1/5
Svi polasci
Maj
Jun
Jul
Avgust
Septembar
Smeštaj Tip smeštaja26.05. - 06.06
AGIOS NIKITAS: VILA IRIS 1/4 studio79€
1/3 studio89€
1/2 studio99€
Smeštaj Tip smeštaja26.05. - 06.06
AGIOS NIKITAS: VILA MILIA 1/2 2+1 studio89€
1/2 studio99€
Ponuda ističe za:
Dana
Sati
Minuta
Sekundi
Još 2 osoba gleda ovo putovanje.
Napomena

Lefkada 2022 - Grčka letovanje - ostrvo fantastičnih pejzaža, dugih peščanih i šljunkovitih plaža koje okružuju bele litice i predivno, mlečnoplava boja mora.

*za slike i opis smeštaja kliknite na naziv smeštaja u tabeli.
Ponudu svih aranžmana za letovanje u Grčkoj možete pogledati ovde:
Grčka letovanje 2022
  VAŽNO:
 • Cene iz tabele su izražene po osobi i uključuju AUTOBUSKI PREVOZ I SMEŠTAJ NA BAZI 10 NOĆENJA. (Cenovnik za aranžman sa autobuskim prevozom).
 • ZA NAVEDENI ARANŽMAN NEMA DOPLATE ZA POLAZAK IZ NOVOG SADA, KAO NI DINARSKOG DELA. 
 • Mogućnost rezervacije 15 noćenja (sopstveni prevoz). Termini: | 25.06. | 10.07 | 25.07. | 09.08. |
 • Online rezervacije i prijave su besplatne.
 • Zbog nemogućnosti dolaska autobusa do Agios Nikitasa, putnici se transferišu na relaciji Lefkas - Agios Nikitas - Lefkas, prvog odnosno poslednjeg dana boravka.
 • 1/2 studio* Vila Filipos nerenovirani studio
PRODAJNO MESTO:
 • Novi Sad, Danila Kiša 11, 021 544 444, 064 00 293 70

POGODNOSTI ZA DECU:

 • Dete do 5,99 god na zajedničkom ležaju – plaća autobusku kartu prema mestu polaska
Cena obuhvata/ne obuhvata
Način plaćanja i prijave
Plan puta

Lefkada 2022 

Opis destinacije: 

Letovanje u Grčkoj je bilo i ostalo jedna od standardnih opcija kada su u pitanju ponude za letovanje. Kao jedno od najlepših grčkih ostva, Lefkada 2022 nudi mnoštvo predivnih plaža, relativno divljih plaža, idealnih za one koji možda žele da se osame, pronadju svoj kutak za zaljubljene i svoj odmor provedu daleko od vreve klasičnih turističkh plaža.

Aranžmani Lefkada leto 2022. takođe nudi mnoštvo interesantnih izleta, poput krstarenja do obližnjih ostrva Kefalonije i Itake, odlazak do glavnog grada Lefkasa kao i obilazak najlepših plaža na ostrvu, učiniće vam letovanje na ovom “Ostrvu boja” mnogo lepšim i privlačnijim.

Na samom vrhu stranice prilažemo listu termina i smeštaja za put na Lefkadu 2022.

Klikom na naziv smeštaj možete pogledati informacije i slike odabranog smeštaja i prema tome isplanirati Vaše Grčka letovanje Lefkada 2022.

Ono što je sigurno je to da će vam Lefkada i Grčka letovanje 2022. godine, uz Lider Travel aranžmane, biti nezaboravno iskustvo!

Takođe, u nastavku možete naći mnoštvo zanimljivih informacija o ovom grčkom ostrvu, a tu je i lista svih potencijalnih izleta, lokacija i opcija za smeštaj na Lefkadi.

Lefkada letovanje 2022. će ti približiti ovo ostrvo boja i kontrasta

Lefkada se nalazi na zapadu Grčke, severno od Kefalonije i Itake i od kopna je odvaja uski kanal. Jedno od najlepših grčkih ostrva u Jonskom moru. Ostrvo fantastičnih pejzaža, dugih peščanih i šljunkovitih plaža koje okružuju impresivne, bele litice i predivne, mlečnoplave boje mora.

Lefkada je turistički relativno neurbanizovana, sa divljim plažama među kojima ćete sigurno naći neku po svom ukusu kao što su Kathisma ili Porto Katsiki. Lefkada ili Lefkas je četvrto ostrvo po veličini u Jonskom moru, sa površinom od 300 kvadratna kilometra i obalom dugom 117 kilometara. Na ostrvu živi oko 22.000 stanovnika.

Obzirom da preko kanala ide pokretni most dužine 50m, ovo je jedino Jonsko ostrvo do koga možete stići kopnenim putem. Lefkada je veoma brdovita, sa dva vrha koja prelaze visinu od 1.000 metara. Lefkada je okružena sa deset manjih ostrva, od kojih je najpoznatije Skorpios. Pored veličanstvenih i nesvakidašnjih prirodnih lepota, ostrvo obiluje kulturnim i zabavnim sadržajima.

Tradicionalna grčka sela, vizantijske crkve i arheološka nalazišta samo upotpunjuju savršen odmor na Lefkadi. Lefkadu sa razlogom zovu ostrvom boja. Bela boja stena, šljunka i peska po kojima je ostrvo i dobilo ime, lefko-belo. Nijanse plave boje mora mogu se uporediti samo sa morima dalekih, egzotičnih destinacija. Naravno uvek možete da pročitate koji su to naši Lefkada utisci i da na osnovu toga napravite svoje.

Nidri - najživlje mesto celog ostrva

Nidri je smešten na istočnoj obali ostrva, 17 kilometara južno od glavnog grada Lefkade. Naspram Nidrija nalaze se ostrva Skorpios, Skorpidi, Maduri, Sparti i nešto dalje Meganisi. Brodićem možete stići iz Nidrija do pomenutih ostrva. U neposrednoj blizini postoji veliki broj plaža tako da su peščane plaže i kristalno čiste vode Jonskog mora na dohvat ruke. Nidri nudi mnoštvo restorana sa fantastičnim pogledom na jonsko more. Vodopadi Dimosari u blizini Nidrija su još jedno prirodno bogatstvo ovog čarobnog ostrva.

Agios Nikitas - karipsko more u sred Grčke

Agios Nikitas je prelepo ribarsko mesto koje se nalazi 14 km zapadno od grada Lefkada. Danas naselje broji 100 stanovnika od kojih se većina bavi ribolovom. Selo se gnezdi oko zaliva i izgrađeno je u prelepom kraju punom maslinjaka i očaravajućem pejzažu. Bujno zelenilo i bele stene mirno koegzistiraju u ovom neverovatnom selu. 

Agios Nikitas je okružen netaknutim i divljim plažama, a najbliža je istoimena plaža koja se nalazi u samom naselju i pored slikovite luke. Boja mora je azurno plava i to je ono što čini ovo mesto poznato medju turistima iz celog sveta.  Idealan je za porodice zbog svog prijateljskog i osvežavajućeg okruženja.

Da li ste znali?

 • Ostrvo je dobilo ime po beloj boji stena, šljunka i peska, „lefko“ na grčkom znači belo.
 • Lefkada je jedino grčko ostrvo do kog se može doći putem, bez korišćenja trajekta. Plutajući most dužine 50 metara povezuju ostrvo sa kopnom. Most je pokretan i omogućava prolaz brodovima.
 • Severno od Lefkade nalaze se dva prelepa ostrva Paxos i Antipaxos - jin i jang Jonskog mora
>