Kušadasi plaže

Ukoliko se uputite ovo leto u Kušadasi, sigurno znate da u ovom gradu postoji bogata ponuda veoma lepih i uređenih plaža. Mi ćemo Vam u ovom blogu predstaviti koje su to najbolje Kušadasi plaže za Vas.

Kušadasi plaze

Zajedničko svim plažama u Kušadasiju je kristalno čista voda i jako lepo uređena plaža. Na nekim prometnijim plažama dostupni su sportovi na vodi kao što su pedaline, vožnja na banani, jet ski, ali i mogućnost jedrenja i parasailinga, a ležaljke i suncobrani se mogu iznajmiti uz malu naknadu.

Kušadasi plaže (Kušadasi letovanje 2024)

1. Ladies beach

Ladies beach - lokacija Kusadasi plaza

Ladies beach ili na turskom poznata kao "Kadinlar Denizi", jedna je od najpopularnijih i najposećenijih plaža u Kušadasiju.

Ime plaže vodi još iz vremena kada je plaža bila odvojena samo za ženske kupače. Danas je Ladies Beach otvorena za sve, a šetalište oivičeno palmama prepuno je malih prodavnica, beach barova, kafića, restorana. Nekoliko hotela se nalaze uz samo plažu i predstavlja idealnu destinaciju za odmor i uživanje.

2. Downtown beach

Downtown beach - lokacija Kusadasi plaza

Downtown beach ili na turskom Kusadasi Sahil, smeštena je između luke i marine. Svoju popularnost duguje svojoj odličnoj lokaciji i neposrednoj blizini grada i velikog broja hotela.

Plaža krasi fenomenalan pogled na ostrvo ptica, ali i na jahte i kruzere koje stižu u marinu. Na plaži se nalaze ležaljke, suncobrani i mali kafić, a preko puta idući niz bulevara, postoji mnogo kafića i prodavnica.

3. Long beach

Long beach  - lokacija long beach

Tokom godina Long Beach (dugačka plaža), koja je ime dobila upravo po svojoj glavnoj karakteristici dužini od čak 18 km, podeljena je na nekoliko delove, jer se sve više beach barova otvorilo otvorilo duž obale i tom delu plaže dalo svoja imena.

Danas se samo početak ove plaže naziva Long Beach, a u ovom delu nalazi se najviše sadržaja i interesantnih aktivnosti. Akva park, jedan od tri akva parka Kušadasija, takođe se nalazi na Long Beachu. Ova plaža se nalazi južno od Kušadasija i do nje možete doći minibusevima (dolmušima) „Sahil Siteleri“ na svakih 15 minuta.

4. Diamond Beach

Diamond Beach - lokacija diamond beach

Diamond Beach ili Gold Beach je deo Long beach plaže. Ovaj deo se uglavnom naziva Gold Beach i nalazi se ispred starog odmarališta Nazilli Sitesi i Aidin Tur Sitesi.

Na putu od glavnog puta do plaže proći ćete pored Nazilli Bazaar, izvrsnog mesta za šoping. U blizini se nalaze i mnogi mali turski restorani gde se možete osvežiti i toplim danima.

5. Sliver Sand Beach

Silver Sand Beach - lokacija Silver sand Kusadasi

Plažu Silver Sand krasi srebrna boja peska po kojoj je i dobila ime. Na plaži se nalazi nekoliko beach barova koji nude hranu i piće tokom celog dana. Do plaže Silver Silver lako je doći iz Kušadasija, a minibusevi „Davutlar“ prolaze pored plaže Silver Sand.

6. Paradise Beach

Paradise Beach - lokacija Paradise beach

Paradise Beach ili Rajska plaža - dolazi odmah posle plaže Silver Sand. Na plaži Paradise nalaze se mali restorani, kafići i beach barovi duž puta i uz plažu, ležaljke i suncobrani.

Do ove plaže možete stići isti dolmušem kao i za plažu Silver Sands. Da biste bili sigurni da ste u pravom autobusu, zatražite „Mersin Beach Hotel“.

7. Love Beach

Love Beach (Sevgi Plaji) - lokacija love beach

Love beach ili plaža ljubavi je poslednji deo Long Beach plaže. Na plaži se nalaze male prodavnice i beach bar. Na početku Love Beach-a nalazi se mala marina sa usidrenim gliserima i ribarskim čamcima, a pored nje je kafić otvoren tokom cele godine.

Da biste stigli do Love beach-a, možete da se vozite minibusom Davutlar, tražeći „Sevgi Plaji“, što na turskom znači „Ljubavna plaža“.

8. Plaža Nacionalni park

Plaža Nacionalni park - lokacija Kušadasi plaze

Plaža Nacionalni park veoma je značajna, ne samo za područje Kušadasija, već i za celu Evropu. U sklopu nacionalnog parka postoji nekoliko malih uvala i plaža.

  • Icmeler Bay Beach (jedina peščana!)
  • Kavakli Bay Beach
  • Aydinlik Bay Beach
  • Dipburun Bay Beach
  • Karasu Bay Beach

Ovo je jedno od popularnih mesta u Kušadasiju i mesto je vredno posete prvenstvo zbog svoje prirode. Nacionalni park je udaljen 30km od centra grada, ali do njega je lako doći dolmusima.

9. Kustur beach

Kustur beach - lokacija Kušadasi plaze

Plaža Kustur se nalazi 3 km severno od centra grada, ali naravno postoje dolmuša koji saobraćaju do ponoći.  Jedna je od popularnijih plaža u Kušadasiju zbog svoje čistoće.

Plaža Kustur nije toliko posećena kao recimo Ladies beach, što je prednost ukoliko ne volite gužvu. Na plaži su dostupni suncobrani, ležaljke, toalet, kafići. Plaža je uglavnom peskovita, ali ponegde je i šljunkovito.

10. Miracle beach club

Miracle beach club - lokacija Miracle Beach Bar

Miracle Beach club otvoren je 2005. godine i ubrzo je postao jedno od najpopularnijih mesta za odmor i zabavu. Sam Kušadasi je mesto koji privlači veliki broj mladih svako leto, a klub je smešten daleko od gradske buke pa gostima nudi maksimalnu udobnost, opuštanje i zabavu 24 sata.

Dobra zabava se ne završava na 5.000 kvadrata drvene platforme, jer Miracle beach club nudi i veliki izbor brze hrane, ribe i vegeterijanske hrane.

Odlično ozvučenje i neverovatna atmosfera pokazaće zbog čega je “Miracle klub” priča o drugačijem životu, a putovanje u Kušadasi pravi izbor za Vas ovog leta.

11. Jade beach club

Jade beach club - lokacija

Plaža beach bara Jade privlači veliki broj turista, prvenstveno mlađe populacije koji uživaju u dnevnim žurkama u ovom baru. Nalazi su u blizini centra grada i sa sjajnim pogledom na ostrvo Ptica, predstavlja jednu od traženijih plaža u Kušadasiju.

Kompletnu ponudu za letovanje u Turskoj možete pronaći na sledećem linku: Turska letovanje 2024.