1/5
Svi polasci
Još 2 osoba gleda ovo putovanje.
Napomena

Ljubljana putovanje - Slovenačka prestonica koja na prvi pogled pomalo podseća na „istočni Salzburg“, s daškom italijanskog stila.

VAŽNO:
  • Više informacije o COVID uslovima i vizama na sledećem linku - informacije o Covid uslovima i vizama
  • PROVERITE VAŽNOST PASOŠA! Minimalan rok važenja pasoša za ulazak u zemlje EU iznosi 3 meseca od datuma završetka putovanja.
  • Putnici koji ne poseduju putne isprave Republike Srbije dužni su da se upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
Cena obuhvata/ne obuhvata
Način plaćanja i prijave
Plan puta
Izleti

Ljubljana putovanje

Opis destinacije:

Ljubljana putovanje - ovaj grad na prvi pogled pomalo podseća na „istočni Salzburg“ s daškom italijanskog stila. Ljubljana nas dvorcem i uskim ulicama podseća na Stari grad u Salzburgu - ali naravno mnogo manje turistički i ne toliko promovisan u svetu. Ljubljana putovanje se uvek pretvori u sasvim poseban užitak, a oni koji su putovali u slovenačku prestonicu Ljubljanu, sa putovanja se uvek vrate puni najlepših utisaka. 

Ljubljana je univerzitetski grad, zbog čega možete steći utisak da je grad prilično mlad. U poređenju sa drugim gradovima možete primetiti  da nema toliko radnji sa velikim modnim brendovima i međunarodnim modnim lancima u Starom gradu. Umesto toga u gradu se nalaze mnogo malih i lokalnih pojedinačnih prodavnica i to zaista daje dodatni šarm.U samom gradu je sve više mladih, modernih kafića.   

Putovanje u Ljubljanu - tokom cele godine

Aranžmani za putovanje u Ljubljanu, podrazumevaju obilaske najatraktivnijih delova grada, odličnu organizaciju i uvek rapoložene vodiče koji su tu da vas upoznaju sa svim znamenitostima Ljubljane.

Na samom vrhu stranice možete videti koji hoteli u Ljubljani se nalaze u ponudi, kao i cene naših aranžmana, te rezervisati vaše Ljubljana putovanje.

Kliktanjem na naziv smeštaja dostupne su Vam informacije i slike odabranog smeštaja, što može biti od pomoći pri odabiru aranžmana za putovanje u Ljubljanu za sebe, porodicu ili društvo. Takođe, u nastavku možete naći mnoštvo zanimljivih informacija o prestonici Slovenije, a tu je i lista svih potencijalnih izleta.

Ljubljana putovanje

Ljubljana putovanje - Zelena prestonica Evrope

Glavni i najveći grad Slovenije  jedan je od najzelenijih evropskih prestonica. Ljubljana je bila Zelena prestonica Evrope, po odluci Evropske komisije 2016. Automobilski saobraćaj je u centru ograničen, a obale smaragdno zelene reke Ljubljanice, koja protiče kroz srce grada, slobodne su za pešake i bicikliste. Leti uz samu reku postavljeni su kafići sa velikim terasama sa kojih se pruža sjajan pogled i uživa u toplim letnjim noćima. 

Slovenački majstor ranomodernog, minimalističkog dizajna Jože Plečnik ukrasio je Ljubljanu prelepim mostovima i zgradama, kao i desetinama elemenata urbanog dizajna kao što su stubovi, piramide i svetiljke, koji postoje samo da bi grad učinili još lepšim. Atraktivni gradovi često se opisuju kao „kutije sa draguljima“, a ovde taj naziv zaista odgovara.

Ljubljana putovanje

Ljubljana putovanje - Ljubljanski zamak

Ljubljanski zamak nalazi se na brdu iznad Starog grada, a odavde možete uživati u prelepom pogledu na celu Ljubljanu. Ne brinite, uspon je apsolutno izvodljiv čak i za one koji nisu toliko u formi. Nekoliko staza vodi do zamka, a vi izaberite onu koja vam se čini najbolja. Naravno, nemojte očekivati veliki i veličanstveni viteški dvorac, ali samo zbog pogleda, vredno je posetiti ovaj zamak.

U samom zamku ima nekoliko muzeja i izložbi, koje možete posetiti. Međutim, toplo preporučujemo posetu restoranu Strelec koji se nalazi u zidinama samog zamka. Mi vam predlažemo, ako je lepo vreme, posetite dvorac pri zalasku sunca. U ovo doba dana svetlost i raspoloženje su jednostavno najbolji.

Ljubljana putovanje - Izaberi i rezerviši!

Uz turističku agenciju Lider Travel putovanje u Ljubljanu nudi sve što vam je potrebno. Na vama je samo da okupite ekipu za put, pogledajte koji hoteli u Ljubljani se nalaze u našoj ponudi, i odaberete onaj po svojoj meri!

Vikend putovanje u Ljubljanu, će vam početi uz šetnju starim gradom, a veče i noć ćete provesti u nekom od Ljubljanski kafića ili klubova uz đuskanje do jutra. Rezervišite svoj aranžman i spremite se za putovanje u Ljubljanu, koje ćete sigurno prepričavati. Pridružite nam se u ovoj avanturi i otkrijte čari koje nudi slovenačka prestonica - Ljubljana.