1/5
Još 3 osoba gleda ovo putovanje.
Napomena
Krit avionom - je defintivno idealan izbor, za one koje žele klasičan odmor na najlepšim plažama Grčke, ali i za one sa avanturističkim duhom  

VAŽNO:

  • PROVERITE VAŽNOST PASOŠA! Minimalan rok važenja pasoša za ulazak u zemlje EU iznosi 3 meseca od datuma završetka putovanja.
  • Putnici koji ne poseduju putne isprave Republike Srbije dužni su da se upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
Cena obuhvata/ne obuhvata
Način plaćanja i prijave
Plan puta
Izleti

Krit avionom

Opis destinacije:

Krit avionom 2022. - Smešten na južnoj strani Egejskog mora, Krit je najveće od svih grčkih ostrva. Njegova je lepota, čak, veća i od njegove veličine! Zamislite kako se očaravajući prirodne lepote susreću sa bogatom kulturom i svetskom poznatom gastronomijom, kako bi stvorili najskromniji praznik raja!  

Krit avionom

Krit je defintivno idealan izbor, da li želite klasičan odmor na najlepšim plažama Grčke, ili želite da se prepustite svom avanturističkom duhu. Jedno je sigurno - kada ako se odlučite za Krit leto 2022. godine dugo ćete prepričavati zbog ove čarobne destinacije!

Krit letovanje 2022. plaže kao sa razglednice

Ostrvo Krit ti nudi sve ovo, ali i mnogo više od toga: mnoštvo izleta na koje možeš otići i na taj način bolje upoznati ostrvo, brojne barove i klubove ako si željan/na kvalitetnog noćnog provoda, gde je Heraklion centar svih dešavanja - što kulturnih, što turističkih. Takođe, kada je u pitanju Krit plaže ovog ostrva važe za jedne od najlepših na svetu, pa se na tom polju jednostavno ne možete razočarati.

Aranžmani Krit leto 2022 - na samom vrhu stranice možete videti dostupnu listu termina i smeštaja za letovanje na Kritu 2022. godine.  Aranžmani za letovanje na Kritu u našoj režiji podrazumevaju komforan avio prevoz. Kliktanjem na naziv smeštaja možeš pogledati informacije i slike odabranog smeštaja i prema tome izabrati željeno Krit letovanje za sebe, porodicu ili društvo. Takođe, u nastavku možeš naći mnoštvo zanimljivih informacija o ovom grčkom ostrvu, a tu je i lista svih potencijalnih izleta, lokacija i opcija za smeštaj na Kritu.

Krit letovanje 2022. kao prilika da upoznaš jednu od najstarijih civilizacija

Krit je najveće Grčko ostrvo koje zapljuskuju vode Egejskog, Libijskog i Sredozemnog mora i peto po veličini ostrvo Mediterana, smešteno na raskrsnici tri kontinenta: Evrope, Afrike i Azije. Putovanje na Krit leti zato uvek sa sobom nosi i određenu dozu posebnog turističkog entuzijazma. Krit ostrvo krase jedne od najlepših plaža sveta, strme obale, savršena klima, ribarska sela, živopisne luke.

Kolevku jedne od najstarijih civilizacija, koju često nazivaju još i ostrvo Zevsa i Minotaura, godišnje poseti na hiljade turista. Nesvakidašnja turistička destinacija kojoj se mnogi turisti vraćaju uz izgovor da nisu uspeli da sagledaju sve njene lepote. Krit vam pruža sve neophodne uslove za kvalitetan odmor.

Hanja leto 2022 - nezaboravno letovanje na Kritu 

Deo Krita sa najboljim plažama definitivno je Hanja. Hanja je jedan od najvećih gradova južne Grčke i s punim pravom nosi epitet "kritska kraljica". U samom gradu se nalazi venecijanski svetionik koje jedan od zaštitnih znakova samog grada. 

Ovaj grad, nadaleko čuven po svojoj prekrsanoj lepoti, se nalazi u blizini brojnih popularnih plaža na ostrvu, pa nije čudno da je baš Hanja Krit zaista interesantan i zanimljiv mnogim turistima. Kada je u pitanju Hanja Krit je i zbog ove oblasti i grada vrlo popularna turistička destinacija, a Hanja letovanje 2022. sigurno pretvara u sasvim nezaboravno iskustvo. 

Jedna od najegzotičnijih peščanih plaža na Kritu je Balos, divno mesto u Haniji sa kristalnom karipskom vodom. Ovo mesto je mesto koje će zadiviti sve posetioce zadivljujućim prirodnim lepotama. Još jedna od najlepših plaža Krita je egzotična Elafonissi u Hanji, na najzapadnijem mestu Krita, kao i dugačka peščana plaža Falassarna. Naravno uvek možete da pročitate koji su to naši Krit utisci i da na osnovu toga napravite svoje.

Krit letovanje 2022 - avionom do rajskog letovanja

Letovanje na Kritu predstavlja pravi sinonim za uživanje, a svako ko se odluči za leto 2022. na Kritu, sigurno će biti zadovoljan svojim izborom. Od predivnih plaža, preko vrsnih znamenitosti, nasmejanih domaćina i najbolje Lider Travel ekipe - Krit leto 2022. nesumnjivo i sasvim sigurno pretvoriće u potpuno nezaboravno iskusvo! 

Pogledajte koji su to hoteli na Kritu koje preporučujemo da odaberete za smeštaj za letovanje na Kritu, kao i cenovnik aranžmana za Krit.

Zašto Krit?

  • jer možete posetiti ostatke palate Knosos i mesto nastanka pve evropske civilizacije,
  • jer možete uživati u modernim turističkim centrima i gradovima, u tradicionalnim planinskim selima i slikovitim primorskim gradovima,
  • jer ćete biti fascinirani bogatim plantažama pomorandži, limuna i maslina,
  • jer ćete biti očarani planinsim i stenovitim pejzažom i zadivljujuće lepim plažama,
  • jer možete obići ostrvo Spinalonga – nekada utočište obolelih od Lepre, a danas najpopularniji arheološki lokalitet.
  • jer možete da posetite prelepu i najpoznatiju plažu hipika, Matalu - plažu ljubavi i slobode

HANJA

Hanja je jedan od najvećih gradova južne Grčke i s punim pravom nosi epitet "kritska kraljica". Ono što je posebno upečatljivo svim posetiocima ovog grada na Kritu jeste venecijanski svetionik koji se nalazi u luci, ali i kućice iz venecijanskog i turskog perioda. 

Zahvaljujući prekrasnoj lepoti, nema sumnje da je Hanja Krit učinila tako popularnom turističkom destinacijom, a ono što posebno karakteriše ovaj živopisni grad jesu brojne uske uličice, raznobojne fasade, kao i veliki broj radnji i taverni gde se mogu probati ukusni kritski specijaliteti. 

Ovaj grad se nalazi u blizini brojnih popularnih plaža na ostrvu, pa ne čudi zbog čega baš Hanja Krit čini toliko atraktivnim i željenim odredištem.

Mesto jasmina koje nosi epitet najlepšeg grada na Kritu. Danas je drugi po veličini na ostrvu a najveći u zapadnom delu sa oko 60 000 stanovnika. U Hanji se nalazi i aerodrom “Ioannis Daskalogiannis”. Hanja je vrlo živopisan grad, sa brojnim uskim uličicama raznobojnih fasada, pregršt radnji i suvenirnica, kafea i taverni sa ukusnim kritskim specijalitetima. Ovaj deo grada jedinstvene atmosfere koja podseća na italijanske gradove Firencu ili Veneciju, je pod zaštitom kao istorijski spomenik od posebnog začaja.

Do atraktivnih plaža na zapadu Krita može se stići veoma dobrim putevima pa su tako vredne pomena sledeće plaže: Šejtan Limania plaža (20 km), gradić Kisamos odakle polazi brod do čuvene Balos lagune (38 kilometara), Falasarna plaža tirkiznog mora i belog peska (50 km), Elafonisi plaža kao najatraktivnija tačka (67 km). Najatraktivnija letovališta koja se pružaju od Hanje u pravcu zapada su: Agija Apostoli, Kalamaki, Kato Stalos, Platanjas, Agia Marina, Maleme i Kolimbari. Ukoliko se krene u pravcu Retimna, od prilike na pola puta nailazi se na mesto Georgiopolis sa peščanom plažom i ponudom luksuznih hotela.

RETIMNO

Treći grad po veličini na ostrvu i ima oko 35.000 stanovnika. Retimno je od aerodroma Heraklion je udaljen 78 km i nešto malo manje od aerodroma Hanja. Odlikuje ga kristalno čisto more, i duge lepe plaže, finog stinog peska.

Peščana plaža i šetalište uz obalu koje vodi od centra grada, proteže se u dužini od dva kilometra. Divno šetalište sa palmama topla i plitka voda čine ovaj grad pogodnim za odmor kako za porodice sa decom tako i za parove. U predgrađu Retimna nalaze se još tri manja turistička mesta sa lepim peščanim plažama: Misira, Pervolia i Platanias.

HERAKLION

Heraklion je glavni grad i administrativni centar ostrva Krit. Grad Heraklion, sa Venecijanskom lukom, uskim ulicama i karakterističnom arhitekturom podseća na italijanske primorske gradiće.

Heraklion je grad koji čuva veliki broj kultuno-istorijskih spomenika i mnogih drugih turističkih vrednosti. Istražujući stare zidine oko samog grada, možete posetiti Arheološki muzej koji predstavlja uvod u obilazak Knososa. Posetite palatu u Knososu koja krije čuveni lavirint u kome je prema legendi živeo Minotaur, biće sa glavom bika i telom čoveka.

Heraklion je sa 150.000 stanovnika po veličini četrvti grad u Grčkoj, a od 1971. je glavni grad Krita i njegov administrativni centar. Jedan je od najlepših gradova Mediterana koji datira od pre više od 5000 godina. Heraklion ima međunarodni aerodrom koji nosi ime po čuvenom Krićaninu – piscu Nikosu Kazancakisu, a u blizini se nalazi i čuveno arheološko nalazište Knosos. Sam grad predstavlja miks svih kultura i naroda koji su osvajali kritsko ostrvo.

HERSONISOS

Nalazi se između glavnog grada Herakliona i poznatog letovališta na istoku Agios Nikolaosa. Nekada malo ribarsko naselje danas je jedno od najvećih i najdinamičnihih turističkih letovališta Krita. Nalazi se na severnoj obali ostrva i samo je 25 km udaljeno od aerodroma i glavnog grada Herakliona. Hersonisos je poznat po bogatom noćnom životu koji je najživlji u delu nadomak luke, gde su se smestili brojni barovi koji pružaju zabavu do kasno u noć.

Za ljubitelje romantičnih šetnji, tu je šetalište uz obalu koje nudi veliki broj restorana i kafića sa nezaboravnim pogledom na kritsko more. Na samom kraju letovališta, nalazi se vodeni park Star Beach. U Hersonisosu se nalaze najveće diskoteke na Kritu, tako da je ovo mesto pogodno za mlade i za sve one koje žele noćni provod. U samom gradu nalaze dve peščane plaže istočno i zapadno od luke. Treba pomenuti i mesta Stalida i Malia sa peščanim plažama koje se nadovezuju na Hersonisos.

AGIOS NIKOLAOS

Agios Nikolaos je kosmopolitsko turističko mesto, koji svake godine posećuje hiljade turista. Mesto je poznato po jedinstveno lepom jezeru Voulismeni ili kako ga još zovu „jezero bez dna“ u kom su se po legendi kupali Atina i Artemis. Jezero je sa morem povezano uskim kanalom. Oko Jezera je izgrađen centar grada, koji nastavlja da impresionira posetioce.

Agios Nikolaos se nalazi na najvećem prirodnom zalivu na Kritu, Mirabelo ili Merabelo zalivu, poznatom po predivnom pogledu na more iz grada. U njemu živi oko 10.000 stanovnika i nalazi se na oko 65 km istočno od Herakliona. Verovatno je najživopisnije mesto na Kritu koje odiše šarmom i kosmopolitskom atmosferom, a u kom je sve podređeno turistima. Ovaj gradić koji „živi“ tokom cele godine, smešten je na istočnoj strani ostrva, u regiji Lasiti.