Kemer iskustva i utisci

Kemer iskustva: Jedno od najpopularnijijh turskih letovališta, pogodno je za različite tipove turista. Najviše ga posećuju parovi koji žele da uživaju u moru, plažama, odmoru, prirodi, kao i porodice sa decom.

Budući da nije poznat po bogatom noćnom životu, iako ne možemo reći da ga nema uopšte, ovo mesto će izbegavati mladi kojima je izbor klubova presudan za letnji odmor.

Kemer iskustva – lokacija

Kemer je tursko letovalište koje se nalazi u regionu Antalija, na mediteranskoj, južnoj strani Turske. Zapljuskuje ga čisto Sredozemno more. Od glavnog grada regije, Antalija, udaljen je 40 kilometara zapadno.

Klima u gradu je čisto mediteranska, leta su veoma topla, kao i samo more. Razvoj turizma krenuo je tek 80-tih godina 20. veka, a danas je jedno od najpoznatijih turskih letovališta.

Ako ste planirali da leto 2021. godine provedete u Turskoj, ali još uvek niste odlučili koja je destinacija prava za vas, mi vam u tekstu prenosimo utiske o moru u Kemeru, plažama u Kemeru, smeštaju u Kemeru kao i o raznim aktivnostima.

Kemer iskustva

Kemer iskustva – sadržaji

U centru grada nalazi se veliki broj kafića, barova i poneki noćni klub. Oni mogu pružiti zadovoljstvo i uživanje svim mlađim turistima, koji ne očekuju partijanje do ranih jutarnjih sati.

Za tako nešto, ipak je bolje da se upute u obližnju Antaliju. Ulice u gradu su široke, pune cveća, mediteranske bugenvilije, palmi.

Centralni deo grada uveče postaje kafana na otvorenom, budući da svi stolove iznose van i u baštama služe svoje goste, dok trgovci po suvenirnicama i buticima, takođe prodaju na uličnim tezgama.

U centru grada, u samoj Marini (lokacija), mogu se videti brodovi sa zastavama mnogih zemalja, te vam to govori o različitosti njegovih posetioca.

Kemer takođe odlikuju prirodne lepote. On je kombinacija mora, planine i borove šume, koja posetiocima nudi jedno jedinstveno uživanje i harmoniju.

U gradu se nalazi i dosta uređenih zelenih površina, parkova. U neposrednoj blizini grada su i vodopadi Duden (lokacija) i Korsunlu (lokacija).

Kemer utisci

Ako ste za nešto udaljenije izlete, možete se uputiti ka reci Managvat (lokacija) ili planini Taurus (lokacija).

Jedan od izleta koji se preporučuje je takozvani Lician put, odnosno Likya Yolu (lokacija), koja se prostire nešto više od 500 kilometara, kroz tursku obalu i izletnike vodi kroz različite arheološke lokalitete, ali i prirodne lepote. Goynuk kanjon (lokacija) i Sahil Mili park (lokacija), avanturistima i zaljubljenicima u adrenalinske sportove, mogu biti interesantni.

Ukoliko vas zanimaju arheologija i istorija, morate posetiti grad Faselis (lokacija) iz 4 veka pre nove ere, kao I Olimpos i Olimp Himera sa večnom vatrom. Arheološki ostaci su iz perioda Rimljana i nešto kasnije Vizantije.

Kemer utisci – restorani i kafići

U Kemeru možete uživati u brojnim luksuznim restoranima, sa lepim pogledom. Uglavnom elegantnog enterijera, restorani nude klasičnu tursku kuhinju, ali neretko su u ponudi i specijaliteti iz drugih delova sveta.

Leon (lokacija), Panorama (lokacija), Casa la Luna (lokacija), Berker Ranch (lokacija), Ma Biche (lokacija) Captain Pirate Restaurant (lokacija) samo su neki od poznatijih restorana u ovom letovalištu.

kemer nocni zivot

Noćni život nije zanemarljiv, ali nije ni fenomenalan kao u Antaliji. Mnogo je barova i kafića smešteno u samom centru, oko luke. Ima i noćnih klubova i diskoteka, a neretko i hoteli nude noćnu zabavu svojim gostima. 

Aura Club (lokacija) jedan je od najpopularnijih klubova u gradu, a nalazi se u samom centru Kemera. Poznati su i klub Inferno (lokacija), Moonlight Burlesque (lokacija).

Kemer – marketi i suvenirnice

Letovanje u Kemeru može zadovoljiti svakog kupoholičara, s obzirom da se u ovom gradu, kao i u većini turskih letovališta može nabaviti fejk roba poznatih naziva.

Ujedno, u gradu možete svakog ponedeljka i utorka uživati na pijaci i u svežem voću, povrću, ribi, a takođe ovde možete nabaviti i tekstilne proizvode.

kemer soping

Butici i suvenirnice, smestile su se u centralnom delu grada, u blizini luke. U večernjim satima, ovde možete kupiti najrazličitiju fejk robu po povoljnim cenama, uz obavezno cenjkanje.

Dogugaraj je poznati market gde možete jeftino pazariti, a Migros (lokacija) je najveći tržni centar. U Kemeru možete pazariti srebro, tkaninu, svilu, čajeve, začine…

Kemer iskustva – plaža

U samom gradu možete uživati u dve plaže, koje se nalaze istočno i zapadno od luke, koje su po svom sastavu sitno šljunkovite.

Duž obe plaže smestili su se kafići, restorani i naravno plažni barovi. Osim ovih, da kažemo, gradskih plaža, možete uživati i u prelepim plažama oko samog Kemera.

Sportovi na vodi, ovde su jako popularni. Ronjenje, skijanje na vodi, džet ski, kao i krstarenje brodovima, neki su od aktivnosti u kojima možete uživati.

kemer plaze

Plaža sa zlatnim peskom i čistim morem je takozvana Aisigi plaža, odnosno Moonlight beach, koja se nalzi nedaleko od same luke.

Na nekih 15 kilometara od Kemera smestila se plaža sa kristalno čistim morem i sitnim peskom, Faselis plaža. Cirali plaža i Adrasan plaža nalaze se na nekih 50 kilometara južno od Kemera I takođe su čest izbor posetilaca.

Kemer utisci – zabava za decu

Kemer je jedan odličan primorski grad za porodičan odmor. Hoteli imaju mnoštvo sadržaja za decu, nude razne sportove na vodi, pregršt prirodnog hlada, a u gradu je mnogo uređenih parkova i zelenila.

Kemer Turska letovanje – kako doći

Ako ove godine odlučite da letujete u jednom od najpopularnijih Turskih letovališta, svakako ćete to učitniti avio prevozom. Direktan čarter let iz Beograda za Antaliju saobraća nekoliko puta nedeljno.

Dužina trajanja direktnog (čarter) leta je oko 3h. Transfer od aerodroma do hotela u Kemeru traje oko sat, sat i po vremena.

Kemer iskustva – smeštaj

Brojni su hoteli sa kvalitetnim, komfornim i luksuznim sadržajima. Smeštajni objekti u Kemeru mogu biti različite kategorizacije, a u našoj ponudi su neki od najpoznatijih u ovom mediteranskom turskom grad.

Njihov kvalitet je na visokom nivou, a ako vas zanima šta bismo vama preporučili, ponudu hotela možete pogledati na sledećem linku – Kemer letovanje.

hotel turska

Kemer sa svim svojim sadržajima, kombinacijom mora i planine, idealnom klimom, kvalitetnim smeštajem, atrakcijama za decu, istorijskim lokalitetima, svakako može zadovoljiti svaki tip turiste.

Ukoliko ste već putovali u Kemer, podelite sa nama u komentarima vaša iskustva. Ukoliko još uvek razmišljate, koje je letovalište za vas, kontaktirajte nas putem telefona ili e – maila, pa ćemo vam pomoći u odabiru.