1/5
Svi polasci
Još 2 osoba gleda ovo putovanje.

Lefkada avionom - Lefkada nudi mnoštvo predivnih, relativno divljih plaža, idealna za one koji svoj odmor žele da provedu u Grčkom raju

 
Ponudu svih aranžmana za letovanje u Grčkoj možete pogledati ovde:
Grčka letovanje 2022
 

VAŽNO:

 • Plaćanje svih naših aranžmana vrši se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS) na dan uplate.
 • Navedene cene iz tabele uključuju AVIO PREVOZ (Direktan čarter let iz Beograda) + AERODROMSKE TAKSE + TRANSFER + SMEŠTAJ (PAKET ARANŽMAN)
 • ZA NAVEDENI ARANŽMAN NEMA DOPLATE ZA AVIO TAKSE, KAO NI DINARSKOG DELA. 
 • PROVERITE VAŽNOST PASOŠA! Minimalan rok važenja pasoša za ulazak u zemlje EU iznosi 3 meseca od datuma završetka putovanja.
 • Putnici koji ne poseduju putne isprave Republike Srbije dužni su da se upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.

PRODAJNO MESTO:

 • Novi Sad, Danila Kiša 11, 021 544 444, 064 00 293 70

 Lefkada avionom

Hoteli:

Grad Lefkada:

Pirofani Hotel 3*
Lefkas 3*
 

Episkopos / Nikiana:

Thomas Boutique 3*
 

Vasiliki:

Portofico 4*
Ionian Riviera Ex Vassiliki Bay 3*
Odeon 3*
 

Nidri:

George Hotel 3*
Glaros Apartments
Anko Vila
Smile Inn Boutique Hotel 
 

Nikiana:

Crystal Waters 4*
Red Tower Hotel 3*
Aliki 4*
Florena 2*
Sofia 2*
Ionian Blue Hotel 5*
Porto Galini 4*
 

Ligija:

Konaki Hotel 2*
 

Agios Nikitas - Katisma:

Politia 3*

Lefkada avionom

Opis destinacije:

Letovanje 2022. u Grčkoj je bilo i ostalo jedna od standardnih opcija kada su u pitanju ponude za letovanje. Kao jedno od najlepših grčkih ostva, Lefkada nudi mnoštvo predivnih plaža, relativno divljih plaža, idealnih za one koji možda žele da se osame, pronadju svoj kutak za zaljubljene i svoj odmor provedu daleko od vreve klasičnih turističkh plaža. Jedno od najzelenijhih ostrva Jonskog mora poznato po egzotičnim plažama i mirnim uvalama. 
Na samom vrhu stranice možete videti dostupnu listu termina i smeštaja za letovanje na Lefkadi 2022. godine. Klikom na naziv smeštaja možete pogledati informacije i slike odabranog smeštaja i prema tome izabrati željeno Lefkada letovanje 2022. za sebe, porodicu ili društvo. Takođe, u nastavku možete naći mnoštvo zanimljivih informacija o ovom grčkom ostrvu, a tu je i lista svih potencijalnih izleta, lokacija i opcija za smeštaj na Lefkadi.

Lefkada letovanje avionom 2022. će ti približiti ovo ostrvo boja i kontrasta

Lefkada se nalazi na zapadu Grčke, severno od Kefalonije i Itake i od kopna je odvaja uski kanal. Jedno od najlepših grčkih ostrva u Jonskom moru. Ostrvo fantastičnih pejzaža, dugih peščanih i šljunkovitih plaža koje okružuju impresivne, bele litice i predivne, mlečnoplave boje mora. Lefkada je turistički relativno nerazvijena, neurbanizovana, sa divljim plažama među kojima ćete sigurno naći neku po svom ukusu kao što su Kathisma ili Porto Katsiki. Lefkada ili Lefkas je četvrto ostrvo po veličini u Jonskom moru, sa površinom od 300 kvadratna kilometra i obalom dugom 117 kilometara. Na ostrvu živi oko 22.000 stanovnika.

Ostrvo Lefkada, zajedno sa Krfom, Kefalonijom i Itakom, pripada grupi jonskih ostrva. Sa kontinentalnim delom Grčke Lefkada je povezana pokretnim mostom što ga čini jedinim ostrvom u Jonskom moru do koga se može doći kopnenim putem. Ukupna površina ostvrva je preko 300 km2. Živopisno ostrvo prepuno je prelepih plaža i malih mirnih uvala do kojih se može doći brodićima.

Lefkada u doslovnom prevodu znači “Belo ostrvo“, a zapravo je jedno od najzelenijih. Na zapadnoj strani obale nižu se plaže koje su godinama proglašavane za najbolje ne samo u Evropi, već na celom svetu kao što su Porto Katsiki, Egremni ili Katisma.

Zašto Lefkada?
 • jer način života na ostrvu još uvek nije podlegao uticaju modernog,
 • jer će vas očarati egzotične plaže kao što su Porto Katsiki, Milos...
 • jer je odlična destinacija za sportske aktivnosti,
 • jer je odlična polazna tačka za obilazak okolnih ostrva kao što su Meganisi, Skorpios i poluostrvo Peloponez,
 • jer ima bogato kulturno nasleđe i fantastičan glavni grad koji je oživljava u večernjim satima.

NIDRI

Nalazi se na jugo-istočnoj strani ostrva. Ovo nekada malo ribarsko selo, koje je ujedno i prirodna luka, danas je postalo najrazvijenije i najpopularnije turističko mesto na ostrvu. U glavnoj ulici mesta kao i u obalskom delu, uz more i pored marine, postoji veliki broj najrazličitijih prodavnica, barova i restorana koji čine vaš odmor još raznovrsnijim i kvalitetnijim. Nasuprot Nidrija se nalazi čuveno Onazisovo ostrvo Skorpios.

LIGIA

Ovo malo, nekada ribarsko selo, se nalazi na istočnoj obali ostrva, na samo 4km od glavnog grada Lefkade i poznato je kao mirno mesto za porodični odmor. Sastoji se od glavne ulice u kojoj se nalaze prodavnice i restorani, male ribarske luke i šljunkovite plaže a okruženo je obroncima prekrivenim borovinom i maslinjacima.

NIKIANA

Ovo moderno turističko mesto se nalazi na oko 10km od grada Lefkasa i na oko 5km od mesta Nidri. Idealno locirano, u podnožju planine Skaros a na samoj obali mora, ovo mesto pruža mogućnosti za idealan odmor, kako za one koji traže mir, tišinu i netaknutu prirodu, tako i za one koji uživaju u surfovanju, skijanju i ostalim sportovima na vodi a odličan izbor je i za turiste koji traže bazu odakle će istraživati i obilaziti ovo prelepo ostrvo.

AGIOS NIKITAS

Agios Nikitas se smatra jednim od najlepših letovališta ostrva Lefkada. Nalazi se na severo - zapadu ostrva, oko 12 km od glavnog grada Lefkade, pa vam je ovaj glavni grad jako blizu i vrlo dostupan. Okolinu karakteriše veliki broj maslinovog drveća, dok pešačka zona u centru vodi pravo do plaže, gde svako može pronaći deo za opuštanje, ili deo za zabavu. U jednom delu gradića je zabranjen saobraćaj u jedinoj velikoj ulici, i ona je pretvorena u šetalište.

VASILIKI

Ovo je jedno od omiljenih letovališta na Lefkadi, smešteno u zalivu na južnoj strani ostrva. Udaljeno je 37 km jugozapadno od grada Lefkada i danas ima oko 400 stalnih stanovnika. Vasiliki ima simpatično šetalište uz obalu, ispunjeno brojnim restoranima i tavernama sa prelepim baštama u kojima vlada romantična atmosfera. Plaža je dugačka, šljunkovita, dok u okolini ima i dosta drugih manjih plaža i uvala.

LEFKADA (LEFKAS)

Lefkada je glavni grad i administrativni, privredni i kulturni centar ostrva, sa populacijom od oko 8.000 stanovnika koji uglavnom žive od poljoprivrede i turizma. Izgrađen je oko prirodne luke, na severnoj strani ostrva. Ovo je prvo naselje koje vidite kad pređete most koji spaja ostrvo sa kopnom. Grad je vrlo živ tokom cele godine, pogotovo tokom sezone. Lefkas krasi prelepo šetalište uz gradsku luku, sa velikim brojem radnji, kafića, restorana i taverni. Sam centar grad ima još jedno šetalište, glavnu ulicu, koji je takodje ispunjena objektima najrazličitije namene. Njime odiše italijanski duh zbog uticaja venecijanske arhitekture.

Plan puta

LEFKADA AVIONOM:

1.dan Beograd - Preveza

Turistički aranžman započinje 2h pre ZVANIČNO OBJAVLJENOG VREMENA poletanja aviona, sastankom kod šaltera na Aerodromu Nikola Tesla i preuzimanjem putne dokumentacije od predstavnika agencije. Putnik pristupa šalteru za predaju prtljaga, šalteru za pasošku kontrolu. Od momenta predaje prtljaga do momenta sletanja, brigu o putniku preuzimaju službe Aerodroma i kabinsko osoblje. Direktan čarter let. Po sletanju na destinaciju sledi pasoška kontrola, preuzimanje predatog prtljaga i transfer do objekata gde gosti borave po ranije utvrđenom rasporedu. Smeštaj u sobe (sobe su rezervisane od 16h, a može biti i ranije, u slučaju raspoloživosti). Noćenje. Transfer do smeštaja će se obaviti najbliže moguće i može se obaviti autobusom, mini busom, taksijem ili drugim vozilom, kao i kombinacijom više vrsta prevoza, a u zavisnosti od udaljenosti i razuđenosti izabranog smeštaja. Moguće je prevoz prtljaga organizovati drugim vozilom. Raspored soba određuje isključivo recepcija.

2. do 10.dan Lefkada

Slobodni dani za individulana razgledanja, posete i odmor. Postoji mogućnost organizovanja fakultativnih izleta. Noćenje uz uslugu navedenu u cenovniku.

11.dan Preveza - Beograd

Napuštanje soba najkasnije do 9h (ili ranije u zavisnosti od vremena poletanja aviona ili u zavisnosti od poslovne politike smeštajnog objekta), slobodno vreme do transfera na aerodrom, čekiranje i pasoška kontrola. Direktan čarter let do Beograda. Dolazak u Beograd. Završetak usluge.

 

LEFKADA BUS - AVION

1 - 2. dan Beograd – Lefkada:

Polazak autobusa iz Beograda u poslepodnevnim satima. Tačno vreme i mesto polaska biće saopšteno 2 dana ranije. Vožnja kroz Srbiju i Severnu Makedoniju, uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i carinskih i pasoških formalnosti. Dolazak na Lefkadu u prepodnevnim satima. Organizovan transfer do izabranih smeštajnih objekata.

2. do 11. dan Lefkada

Slobodni dani za individualna razgledanja, posete i odmor. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta. Noćenje sa uslugama navedenim u cenovniku.

12. dan Lefkada/Preveza - Beograd

Napuštanje soba najkasnije do 9h (ili ranije u zavisnosti od vremena poletanja aviona ili kasnije u zavisnosti od poslovne politike smeštajnog objekta), slobodno vreme do transfera na aerodrom, čekiranje i pasoška kontrola. Direktan čarter let do Beograda. Dolazak u Beograd. Završetak usluge. Popust za decu se odnosi isključivo kada su u pratnji dve odrasle ili punoplative osobe. Deca do 2 godine nemaju svoje sedište u autobusu i u avionu, niti ležaj u hotelu. Krevetac za bebe se uzima na lični zahtev i plaća, a u nekim hotelima može biti besplatno. Putnik je u obavezi da najavi krevetac prilikom sklapanja ugovora.

 

LEFKADA INDIVIDUALNI PREVOZ

Prvi dan

individualni dolazak u hotel, smeštaj posle 16h sati (može biti i ranije u zavisnosti od slobodnih kapaciteta hotela). Putnik se na recepciji identifikuje sa pasošem i vaučerom agencije.

Drugi do poslednji dan

Slobodni dani za individualna razgledanja, posete i odmor. Boravak u hotelu na bazi izabrane usluge i dužine boravka.

Poslednji dan

Napuštanje hotela do 12h (hotelskom politikom može biti propisano i drugačije)

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti
>