Kathisma plaža je bez ikakve sumnje jedna od najlepših bisera ostrva Lefkade, ali i samog Jonskog mora. Oko 15 km južno od glavnog grada ostrva, u blizini mestašca Agios Nikitas, proteže se Kathisma, duga kilometar i po, posuta belim peskom. 

  

Dok je s jedne strane grubo ogrančavaju stenovita brda i fantastična priroda, s druge strane pruža se pogled na tirkizno, široko i otvoreno more. I pored ogromne posećenosti turista, ova plaža odaje utisak mirnog i izolovanog mesta.  Obiluje ležaljkama i suncobranima, a popularna je i zbog vodenih sportova. Na ovoj plaži provodimo četiri dana našeg boravka na Lefkadi. Pored prirodnih bogatstava koje ona nudi, organizujemo i mnoge dnevne tematske žurke, sportske događaje, igre bez granica i slično.

Ono po čemu je Kathisma najprepoznatljivija je Copla beach bar i restoran.

Uz stene, gde se završava pesak, nalazi se ovaj drveni bar. Materijal i dizajn savršeno se uklapa u okolni prirodni ambijent. Osvežavajuće ceđene sokove, kafu i razne ledene koktele možete piti kraj ili u velikom bazenu na sredini bara, ili na plaži i u vodi, već koji metar od šanka. Možete poručiti i razne grickalice, sendviče i pizze, a sve to po povoljnim cenama. Tokom dnevnih žurki naši putnici najviše uživaju u beskonačnim shotovima uz zvukove letnjih hitova. Sunčani dani ovde su kao stvoreni za uživanje i odmor, međutim, ovaj bar nam nudi nešto sasvim drugačije tokom kasnih večernjih sati i noći.

Uveče se kreće put plaže na jednu od najboljih žurki na ostrvu. Ležaljke se sklanjaju, a odsjaj meseca na površini bazena, čini da Copla bar uveče izgleda kao luksuzan noćni klub. Naši putnici, ali i turisti širom Evrope obavezno ovde provode svoje dane, pa se može reći da Copla bar epicentar provoda za omladinu, na ovom ostrvu.

Katisma i Copla beach bar video:

Autor: Olja Bilinović