Kavos iskustva. Kavos utisci. Kavos ili, bolje rečeno, Ibica za svačiji džep, definitivno je idealan  izbor destinacije za svaku mladu osobu koja je puna energije i uživa u ludim žurkama i provodu koji, bukvalno, NIKADA ne staje. Ovo vam garantuje neko ko već treću sezonu provodi na Kavosu. Stoga sam, kao već iskusan poznavalac ove destinacije, odlučila da vam prenesem moja iskustva i opišem kako izgleda prosečan dan na Kavosu.

Kavos ekipa

Kavos ekipa

Jutro na Kavosu ne počinje rano. To je više podne nego jutro, jer vam lude noćne žurke prosto ne dozvoljavaju da budete ranoranilac. Kad se dobro naspavamo, idemo  na doručak u FLAMES, restoran koji svima toplo preporučujem. Nudi velik izbor obroka, porcije su i više nego velike, a cene niske. Klasičan doručak su dva jaja, dve viršle, dve kobasice, sir, pečurke, pomfrit i salata, i od njega se dobro najedete, a košta samo 5eura. Meni za ručak je takodje dosta obilan, a sastoji se od poveće šnicle pilećeg, svinjskog ili govedjeg mesa sa prelivom po vašem izboru, pomfritom, salatom i velikom limunadom, a cena ovakvog obroka je izmedju 5.5 i 6 eura.

Kavos hrana

Posle doručka – pravac na izlet! Izlete možete kupiti u paketu u okviru narukvice koju vam vodič prodaje u busu i zaista vredi novca koji date za to. Svaki dan organizovana je neka nova aktivnost, kako bi pored dobrog žurkanja videli još što šta na Kavosu. Izleti su grad Krf i ostrvo Vido, plaze Marathias i Glifada, aqua park, krstarenje i žurka na brodu, a u okviru narukvice ulaze i svakodnevne dnevne i noćne žurke. Moj omiljeni izlet je definitivno krstarenje i žurka na brodu. Gomilu mladih ljudi na brodu isplovljava iz Kavosa i vozi se oko sat ka drugoj strani obale i najlepšem delu mora koji se popularno zove „Plava laguna“. Ako ste ikada gledali istoimeni film, biće vam jasno da je to pravi mali raj. Na taj izlet krenuli smo oko 5 kad je najlepše popodnevno sunce, mirno more, dobra muzika, dobra ekipa, i odličan koktel majstor na samom brodu koji je uvek spreman da ugasi žedj. Kada smo stigli do Plave lagune, brod se zaustavio i imali smo oko sat-dva da se kupamo.

Kavos žurka na brodu

Po povratku sa izleta, budemo naravno gladni i onda se obično okupljamo u SWEET HOUSE-U. To je predivan kafić sa toplom atmosferom i najlepšim palačinkama. Ukus vaših palačinaka birate sami, dosta su velike i koštaju svega 3 eura. Internet u kafiću je odličan i dobijate ga besplatno ako naručite bilo šta.

Kada nas dobre palačinke vrate u život, i kad postavimo sve slike tog dana na Instagram, svraćamo do marketa po alkohol za zagrevanje pred noćnu žurku. Cene u marketima su  skoro identične kao po Novom Sadu, a neke stvari su čak i jeftinije. Paket piva košta oko 4 eura, flaša vodke isto toliko, a vino je oko 5 eura.

Kavos alkohol

Kada smo se dobro opremili alkoholom, odlazimo do smeštaja i punimo baterije za noćnu žurku. Noćne žurke svake večeri održavaju se u različitim klubovima, a neki od tih su Cavo D’Oro, beach bar sa bazenom, Island Beach Resort i Whispers. Dobra stvar je da Kavosu vlada i vise nego opuštena atmosfera i da je „beach life“ život te da vam za žurke nije potrebno mnogo spremanja. Svi su obučeni opušteno, a glavni odevni predmet  su majice na kojima piše „I survived Kavos“ ili „Born in Serbia, destroyed in Kavos“, koje možete kupiti u bilo kom marketu za 4 eura, i dobra su fora za slikanje i uspomenu.

Kavos žurka

Ono sto je takodje super stvar jeste to da pre žurki bude organizovano zagrevanje u Else baru, gde platite ulaz 10eura i imate sat vremena da za te pare popijete neograničenu količinu pica po vašoj zelji. Posle dobrog zagrevanja sledi još bolja žurka.

Kavos žurka

Cavo D’Oro svakako odnosi pobedu za najbolje mesto za provod. Prostor je velik, u centru kluba je bazen, a otvoren je i prolaz ka plaži tako da je atmosfera idealna. DJ pusta raznolik repertoar muzike tako da za za svakog bude po nešto. 

Ono sto ne smete propustiti kada izadjete u neki klub na Kavosu jeste HEADFUCKER, obeležje Kavosa, najjači koktel koji ćete popiti u životu, ako imate petlje. Sastoji se od 9 različitih vrsta alkohola, od kojih je jedan Absent. Slatkastog je, voćnog ukusa pa nećete osetiti da pijete nešto toliko jako (barem ne odmah :D).

Kavos žurka

Još jedno karakteristično piće po klubovima jesu pijane lubenice. Punjene su raznim vrstama alkohola, koštaju 20 eura i dovoljno su jake da se „pobrinu“ za celu ekipu.

Ono sto vas neće zaobići u noćnom životu na Kavosu jesu i takozvani baloni smejavci. Za pakovanje od 10 komada balona platićete 10 eura. Baloni su navučeni na ampulice ili bocu pod pritiskom iz kojih udišete azot koji prouzrokuje svega 10 sekundi neviđenog smeha nakon čega ste kao novi. Svakako vredi probati jer ovu čudnu zanimaciju i možete pronaći upravo samo na Kavosu.

Kavos žurka

Nadamo se da smo vam dočarali Kavos iskustva. Kada sve ovo isprobamo, vreme je da se žurka završi i jutro dočeka na plazi uz dobar Giros, koji možete kupiti bukvalno na svakom ćošku, a košta 2-2.5 eura. Posle toga, pravac na spavanjac, a sutra sve jovo nanovo!