Još 2 osoba gleda ovo putovanje.

 • Za slike i detaljan opis smeštaja kliknite na naziv smeštaja u tabeli. 
VAŽNO:
 • Cene iz tabele važe do subote ili do popunjavanja slobodnih mesta.
 • Cene iz tabele se odnose na PAKET ARANŽMAN (SMEŠTAJ, PREVOZ, TRAJEKT) za polazak iz Beograda.
 • Online rezervacije i prijave su besplatne.
 • Za polazak iz Novog Sada cene iz tabele se uvećavaju za 6 €.
 • Za polazak iz Niša cene iz tebele se umanjuju za 5€.
PRODAJNA MESTA:
 • Novi Sad, Danila Kiša 11, 021 544 444, 064 00 293 70
 • Beograd (Fun Group), Balkanska 27, 011 26 86 064, 060 500 61 60
 • Niš (Balkan Fun), TC Kalča (prizemlje), 018 310 50 30, 069 500 25 24
 • Balkan Fun Macedonia, ul. Leninova 59, Skoplje, Macedonia, +389 2 3201 771, + 389 2 3201 726

Krit je najveće Grčko ostrvo koje zapljuskuju vode Egejskog, Libijskog i Sredozemnog mora i peto po veličini ostrvo Mediterana, smešteno na raskrsnici tri kontinenta Evrope, Afrike i Azije. Ostrvo krase jedne od najlepših plaža sveta, strme obale, savršena klima, ribarska sela, živopisne luke. Kolevku jedne od najstarijih civilizacija godišnje poseti na hiljade turista. Nesvakidašnja turistička destinacija kojoj se mnogi turisti vraćaju uz izgovor da nisu uspeli da sagledaju sve njene lepote. Krit vam pruža sve neophodne uslove za kvalitetan odmor.

Heraklion je glavni grad i administrativni centar ostrva Krit. Grad Heraklion, sa Venecijanskom lukom, uskim ulicama i karakterističnom arhitekturom podseća na italijanske primorske gradiće. Heraklion je grad koji čuva veliki broj kultuno-istorijskih spomenika i mnogih drugih turističkih vrednosti. Istražujući stare zidine oko samog grada, možete posetiti Arheološki muzej koji predstavlja uvod u obilazak Knososa. Posetite palatu u Knososu koja krije čuveni lavirint u kome je prema legendi živeo Minotaur, biće sa glavom bika i telom čoveka.

Hersonisos je udaljen 26 km od glavnog grada ostrva i predstavlja pravi turistički centar za ljubitelje dobrog provoda. Letovanje u Hersonisosu podrazumeva zabavu i veliki broj mladih turista, divne plaže, prepune kafiće i restorane u kojima zabava traje neprestano. Većina noćnih klubova i barova nalazi se uz samo more i šetalište, dok se jedan deo nalazi i na glavnom gradskom putu. U večernjim časovima sve treperi i blješti od raznih svetlećih reklama restorana, kafića i izloga luksuznih radnji. Malia još jedno idealno mesta za mlade. Zovu ga još i „britansko“ letovalište zbog velikog broja britanskih turista. Ovde žurka traje 24h, a letnji hitovi vas prate na svakom koraku.

Da li ste znali?

 • Krit je sa 8.336 km² površine najveće ostrvo Grčke i peto po veličini u Mediteranu.
 • Prema grčkoj mitologiji Zevs, otac svih bogova sa Olimpa, rođen je u selu Psihro na Kritu.
 • Krit poseduje najčistiju obalu u Evropi, boja mora je kristalno prozirna da možete sagledati dubinu i do 40m.
 • Najprepoznatljivija jela koja morate probati na ostrvu su: dakos (hrskava salata sa paradajzom i fetom), prženi puževi, kalicunia (pecivo sa slatkim sirom), jagnjetina prelivena jajima i limunom. Krit je poznat i po cikudiji (tsikoudia) - piću sličnom rakiji.
Plan puta

1. dan / Novi Sad – Srbija – Makedonija – Grčka

Sastanak grupe na dogovorenoj lokaciji u Novom Sadu, polazak u poslepodnevnim časovima. Sledi vožnja preko Srbije, Makedonije i Grčke uz kraće pauze radi odmora i osveženja, kao i zbog regulisanja formalnosti na graničnim prelazima.

2. dan / Atina – Pirej – Krit

Dolazak u Atinu u poslepodnevnim satima i odlazak do luke Pirej. Krećemo na nezaboravno krstarenje brodom Minoan lines. Na našem kruzeru dostupni su Vam brojni barovi, restorani, klubovi, kabine za spavanje, kazino, sauna, teretana… Kada padne mrak krećemo sa velikom žurkom do ranih jutarnjih sati u našem klubu…  Narednih 8 sati traje naše krstarenje Egejskim morem.

3 - 10. dan / Krit – Heraklion – HERSONISOS

U jutarnjim satima dolazimo na Krit u luku Heraklion. Krit je najveće grčko ostrvo koje zapljuskuju vode Egejskog, Libijskog i Sredozemnog mora i peto po veličini ostrvo Mediterana. Ostrvo krase jedne od najlepših plaža sveta, strme obale, savršena klima, ribarska sela, živopisne luke. Povratak u autobus i krećemo na kraći put do naše destinacije – Hersonisosa. Slobodno vreme za upoznavanje mesta i smeštanje u hotel u popodnevnim satima. Letovanje u Hersonisosu podrazumeva zabavu i veliki broj mladih, divne plaže, prepune kafiće i restorane u kojima zabava traje neprestano. Većina noćnih klubova i barova nalazi se uz samo more i šetalište. U večernjim časovima sve treperi i blješti od raznih svetlećih reklama restorana, kafića i izloga luksuznih radnji. Spremite se za nezaboravno letovanje…

11. dan / Hersonisos – Heraklion – KRIT – Pirej

Napuštanje soba i pakovanje stvari u autobus. Kraće slobodno vreme u Hersonisosu koje koristimo za opraštanje od ovog fantastičnog mesta. U popodnevnim časovima polazak za Heraklion. Grad Heraklion, sa Venecijanskom lukom, uskim ulicama i karakterističnom arhitekturom podseća na italijanske primorske gradiće. Heraklion je grad koji čuva veliki broj kulturno-istorijskih spomenika i mnogih drugih turističkih vrednosti. Povratak u autobus i ukrcavanje na brod u poslepodnevnim satima. Sledi noćna vožnja preko Egejskog mora…

12. dan / Pirej – Grčka – Makedonija – Srbija

Uplovljavanje u luku Pirej u ranim jutarnjim satima. Sledi nastavak putovanja i vožnja preko Grčke, Makedonije i Srbije uz usputne pauze radi osveženja i regulisanja graničnih formalnosti…

13. dan / Srbija - Novi Sad

Dolazak u Novi Sad u ranim jutarnjim satima. KRAJ PROGRAMA.

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti | Žurke