Drugo po veličini i najsevernije grčko ostrvo u Jonskom moru, ime je dobilo po nimfi Kerkiri koju je oteo grčki bog mora Posejdon. Zbog bujne vegetacije, nazivaju ga još i “Zeleno ostrvo”, a osim prirodnog bogatstva, ono je i najimućniji region Grčke. Ono po čemu je Krf najpoznatiji i najznačajniji, a pogotovo za srpski narod, su naravno “ostrvo Vido i “plava grobnica”. Krf takođe poseduje jedan od najvećih Aqua parkova u Evropi. Sve navedeno, već godinama privlači milione turista godišnje, ali ono što u poslednje vreme dovodi najviše omladine, su žurke, diskoteke, barovi i česti nastupi poznatih izvođača u mestu Kavos, na najtoplijem, južnom delu ostrva.

Pokušaćemo što verodostojnije da Vam prikažemo noćni, ali i ludi dnevni život Kavosa, mada je ovo destinacija koju je najbolje posetiti i osetiti na svojoj koži.

Cavo d’oro

Ovo je dnevni bar, i noćni klub na samoj plaži, u glavnoj ulici Kavosa. Nudi ponešto za one koji vole pijuckanje koktela u, i pored bazena, chill out muziku, udobne ležaljke i krevete sa baldahinima. Za one koji vole nešto inteziviniji i aktivniji odmor, uveče se pretvara u jednu od najboljih diskoteka na ostrvu, sa pristupačnim cenama. Žurke umeju da traju do jutra, a neretko se završavaju noćnim kupanjem u moru.

Porto Bello

Na pet minuta vožnje našim busevima, zavučen je raj divljeg provoda, jedna party oaza. S obzirom na to da se nalazi na samoj plaži, putnici uživaju u ispijanju hladnih pića u moru i zagrevanju za dnevne žurke u ovom baru. Danju se ovde održavaju npr. pena party ili žurka devedesetih, a noću white party i mnoge druge. Jedna od omiljenih aktivnosti naših putnika na ovoj plaži su “igre bez granica”, gde im se na zabavan način pruža prilika da osvoje zanimljive nagrade. Noćne žurke traju do sitnih sati,  a onda po povrtaku u Kavos, postoji mogućnost da se nastave, u nekoj od gradskih diskoteka.

Island Beach Resort

Između velikog bazena i mora, nalazi se jos jedan popularni klub, definitivni favorit među turistima. Island klub prima najveći broj ljudi, pa su ovde žurke najmasovnije i najbolje. U sredini kluba nalazi se kružni šank, nalik nekom ostrvu. Smešten je u samom centru glavne ulice, pa lako možete nastaviti negde drugde, ali Vas uveravamo da Vam to sigurno neće pasti na pamet, jer je Island Beach Resort najbolje i najluksuznije što nudi Kavos, pa ćete se verovatno vratiti i sutradan na sunčanje i druženje.

After Beach Bar

Po imenu možete zaključiti da je i ovo bar koji ima direktan izlaz na more. After je mesto gde volimo da dođemo tokom dana na opuštanje i uživanje uz letnje strane i domaće hitove, koje se u zavisnosti od raspoloženja nekad pretvori u žurku. Noću možete da zaboravite na opuštanje, ali je uživanje svakako zagarantovano.

Pored  barova, klubova i diskoteka, najveći doprinos zabavi na Kavosu definitivno pruža žurka na brodu.

Ako imate ludu ekipu, ili želite da je nađete, ako volite aktivan odmor, žurke i muziku, ako o svom letovanju želite da pričate narednih 365 dana, ako Vas je navedeno zainteresovalo, pogledajte najjeftiniju ponudu za KAVOS, i rezervišite svoje mesto na vreme.