijama agencije, uplatom na račun ili platnom karticom - VISA, DINA, MAESTRO, MASTER)
 • Ostatak je potrebno uplatiti najkasnije do 20 dana pre početka aranžmana (u prostorijama agencije, na tekući račun ili platnom karticom).
2. Uplata na rate – čekovi građana:
 • Akontacija 40% prilikom sklapanja ugovora.
 • Ostatak u jednakim mesečnim ratama putem čekova (do 6 rata od datuma prijave).
3. Uplata na rate - administrativana zabrana:
 • Akontacija 40% prilikom sklapanja ugovora.
 • Ostatak u jednakim mesečnim ratama putem administrativne zabrane (do 6 rata od datuma prijave).
Napomene u vezi plaćanja:
 • Čekovi ili administrativna zabrana treba da se dostave najkasnije do 20 dana pred put.
 • Ukoliko želite da platite preko račina firme pošaljite nam podatke od iste i izdaćemo vam predračun / fakturu.
 • Plaćanje svih naših aranžmana vrši se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS) na dan uplate. Kurs možete proveriti ovde.

OSTALE NAPOMENE:

 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska u većini slučajeva). Moguća su odstupanja sa vremenom ulaska kada grupa broji više od 50 putnika u jednom objektu. Sobe se napuštaju poslednjeg dana do 09:00 časova, osim u slučajevima kada je za realizaciju programa potrebno objekat napustiti ranije (postoji mogućnosti kasnijeg napuštanja soba).
 • Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti i cena nekih sadržaja, jer isključivo zavise od politike smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, frižider, fen, Wi-Fi,  TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
 • Određeni smeštajni objekti mogu tražiti garanciju tj. depozit od svakog putnika prilikom ulaska u sobe. Isti se vraća prilikom napuštanja hotela ukoliko nije bilo pričinjene materijalne štete.
 • Organizator putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu,  putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.
 • Proveriti 2 dana pre putovanja tačno mesto sastanka grupe
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika, ulaznih cena ino-partnera i objektivnih okolnosti na tržištu.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, gužvi u saobraćaju…).
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem, agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, vremenske nepogode, politčki nemiri...).
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Rok za prijavljivanje je 20 dana pred polazak na putovanje ili do popune mesta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske i carinske propise.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4.5 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Svaki putnik je odgovoran za svoje lične stvari (prtljag, novac, dokumenta…), te na svoju sopstvenu odgovornost ostavlja sve stvari u autobusu (bilo da su prisutni vozači i pratilac grupe). Agencija ne garantuje bezbednost i osiguranje gore navedenih stvari. Agencija nije odgovorna za eventualna oštećenja prtljaga prilikom transporta.
 • Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
 • Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja  programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
 • Agencija zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena hotela.
 • Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).
 • Aranžman je rađen na bazi minimum 20 putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre početka putovanja.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.
 • U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).
 • Za navedeni aranžman Turistička agencija Lider Travel posreduje u prodaji aranžmana.
 • Organizator putovanja za hotel KAPADOKIJA / ANKARA Fantast tourist d.o.o. ,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP A-70/2021.
 • Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora upoznate sa programom putovanja, Opštim uslovima putovanja, kao i sa Opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja – Dunav osiguranja.
 • Putnici su u obavezi da dostave podatke iz pasoša za polisu osiguranja najkasnije 48h pre putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA usklađeni sa YUTA standardom.

Cena obuhvata

Aranžman uključuje:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd – Ankara – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama, TSC-om, ručnim prtljagom do 8 kg i redovnim prtljagom do 23 kg
 • 2 noćenja sa doručkom („buffet“/samoposluživanje/“švedski sto“) u hotelu sa 5*sup. u regiji Nevšehir
 • 1 noćenje sa doručkom („buffet“/samoposluživanje/“švedski sto“) u hotelu sa 4* u Ankari
 • Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • Transfere u Turskoj
 • Poklon večere u hotelu u Kapadokiji
 • Usluge vodiča – pratioca grupe
 • Organizacione troškove

Aranžman ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja
 • Fakultativne aktivnosti navedene u programu putovanja (prijava i plaćanje na licu mesta; minimalni broj potreban za realizaciju svakog programa iznosi 15 prijavljenih putnika)

Napomene:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu 90 evra (isključivo na upit)
 • DOPLATU ZA YQ i YR taksu za gorivo avionske kompanije. Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu) koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji (takse su podložne promenama) – trenutno taksa iznosi 10 € po osobi!

Izleti

Kapadokija avionom 2024 - Fakultativni izleti

 • Obilazak Ankare prema programu sa lokalnim vodičem 40 €
 • Crvena tura celodnevni izlet u Kapadokiju prema programu 55 €
 • Zelena tura poludnevni izlet u Kapadokiju 45 €

NAPOMENA: u zavisnosti od perioda godine i vremenskih uslova, tokom celodnevnog izleta za Kapadokiju će biti ponuđen (fakultativno) atraktivni program panoramske vožnje vazdušnim balonom. 1 sat vožnje košta 180 € - 250 € (Zavisi od ponude i potražnje na dnevnom nivou, cene su više ukoliko predhodnog dana vetar nije dozvolio poletanje balona pa je "duplirana potražnja" itd.. - cenu određuje ino partner L tur), prosečna cena 220 €

 • Prevoz autobusom do mesta prijavljivanja. Prijavljivanje za let
 • Prevoz do mesta uzletanja
 • Let u trajanju 1 sat
 • Povratak autobusom u hotel na doručak
 • “Service fee” lokallne agencije LMN tour

VAŽNO:

Kapadokija i Ankara 2024 - Uverite se i vi zašto se ova turska regija, sa neverovatnim pejzažom, kotira kao jedna od najlepših u svetu.

VAŽNO:

 • PUTNICI SU DUŽNI BITI NA AERODROMU NAJMANJE 2 SATA PRE ZVANIČNOG VREMENA POLETANJA.
 • PROVERITE VAŽNOST PASOŠA! Minimalan rok važenja pasoša za ulazak u Tursku iznosi 6 meseci od datuma završetka putovanja.
 • Putnici koji ne poseduju putne isprave Republike Srbije dužni su da se upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.

Kapadokija i Ankara avionom 2024

Opis destinacije:

Ove godine turistička agencija Lider Travel Vas vodi na put u kolevku Hrišćanstva u Kapadokiju. Dopustite da Vam putovanje u Kapadokiju i Ankaru pokaže zašto ova regija predstavlja jednu od najlepših na svetu. Rezervišite svoje mesto na vreme i doživite magiju Turske u nestvarnoj Kapadokiji.

Kapadokija i Ankara avionom

Na samom vrhu stranice možete videti koji hoteli za putovanje u Kapadokija i Ankaru avionom se nalaze u našoj ponudi. Takođe možete videti cene naših aranžmana, i rezervisati putovanje u Kapadokiju i Ankaru.

Kliktanjem na naziv smeštaja možete pogledati informacije i slike odabranog smeštaja i prema tome izabrati željeno putovanje u Kapadokiju i Ankaru avionom. U nastavku teksta možete naći mnoštvo zanimljivih informacija o ovom neverovatnom mestu u Turskoj, a tu je i lista svih potencijalnih izleta.

Kapadokija avionom

Kapadokija i Ankara avionom 2024 - kolevka hrišćanstva

Priroda je oblikovala ovaj prelepi pejzaž turske doline Goreme, ali pre mnogo godina ljudi su uzeli znak od majke prirode i počeli da prave kompleks pećina i tunela u stenama. Od četvrtog veka nove ere, ovde je stvoren urbanizovani - ali podzemni (u katakombama) - kulturni svet.

Mesto je postalo versko utočište, prognanih hrišćana tokom ranih dana hrišćanstva. Do četvrtog veka hrišćani koji su bežali od progona Rima stigli su u određenom broju i ovde osnovali monaške zajednice. Monasi su kopali velike prostore tu pravili manastire, ćelije u kojima su se molili. Ove prostorije su bile oslikane sa freskama u pećinskim kapelama počev od sedmog veka, koje do danas traju u dobro očuvanoj izolaciji.

Dolina Goreme je bogata istorijom, ali nisu sve pećine i usecu u Kapadokiji muzeji. Verovali ili ne, i danas neke od ovih prostorija služe kao domovi, a drugi kao hoteli, koji nude zaista jedinstveno ugostiteljsko iskustvo.

Kapadokija i Ankara avionom 2024 - pejazaž koji oduzima dah

Ova antička regija nalazi se u Anadoliji. Prostire se između tri vulkana, koja su najviše zaslužni za izgled kakav danas možemo da vidimo prelepu Kapadokiju. U “vilinskim dimnjacima” (stenovitim formacijama neobičnih oblika) ljudi su živeli, pravili svoje domove i čak i čitave zajednice.

Samo jedan pogled na ovaj predeo učinće kao da gledate nešto nestvarno i magično. Kapadokija je bila dom nekoliko drevnih civilizacija poput helenske, islamske, hrišćanske i rimske. Karakteristična po pejzažu koji oduzima dah, Kapadokija putovanje avionom je unikatno iskustvo koje treba barem jednom doživeti.

Kapadokija i Ankara avionom 2024 - vožnja balonom

Mnogima je Kapadokija prva asocijacija na vožnju balonom. Svakom turisti je prva pomisao panoramski pogled na stotine balona sa toplim vazduhom koji se nižu i lete iznad dolina i vulkanskih formacija. Iako je to samo jedna od mnogih stvari u Kapadokiji, vožnja u balonu je jedna su od najpopularnijih aktivnosti u regionu iz više razloga.

Prvim komercijalnim putničkim balonom u Turskoj upravljali su Lars-Eric More i Kaili Kidner 1991. godine. Od tada je više od 25 kompanija i 200 balona registrovano za let u regionu Kapadokije.

Industrija letećih balona u Kapadokiji istinski je procvetala poslednjih godina zahvaljujući izuzetno povoljnim uslovima u regionu, razmnožavanju instant medija i povećanoj dostupnosti putovanja.

Kapadokija avionom

Putovanje u Kapadokiju i Ankaru - Glavni grad Ankara

Srce Turske Republike, Ankara, drugi je po veličini grad Turske nakon Istanbula. Kombinacija evropske i bliskoistočne kulture spojile su i obojile gradsku arhitekturu, hranu, vino, noćni život, modu i umetnost.

Usidrite se u Ankari, kako mu samo ime govori, i pređite granicu između tradicije i modernosti. Teško je porediti ovaj grad sa Istanbulom. Ankara je lep grad, ali u poređenju sa Istanbulom (kao i većina gradova) dosta je skroman, ali je stvar nacionalne poezije. Građanski uspeh ovog dinamičnog grada je osiguran zahvaljujući studentskim potezima i spletkama stranih ambasada.

Prestonica Turske, postigla je izuzetan napredak od obične turske kasabe i varoši do današnje moderne arene za međunarodne poslove. Ankara se takođe može pohvaliti sa dva izvanredna spomenika koja su ključna za tursku istorijsku priču - lepo zamišljenim Muzejem anadolskih civilizacija i Anıt Kabirom, kolosalnim priznanjem Ataturku, osnivaču moderne Turske.

Kapadokija i Ankara avionom - Izaberi i rezerviši!

Uz turističku agenciju Lider Travel Kapadokija putovanje avionom nude sve što vam je potrebno. Na vama je samo da okupite ekipu za put, pogledajte koji hoteli u Kapadokiji i Ankari se nalaze u našoj ponudi, i odaberete onaj po svojoj meri!

Uz neverovantu avanturu kao što je putovanje u Kapadokiju avionom posetićemo i glavni grad u Turskoj Ankaru.  Rezervišite svoje putovanje i spremite se za put koji ćete pamtiti i sigurno prepričavati prijateljima. Pridružite nam se na ovom putovanju i otkrijte magiju koje nude gradovi u Turskoj, a pogotovo Kapadokija.