1/5
Svi polasci
Još 3 osoba gleda ovo putovanje.

Kos leto - posetite jedno od najlepših ostrva Grčke koje pripada ostrvskoj grupi Dodekaneze i provedite leto za pamćenje

Kos leto

CENOVNICI: 

RODOS-KOS 1 polasci od 14.06. avion + brod
RODOS-KOS 2 polasci od 21.06. avion + brod

 

 

SMEŠTAJ:

 

KOS:

Anastasia Hotel & Apartments 3*
Dimitris Paritsa 2*
Hotel Theonia Superior 2*
Hotel Philippion City 3*
Astron Hotel Superior 3*
Maritina Hotel Superior 3*
Triton Hotel 3*
Alexandra Hotel 4*
Continental Palace 4*
Kos Hotel Junior Suites 4*
Philippion Hotel & Apartments 4*
Kosta Palace 4*
Diamond Boutique 4*
Kos Aktis Art 4*

 

PSALIDI:

Alexandra Beach 3*
Kipriotis Hippocrates 4*
Kipriotis Village Superior Hotel 4*
Kipriotis Aqualand 4*
Kipriotis Panorama Hotel & Suites 5*
Mitsis Ramira Beach Hotel 5*

 

LAMBI:

Leonidas Hotel 2*
Gaia Garden Hotel 3*
Aegan Houses 4*
Apollon Hotel 4*
Atlantis Beach 4* 
Aeolos Beach 4*
Diamond Deluxe Hotel 5*

 

TIGAKI:

Fili Apartments 2*
Blue Nest 3*
Marianna Hotel 3*
Tropical Sol 3*
Gaia Village 3*
Corali Hotel 4*
Ilios Hotel 4* 
Tigaki Beach 4*

 

AGIOS FOKAS:

Michelangelo Resort & Spa
Dimitra Beach Resort Hotels

 

KEFALOS:

Manolis Studios
Stenna Apartments
Sevi Apartments 2*
Eleni Hotel 2*
Zeus Hotel 2*
Pantheon Hotel 2*
Ikos Aria 5*

 

KARDAMENA:

Zoubolia Apartments
Kardamena Holiday Apartments 3*
Maya Island Resort 3*
Mitsis Family Village Beach 5*
Sovereign Beach Hotel 5*
Grand Blue Beach 5*
Mitsis Norida Beach Hotel 5*
Mitsis Blue Domes 5*

 

MARMARI:

Nina Hotel 3*
Giakalis Hotel Natura Resort 3*
Pyli Bay Hotel 3*
D'andrea Lagoon Suites 4*

 

MASTIHARI:

Ammos Resort 4*
Eurovillage Achilleas 4*
Gaia Royal 4*
Gaia Palace Hotel 5*
Kouros Palace Hotel 5*
Neptune Hotel Resort 5*

 

Ponudu svih aranžmana za letovanje u Grčkoj možete pogledati ovde:
Grčka letovanje 2021

 

VAŽNO:

 • Plaćanje svih naših aranžmana vrši se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS) na dan uplate.
 • Navedene cene iz tabele uključuju AVIO PREVOZ (Direktan čarter let iz Beograda) + AERODROMSKE TAKSE + TRANSFER + SMEŠTAJ (PAKET ARANŽMAN)
 • ZA NAVEDENI ARANŽMAN NEMA DOPLATE ZA AVIO TAKSE, KAO NI DINARSKOG DELA. 
 • PROVERITE VAŽNOST PASOŠA! Minimalan rok važenja pasoša za ulazak u zemlje EU iznosi 3 meseca od datuma završetka putovanja.
 • Putnici koji ne poseduju putne isprave Republike Srbije dužni su da se upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.

PRODAJNO MESTO:

 • Novi Sad, Danila Kiša 11, 021 544 444, 064 00 293 70

 

Kos Leto 2021

Opis destinacije:

Aranžmani za Kos letovanje 2021 - upoznajte jedno od najlepših ostrva Grčke koje pripada ostrvskoj grupi Dodekaneze i provedite nezabravno leto. Treće je po veličini ostrvo ove grupacije, ima oko 29.000 stanovnika. Najveći grad je Kos sa ukupno oko 17.000 stanovnika. Prelepe plaže, čarobni zalasci sunca, specifična arhitektura i čisto Egejsko more učiniće da imate nezaboravno leto, i da putovanje na Kos 2021 bude potpuno uživanje.

Kos leto 2021. - posebna atrakcija za turiste

Ostvo Kos se nalazi južno od ostrva Kalimnos i severno od ostrva Nisiros. Udaljen je 7 km od Turske obale tačno preko puta Bodruma, ostrvo je dugačko 45 km, široko u razmacima od 2-11 km, a dužina obale je 112 km. Jedno je od najlepših i najpopularnijih grčkih ostrva. Sunčano ostrvo Kos, koje se ponosi prijatnom mediteranskom klimom, prirodnom lepotom predela i predivnim zlatnim peščanim plažama. Tu su i izvori termalnih voda koje je još pre vište od 2000 godina preporučivao otac medicine koji je ujedno najpoznatija ličnost ostrva – Hipokrat. Prepustite se otkrivanju čari ostrva na jedinstven način – na biciklu koji je karakterističan za ovo ostrvo.

Na samom vrhu stranice prilažemo listu dostupnih termina i smeštaja za aranžmane letovanje Kos 2021.  Klikom na naziv smeštaja možeš pogledati informacije i slike odabranog smeštaja, i prema tome izabrati željeno Kos letovanje za sebe i odabrano društvo. Ono što je sigurno je to da će Kos leto 2021. godine, uz Lider Travel aranžmane, učiniti nezaboravnim!

Kos plaže - neverovatan prizor koje vas ne ostavljaju ravnodušnim

Iako je celo ostrva više nego interesantano, kada su u pitanju plaže Kosa, defintivno su ono što posebno ostavlja bez daha. Jedna od najpopularnijih plaža je Paradise Beach, dok je najinteresantnija plaža Terma, koja kako joj samo ime kaže ima nekoliko izvora tople vode. Plaža u mestu Kardamena je od belog peska  sa izuzetno čistom vodom. Na samoj plaži je moguće uživati u beach barovima i ispijanju egzotičnih koktela.

Noćni život na Kosu

Posle Rodosa Kos je najživlje ostrvo Dodekaneza i nudi veliki izbor aktivnosti i zabave. Za lud noćni provod je najbolje da svratite u dve glavne ulice glavnog grada, Diakon i Nafklirou.

Brojni noćni barovi i klubovi u ove dve ulice puštaju popularnu tehno i grčku muziku. Sam grad ima i nekoliko diskoteka od kojih su poznatiji  Kalua, Fashion Club i Heaven,

Svi barovi su otvoreni do kasno u noć, a noćni klubovi rade do jutra.

Zašto Kos?

 • jer je jedno od najlepših i najsunčanijih ostrva u Egejskom moru,
 • jer morate posetiti ostatke veoma značajnog mantičkog medicinskog centra Asklepion,
 • jer će vas očarati tradicionalna sela kao što je Pili, sa vizantijskom tvrđavom Zia gde možete uživati u kulinarskim specijalitetima specifičnim za ovo ostrvo,
 • jer ćete otkriti raj na plažama Agios Stefanos i Paradise Beach,
 • jer je odlična polazna tačka za otkrivanje obližnjih ostrva Nisiros, Kalimnos i modernog Bodruma.

GRAD KOS

Glavni grad ostrva, živo mesto i pristanište za mnogobrojne jahte i brodove koji tuda prolaze. Uspeo je ostvariti potpunu usklađenost uređenih stazica, širokih ulica i parkova sa arheološkim nalazištima koja se otkrivaju na svakom koraku. Luka i šetalište daju gradu poseban šarm i svako može među brojnim lokalima naći nešto po svom ukusu. Akti Kondourioti je ime ulice koja oživi u večernjim satima, a Delfinov trg i Palmina promenada kod starog grada su dve krajnje tačke te ulice. Grad je od aerodroma udaljen 29 km.

PSALIDI

Psalidi je malo, moderno odmaralište na istočnoj obali Kosa. To je tako blizu glavnog grada, da bi se skoro moglo reći i da je predgrađe. Sa nekim najekskluzivnijim hotelima na ostrvu izdvojenim duž morske obale, to je jako malo mestašce skoro pa spojeno sa gradom, što ga čini idealnim za odmor.

LAMBI

Lambi je mesto koje je se nalazi u nastavku grada, a jedno je od popularnijih turističkih mesta. Na plaži postoji mogućnost za vodenim sportovima, a u večernjim časovima možete se prepustiti čarima nekog bara ili taverne. Moderno i antičko, na neuobičajen način, stoje jedno pored drugog i na taj način čine odmor svakom posetiocu nezaboravnim.

TIGAKI

Turistički centar, koji se nalazi na severnoj obali ostrva Kos, može se pohvaliti predivnom peščanom plažom dugom 10 kilometara. Od glavnog grada Kosa udaljeno je 12km. Tigaki je poznat po jednoj od najlepših i najpopularnijih plaža na ostrvu. U gradu ćete naći brojne taverne, barove, prodavnice a plaža je zbog svojih talasa izuzetno popularna kod surfera.

MARMARI

Marmari je mesto koje se nalazi 15 km zapadno od grada Kosa. Bela peščana plaža i kristalno čisto more su samo neki od razloga zašto biste trebali da posetite ovo mesto. Obzirom da postoje mogućnosti za bavljenjem vodenim sportovima to znači da ni sportski entuzijasti neće biti razočarani ovim mestom. Takođe mižete obići i tipično staro selo Pili koje je udaljeno svega par kilometara.

MASTIHARI

Mastihari je prelepo mesto koje se nalazi 20tak kilometara od grada Kosa. Mastihari se postepeno razvio u popularno turitičko mesto koje pruža mnoge mogućnosti smeštaja i prelepih obala oko kristalnog zaliva. Mastihari je idealna opcija za opuštanje i prijatan odmor uz dobru hranu i neverovatan pogled na zalazak sunca sa glavne plaže. U neposrednoj blizini mesta nalazi se par peščanih uvala.

KARDAMENA

Nekada mirno ribarsko mesto danas je poznat turistički centar sa mnogo hotela, taverni, barova i mnogo mogućnosti aktivnog odmora. Nalazi se 30km jugozapadno od grada Kosa i samo 5 minuta od aerodroma. Moderne kuće i tradicionalne građevine proširile su se duž kristalnog zaliva. Tu je i luka koja povezuje Kos sa ostrvom Nisiros svakodnevnim brodskim linijama. Pored svega, mesto zadržava svoj tradicionalni šarm i nudi mnoge znamenitosti.

AGIOS FOKAS

Agios Fokas je živopisna plaža koja se nalazi 8 km južno od grada Kosa i 2 km od poznatih termalnih izvora. Najveći deo plaže je prekriven crnim peskom i šljunkom, dok se drugi deo uglavnom sastoji od peska. Agios Fokas ima izvanredan pogled na Egej, posebno tokom popodneva i noćnih sati. Postoji mnogo taverni koje poslužuju prelepe specijalitete iz grčke kuhinje.

Plan puta

1. dan / Beograd - Kos

Turistički aranžman započinje 2h pre ZVANIČNO OBJAVLJENOG VREMENA poletanja aviona, sastankom kod šaltera na Aerodromu Nikola Tesla i preuzimanjem putne dokumentacije od predstavnika agencije. Putnik pristupa šalteru za predaju prtljaga, šalteru za pasošku kontrolu. Od momenta predaje prtljaga do momenta sletanja, brigu o putniku preuzimaju službe Aerodroma i kabinsko osoblje. Čarter let. Po sletanju na destinaciju sledi pasoška kontrola, preuzimanje predatog prtljaga i transfer do objekata gde gosti borave po ranije utvrđenom rasporedu. Smeštaj u sobe (sobe su rezervisane od 16h, a može biti i ranije, u slučaju raspoloživosti). Noćenje. Transfer do smeštaja će se obaviti najbliže moguće i može se obaviti autobusom, mini busom, taksijem ili drugim vozilom, kao i kombinacijom više vrsta prevoza, a u zavisnosti od udaljenosti i razuđenosti izabranog smeštaja. Moguće je prevoz prtljaga organizovati drugim vozilom. Raspored soba određuje isključivo recepcija.

2. - 10. dan / Kos

Slobodni dani za individulana razgledanja, posete i odmor. Postoji mogućnost organizovanja fakultativnih izleta. Noćenje uz uslugu navedenu u cenovniku.

11. dan / Kos - Beograd

Napuštanje soba najkasnije do 9h ( ili ranije u zavisnosti od vremena poletanja aviona ili kasnije u zavisnosti od poslovne politike objekta), slobodno vreme do transfera na aerodrom, čekiranje i pasoška kontrola. Direktan čarter let do Beograda. Dolazak u Beograd. Završetak usluge.

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti