Kathisma plaža je bez ikakve sumnje jedna od najlepših bisera ostrva Lefkade, ali i samog Jonskog mora. Oko 15 km južno od glavnog grada ostrva, u blizini mestašca Agios Nikitas, proteže se Kathisma, duga kilometar i po, posuta belim peskom. 

  

Dok je s jedne strane grubo ogrančavaju stenovita brda i fantastična priroda, s druge strane pruža se pogled na tirkizno, široko i otvoreno more. I pored ogromne posećenosti turista, ova plaža odaje utisak mirnog i izolovanog mesta.  Obiluje ležaljkama i suncobranima, a popularna je i zbog vodenih sportova. Na ovoj plaži provodimo četiri dana našeg boravka na Lefkadi. Pored prirodnih bogatstava koje ona nudi, organizujemo i mnoge dnevne tematske žurke, sportske događaje, igre bez granica i slično.

Ono po čemu je Kathisma najprepoznatljivija je Copla beach bar i restoran.

Uz stene, gde se završava pesak, nalazi se ovaj drveni bar. Materijal i dizajn savršeno se uklapa u okolni prirodni ambijent. Osvežavajuće ceđene sokove, kafu i razne ledene koktele možete piti kraj ili u velikom bazenu na sredini bara, ili na plaži i u vodi, već koji metar od šanka. Možete poručiti i razne grickalice, sendviče i pizze, a sve to po povoljnim cenama. Tokom dnevnih žurki naši putnici najviše uživaju u beskonačnim shotovima uz zvukove letnjih hitova. Sunčani dani ovde su kao stvoreni za uživanje i odmor, međutim, ovaj bar nam nudi nešto sasvim drugačije tokom kasnih večernjih sati i noći.

Uveče se kreće put plaže na jednu od najboljih žurki na ostrvu. Ležaljke se sklanjaju, a odsjaj meseca na površini bazena, čini da Copla bar uveče izgleda kao luksuzan noćni klub. Naši putnici, ali i turisti širom Evrope obavezno ovde provode svoje dane, pa se može reći da Copla bar epicentar provoda za omladinu, na ovom ostrvu.

Ukoliko Vam se ovo čini zanimljivim, možete detaljnije pogledati našu ponudu za LEFKADU

Katisma i Copla beach bar video: