Lefkada 2024 | LETO ZA MLADE

1/5
Cena PO OSOBI od:
260€
Sopstveni, Bus
ID aranžmana: 10
Ponuda ističe za:
Dana
Sati
Minuta
Sekunde
Ovaj aranžman gleda još 4 osoba.

Cene sa prevozom po osobi

Smeštaj Tip smeštaja 07.07. -
18.07.
16.07. -
27.07.
25.07. -
05.08.
Nidri, Lefkada: Vila Eleni
Studio/Apartman
1/3 260€320€320€
1/2 290€350€350€
Smeštaj Tip smeštaja 07.07. -
18.07.
16.07. -
27.07.
25.07. -
05.08.
Nikiana, Lefkada: Vila Sapfo
Studio/Apartman
1/6 260€340€340€
1/5 260€340€340€
1/4 260€340€340€
Smeštaj Tip smeštaja 07.07. -
18.07.
16.07. -
27.07.
25.07. -
05.08.
Nikiana: Vila Sunshine Studios
Studio/Apartman
1/3 300€360€360€
1/2 310€370€370€
Smeštaj Tip smeštaja 07.07. -
18.07.
16.07. -
27.07.
25.07. -
05.08.
Nikiana, Lefkada: Vila Old Boat
Studio/Apartman
1/2 310€350€370€
Smeštaj Tip smeštaja 07.07. -
18.07.
16.07. -
27.07.
25.07. -
05.08.
Nidri, Lefkada: Vila Summer
1/2 330€380€410€

Upit za putovanje

Ukoliko želite da vas kontaktira turistički agent, kliknite na dugme POŠALJI UPIT.
Ukoliko želite da kupite (rezervišete) aranžman, klilknite na dugme REZERVIŠI ODMAH.
Filteri
Kategorija smeštaja
 • 1
 • 4
Tip smestaja
Vrsta usluge
 • 5
 • 2
Izaberite jedan od 5 hotela u okviru ovog aranžmana

Vila Sapfo

Studio/Apartman
Lokacija: Nikiana, Lefkada
O hotelu:

Vila Sapfo | Lefkada Vila Sapfo je smeštajni objekat u Nikiani na Lefkadi. Nalazi se 100 metara od glavne ulice i 200 metara od mora i plaže. Svi apartmani su veoma prostrani i poseduju kuhinju, balkon i klima uređaj (uz doplatu).... Pročitaj detaljno

Sopstveni, Bus
po osobi već od
260€
Cene variraju od datuma putovanja

Vila Eleni

Studio/Apartman
Lokacija: Nidri, Lefkada
O hotelu:

Vila Eleni | Lefkada Vila Eleni - nalazi se u strogom centru Nidrija na oko 500 metara od plaže. U okolini se nalaze supermarket i taverne. Sve sobe su prostrane, poseduju frižider, kupatilo, TV, klimu (uz doplatu) i balkon. Na raspolaganju su dvokrevetne i trokrevetne sobe.... Pročitaj detaljno

Sopstveni, Bus
po osobi već od
260€
Cene variraju od datuma putovanja

Vila Sunshine Studios

Studio/Apartman
Lokacija: Nikiana
O hotelu:

Vila Sunshine Studios | Lefkada Nalazi se u Nikijani u neposerdnoj blizini plaže i mora. Na raspolaganju su vam 1/2 i 1/3 sobe. Svaka soba ima mini frižider, tv, terasu, wifi i klima urađaj (upotreba klima uključena u cenu aranžmana – bez doplate). Na 150 m od objekta nalazi se plaža sa restoranom... Pročitaj detaljno

Sopstveni, Bus
po osobi već od
300€
Cene variraju od datuma putovanja

Vila Old Boat

Studio/Apartman
Lokacija: Nikiana, Lefkada
O hotelu:

Vila Old boat se nalazi u Nikiani na samo 50 metara udaljenosti od plaže, na nepunih 500 metara od centra i na oko 10 kilometara udaljenosti od glavnog grada ostrva, Lefkasa. Vila je renovirana a sve smeštajne jedinice su sa novim nameštajem, dodatim 2023 godine. U neposrednoj blizini vile Old boat... Pročitaj detaljno

Sopstveni, Bus
po osobi već od
310€
Cene variraju od datuma putovanja
O hotelu:

Vila Summer | Lefkada Vila Summer nalazi se na samo 200m od centra letovališta Nidri i oko 600m od gradske plaže. Vila se nalazi u glavnoj ulici dok se u neposrednoj blizini nje nalaze mnogobrojne prodavnice, barovi, restorani i taverne. U našoj ponudi imamo lepo uređene i potpuno opremljene dvokre... Pročitaj detaljno

Sopstveni, Bus
po osobi već od
330€
Cene variraju od datuma putovanja

Plan puta

1. dan / Beograd – Makedonija

Okupljanje grupe u popodnevnim časovima. Pred nama je noćna vožnja preko Srbije, Makedonije i Grčke uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

Napomena: Tačno vreme i mesto polaska biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje SMS obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska (ukoliko ne dobijete obaveštenje dan pred putovanje, najkasnije do 14h, obavezno kontaktirajte agenciju).

2. – 10. dan / Grčka – Lefkada

U podnevnim satima stižemo na prelepu Lefkadu (u zavisnosti od situacije na graničnim prelazima i putevima). Transfer do hotela/apartmana i naša avantura na jednom od najlepših grčkih ostrva može da počne. Prepustite se lepoti ostrva, netaknutoj prirodi i divljim plažama Desimi, Mikros  Gialos, Agiofili, Milos, Katizma, Kalamitsi, Porto Katsiki i mnogim drugim. Probudite avanturistički duh i posetite na nezaboravim izletim obližnja ostrva Madouri, Sparti, Skorpidi i Skorpios. Sunčanje, kupanje, odbojka na pesku, krstarenje, beach barovi – zavolećete ovo ostrvo. A kada sunce zađe, očekuje nas zanimljiv noćni život na ostrvu uz žurke kojih ćete se dugo sećati...

11. dan / Lefkada – Grčka

Napuštanje soba u jutarnjim časovima. Slobodno vreme. Sledi vožnja preko Grčke uz usputne pauze za odmor, osveženje...

12. dan / Makedonija - Srbija - Beograd

Nastavak putovanja preko Makedonije i Srbije i dolazak u Beograd u podnevnim satima (u zavisnosti od situacije na graničnim prelazima i putevima).

KRAJ PROGRAMA.

Način plaćanja

Način prijavljivanja:

 • Popunjavanjem on-line upita na sajtu.
 • Dolaskom u agenciju.
 • Rezervacijom putem telefona ili e-maila.

Način plaćanja:

1. Uplata pre putovanja:
 • Akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora (gotovinski u prostorijama agencije, uplatom na račun ili platnom karticom - VISA, DINA, MAESTRO, MASTER)
 • Ostatak je potrebno uplatiti najkasnije do 20 dana pre početka aranžmana (u prostorijama agencije, na tekući račun ili platnom karticom).
2. Uplata na rate – čekovi građana:
 • Akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora.
 • Ostatak u jednakim mesečnim ratama putem čekova (do 20.11.2024.)
3. Uplata na rate - administrativana zabrana:
 • Akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora.
 • Ostatak u jednakim mesečnim ratama putem administrativne zabrane (do 20.11.2024.)
Napomene u vezi plaćanja:
 • Čekovi ili administrativna zabrana treba da se dostave najkasnije do 20 dana pred put.
 • Ukoliko želite da platite preko račina firme pošaljite nam podatke od iste i izdaćemo vam predračun / fakturu.
 • Plaćanje svih naših aranžmana vrši se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS) na dan uplate. Kurs možete proveriti ovde.

Ostale napomene:

 • Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora upoznate sa programom putovanja, Opštim uslovima putovanja, kao i sa Opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja – Dunav osiguranja.
 • Putnici su u obavezi da dostave podatke iz pasoša za polisu osiguranja najkasnije 48h pre putovanja.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Redosled sedenja u autobusu se isključivo pravi prema datumu prijave. Moguće je doplatiti sedišta u II i III redu po ceni od 15 € po osobi, i u IV i V redu po ceni od 10 € po osobi. Postoji i mogućnost biranja ostalih sedišta ukoliko su raspoloživa, po ceni od 7 € po osobi. Ukoliko na put ide dupli autobus (dubledecker), doplatna sedišta se nalaze na donjoj platformi (dakle II, III i IV red).
 • U pojedinim državama, poput Italije, uvedena je obaveza plaćanja gradske takse na recepciji hotela. Ovaj iznos nije sadržan aranžmanom, plaćaju ga putnici direktno na recepciji hotela prilikom odjave iz soba. Iznos se kreće od 1-2 € po danu i osobi. Za sada je samo Italija uvela ovakvu vrstu direktne naplate od turista
 • Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti.
 • Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel odgovara za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.  Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana,muzeja... ne rade.
 • Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
 • Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 2,5 do 3,5 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
 • Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
 • Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja jer svojim potpisom na Ugovor dajete i saglasnost o tome da ste sa istima u potpunosti upoznati i saglasni
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.lidertravel.rs. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana pre polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Zahtevi za konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
 • Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetne ili dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni, manjih je dimenzija i može bitnije ugroziti komfor trećeg putnika (pomoćni ležaj je obično žičani sa tankim dušekom, ili je fotelja ili kauč na razvlačenje).
 • Zbog turističkog profila aranžmana, nije preporučljivo da na isti idu deca mlađa od 12 godina zbog izdržljivosti i sadržajnosti, i naravno zbog obzira prema drugim putnicima u autobusu
 • Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da u vozilu muzika i filmovi koji se puštaju odgovaraju biranoj destinaciji i neutralni su po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može da se individualno za svako sedište podešava, jer ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno, i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
 • Prostor za prtljag u busu je ograničen te je predviđena količina prtljaga po putniku 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga dimenzija ne većih od 50*30*40 cm.
 • Uz ovaj program putovanja važe opšti uslovi organizatora putovanja Fun Group Travel Company licenca OTP 109/2021.
 • Putnicima koji imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da provere na internetu radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.

Cena obuhvata

Cena uključuje:

 • 9 noćenja u izabranom smeštaju na Lefkadi
 • Autobuski prevoz autobusima visoke turističke kategorije (TV, DVD, audio oprema, A/C) na relacijama prema programu
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana
 • Organizaciju putovanja u celini

Cena ne uključuje:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje do osigurane sume 15.000 evra– 2 evra dnevno – plaćanje u agenciji (putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih). Covid osiguranje uključeno u cenu.
 • Boravišnu i ekološku taksu, koja se naplaćuje na recepciji hotela ili apartmana
 • Fakultativne izlete
 • Individualne troškove putnika

Napomene:

 • Navedene cene iz tabele se odnose na polazak iz Beograda. Za polazak iz Novog Sada cena iz tabele se uvećava 10 evra. Prevoz će biti organizovan u slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika – minimum 40 (proveriti u agenciji).
 • Ukoliko ne koristite uslugu agencijskog prevoza, cena aranžmana se umanjuje za 30 evra
 • Navedene cene aranžmana iz tabele UKLJUČUJU popust od 15 evra za uplate u celosti (100% avansna uplata prilikom rezervacije ili prijave za putovanje). Putnici koji koriste opciju PLAĆANJA na rate, plaćaju regularnu cenu koja NE uključuje navedeni popust od 15 evra

Izleti

Lefkada leto za mlade - Fakultativni izleti

Krstarenje jonskim arhipelagom (Egremni / Porto Katsiki Kefalonija / Itaka Skorpio)

lefkada leto za mlade

Ukrcavamo se na naš kruzer i spremni smo da zaplovimo u prelepe vode Jonskog mora. Nakon što prođemo brojne plaže, ribarska sela, svetionike koji oduzimaju dah, pravimo pauzu na prvoj plaži Egremni. Nakon nje sledi obilazak čuvene plaže Porto Katsiki gde ćemo se usidriti blizu plaže jer je na samoj plaži zabranjeno pristajanje brodova. Nakon kraće pauze nastavljamo putovanje posetom selu Fiskardo na Kefaloniji. Ovo je najveće i najočuvanije ribarsko selo u jonskom arhipelagu koje je preživelo razorni zemljotres 1953. godine. Imaćemo sasvim dovoljno vremena za odmor, kupovinu suvenira i osveženje u nekom od kafića...

Na sledećem odredištu – ostrvo Itaka možemo uživati u plaži ili poseti divnom muzeju koji se ovde nalazi. Za ovo ostrvo se veruje da je rodno mestoopevanog junaka Odiseja.

U povratku posećujemo misteriozne Papanikolis pećine u koje ćemo ući direktno našim brodom i stati tačno na lokaciju gde su vojne podmornice znale da se kriju tokom 2. sv. rata. Tu nije kraj, očekuje nas poseta ostrvu Skorpio koje je kupio Aristotel Onazis na kojem je izgradio mnogo objekata pretvorivši ovo ostrvo u jedan veliki kompleks. Na ovom ostrvu je i organizovanovenčanjeOnazisa i DžekiKenedi. Imaćete priliku da čujete sve detalje vezane za celu priču o ovom ostrvu koje je po mnogima dolaskom Onazisa pokrenulo turizam na Lefkadi.

Najlepša plaža na ostrvu (3x)

lefkada leto za mlade

Najlepše plaže se nalaze na zapadnoj strani ostrva, ali i plaže na jugu ne zaostaju po svojoj lepoti. Plaža Kathisma se nalazi blizu mestašca Agios Nikitas, na 14 kilometara južno od glavnog grada na zapadnoj obali. Odlikuje se fantastičnom bojom kristalno čiste vode. Plaža poseduje plavu zastavicu. Duga je, peščana i opkoljena impresivnim liticama. Na plaži se može iznajmiti ležaljka i suncobran. Brojni su sadržaji i aktivnosti na vodi. U blizini je nekoliko smeštajnih lokala, barova i restorana.

Lefkas town by night

lefkada noću

Vreme je da doživimo ovaj grad na jedan potpuno drugačiji način, i to nezaboravnim noćnim izlaskom. Spremite se na dugu i uzbudljivu noć. Glavna pešačka ulica sa dugim šetalištem, malim trgovima i tradicionalnim kućama. Veliki broj jahti usidrenih u marini, brojni restorani sa odličnim izborom grčkih nacionalnih jela, atmosfera koju naprosto morate osetiti.

Lefkas town by day

lefkada leto za mlade

Glavni grad i glavna luka ostrva je Lefkada (ili Lefkas). Smešten u severoistočnom delu ostrva, sa svega 8.000 stanovnika. Ime Lefkada nastalo je od grčke reči „Leukos“ u značenju „beo“, a odnosi se na bele stene koje možete videti najviše na zapadnom delu ostrva. Njegova arhitektura najviše oslikava uticaj Vizantije koji se ogleda u sakralnim građevinama i utvrđenjima, dok su male dvospratne kuće i uske uličice karakteristične za ovo ostrvo. Građen je kao plansko, venecijansko, srednjovekovno naselje, sa središnjim trgom Agios Spirodonas koji nosi ime po crkvi koja je sagrađena u XVII veku. U gradu se nalazi i zamak sagradjen u vreme vladavine Venecije, kao i manastir Panagia Faneromeni. U delu grada, Bosketo, nalazi se park sa bistama pesnika kao i mnogo crkava iz perioda venecijanske vladavine. Možete posetiti i venecijansko utvrđenje San Maura iz XIV veka, manastir Faneromenis kao i Arheološki muzej, Muzej folkolora i Muzej gramofona. Zemljotres je 1948. godine prilično oštetio zgrade nakon čega je južno od nekadašnjeg istorijskog dela grada izgrađen novi deo, tj. Neapolis.

Žurka na brodu

lefkada zurka na brodu Pripremite se za jedinstvenu žurku na brodu. Posle zagrevanja u našem beach bar-u, odlazimo na par sati dobre žurke i kupanja na jednoj od najlepših plaža Gerakas. Uz logorsku vatru, baklje, vatromet na plaži i odličnu muziku doživećete potpuno novi vid zabave. Ovo je definitivno jedan od najlepših fakultativnih izleta koji ne smete propustiti.

Lider Travel party narukvica

lefkada leto za mlade

Lider Travel party narukvica koja već ima višegodišnju tradiciju, Vam donosi puno prednosti i popusta na ovom putovanju. Uz Summer Fun party narukvicu dobijate besplatan ulaz na sve oficijalne Summer fun žurke… Stavi narukvicu i zabava može da počne!

Copla sunset beach party

lefkada leto za mlade

Fenomenalna žurka na Copla Beach Bar-u, na plaži Kathisma uz zalazak sunca. Uveče se kreće put plaže na jednu od najboljih žurki na ostrvu. Ležaljke se sklanjaju, a odsjaj meseca na površini bazena čini da Copla izgleda kao najluksuzniji noćni klub. Kupanje, kokteli, DJ-evi – nešto o čemu ste maštali desiće se upravo ovde. Vidimo se na plaži ili u vodi…

VAŽNO:

Lefkada leto za mlade - Leto 2024. Lefkada nudi mnoštvo predivnih plaža po mnogima najlepših u celoj Grčkoj, ali i sjajan noćni provod koji će zadovoljiti sve vaše potrebe.

VAŽNO:

 • Više informacije o COVID uslovima i vizama na sledećem linku - informacije o Covid uslovima i vizama
 • PROVERITE VAŽNOST PASOŠA! Minimalan rok važenja pasoša za ulazak u zemlje EU iznosi 3 meseca od datuma završetka putovanja.
 • Putnici koji ne poseduju putne isprave Republike Srbije dužni su da se upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.

Lefkada leto za mlade 2024.

Opis destinacije: 

Letovanje u Grčkoj je bilo i ostalo jedna od standardnih opcija kada su u pitanju ponude za letovanje. Kao jedno od najlepših grčkih ostva, Lefkada nudi mnoštvo predivnih plaža, relativno divljih plaža, idealnih za one koji možda žele da se osame, pronadju svoj kutak za zaljubljene i svoj odmor provedu daleko od vreve klasičnih turističkh plaža.

Na samom vrhu stranice prilažemo listu termina i smeštaja za letovanje  na Lefkadi 2024. godine.

Klikom na naziv smeštaj možete pogledati informacije i slike odabranog smeštaja i prema tome isplanirati Vaše Grčka letovanje Lefkada 2024.

Ono što je sigurno je to da će vam Lefkada i Grčka letovanje 2024. godine, uz Lider Travel aranžmane, biti nezaboravno iskustvo!

Takođe, u nastavku možete naći mnoštvo zanimljivih informacija o ovom grčkom ostrvu, a tu je i lista svih potencijalnih izleta, lokacija i opcija za smeštaj na Lefkadi.

lefkada leto za mlade

Lefkada letovanje 2024. će ti približiti ovo ostrvo boja i kontrasta

Aranžmani Lefkada leto za mlade 2024. takođe nudi mnoštvo interesantnih izleta, poput krstarenja do obližnjih ostrva Kefalonije i Itake, odlazak do glavnog grada Lefkasa kao i obilazak najlepših plaža na ostrvu, učiniće vam letovanje na ovom “Ostrvu boja” mnogo lepšim i privlačnijim.

Lefkada se nalazi na zapadu Grčke, severno od Kefalonije i Itake i od kopna je odvaja uski kanal. Jedno od najlepših grčkih ostrva u Jonskom moru. Ostrvo fantastičnih pejzaža, dugih peščanih i šljunkovitih plaža koje okružuju impresivne, bele litice i predivne, mlečnoplave boje mora.

Lefakada letovanje 2024. - Grčki karibi

Lefkada je turistički relativno nerazvijena, neurbanizovana, sa divljim plažama među kojima ćete sigurno naći neku po svom ukusu kao što su Kathisma ili Porto Katsiki. Lefkada ili Lefkas je četvrto ostrvo po veličini u Jonskom moru, sa površinom od 300 kvadratna kilometra i obalom dugom 117 kilometara. Na ostrvu živi oko 22.000 stanovnika.

Obzirom da preko kanala ide pokretni most dužine 50m, ovo je jedino Jonsko ostrvo do koga možete stići kopnenim putem. Grčka ostrva, a posebno Lefkada je brdovita, dva vrha prelaze visinu od 1.000 metara. Lefkada je okružena sa deset manjih ostrva, od kojih je najpoznatije Skorpios. Pored veličanstvenih i nesvakidašnjih prirodnih lepota, ostrvo obiluje kulturnim i zabavnim sadržajima.

Tradicionalna grčka sela, vizantijske crkve i arheološka nalazišta samo upotpunjuju savršen odmor na Lefkadi. Lefkadu sa razlogom zovu ostrvom boja. Bela boja stena, šljunka i peska po kojima je ostrvo i dobilo ime, lefko-belo. Nijanse plave boje mora mogu se uporediti samo sa morima dalekih, egzotičnih destinacija.

lefkada leto za mlade

Perigali - prirodno bogatstvo na dohvat ruke

Perigali je pravo malo turističko mesto na istočnoj obali Lefkade, izgrađeno na padinama i predstavlja savršeno mesto za odmor sa prelepim pogledom na Jonsko more. Nalazi se na obali i naslanja se na Nidri, najpoznatije letovalište na ostrvu među našim turistima. U neposrednoj blizini nalazi se plaža Pasa, uz magistralni put pre ulaza u mesto Keramidaki, nakon napuštanja naselja Perigiali.

Nidri, smešten na istočnoj obali 17 kilometara južno od glavnog grada Lefkade. Naspram Nidrija nalaze se ostrva Skorpios, Skorpidi, Maduri, Sparti i nešto dalje Meganisi. Brodićem možete stići iz Nidrija do pomenutih ostrva.

U neposrednoj blizini postoji veliki broj plaža tako da su peščane plaže i kristalno čiste vode Jonskog mora na dohvat ruke. Nidri nudi mnoštvo restorana sa fantastičnim pogledom na jonsko more. Vodopadi Dimosari u blizini Nidrija su još jedno prirodno bogatstvo ovog čarobnog ostrva.

Nikiana pruža poseban gastronomski užitak

Nikiana je malo ribarsko mesto, koje se nalazi na istočnoj obali ostrva, u podnožju planine Skaros. Udaljeno je samo 9 km od mondenskog Lefkasa. Mesto ima savršenu lokaciju za obilazak ostrva. Iako je mesto mirno ovde ćete uživatu u lokalnim koktel barovima i tavernama.

Obale Nikiane zapljuskuje kristalno čisto more i krasi je peščana plaža na kojoj se nalaze atraktivni barovi. Uveče se možete opustiti i uživani u romantičnoj večeri u nekom od ribljih restorana ili uživati u provodu do ranih jutarnjih časova u lokalnom klubu na plaži.

Da li ste znali?

 • Ostrvo je dobilo ime po beloj boji stena, šljunka i peska, „lefko“ na grčkom znači belo.
 • Lefkada je jedino grčko ostrvo do kog se može doći putem, bez korišćenja trajekta. Plutajući most dužine 50 metara povezuju ostrvo sa kopnom. Most je pokretan i omogućava prolaz brodovima.
 • Severno od Lefkade nalaze se dva prelepa ostrva Paxos i Antipaxos - jin i jang Jonskog mora