Još 5 osoba gleda ovo putovanje.
VAŽNO:
 • Cene iz tabele su izražene po osobi i uključuju AVIONSKI PREVOZ I SMEŠTAJ NA BAZI 5 NOĆENJA SA DORUČKOM.
 • ZA NAVEDENI ARANŽMAN NEMA DOPLATE ZA POLAZAK IZ NOVOG SADA, KAO NI DINARSKOG DELA. 
 • Online rezervacije i prijave su besplatne.
 • PROCES VIZIRANJA: U našoj ageneciji ćete dobiti sve potrebne informacije o dokumentaciji koju treba da prikupite i pošaljete nama. Mi ćemo u Vaše ime popuniti elektronski formular na engleskom jeziku, zakazati termin viziranja u Beogradu, a na Vama je da se pojavite, obavite razgovor i predate dokumentaciju koju ćemo vam mi pripremiti. Za podizanje pasoša i dokumentacije zadužena je naša agencija.
 • Imajte na umu da vizno odeljenje ambasade Velike Britanije vaš pasoš može da zadrži do 21 dan!
 • Avio letovi se obavljaju putem low cost kompanije Ryanair i cena avio karte je podložna promeni u zavsinosti od perioda prijave putnika.

LONDON

London -  je glavni i najveći grad Engleske i Ujedinjenog Kraljevstva i središte regije Širi London, te površinom najveća urbana zona u Evropskoj uniji. Antički Londinium su osnovali Rimljani 43. godine nove ere u močvarnom području na estuaru reke Temze na čijem mestu danas leži najuže poslovno jezgro modernog grada, Siti. Od 19. veka ime London se odnosi i na sva naselja koja su se razvila oko prvobitnog gradskog jezgra, odnosno na područje Šireg Londona.

Sa preko 300 različitih nacionalnosti koje žive na području današnjeg grada, London važi za jednu od najkosmopolitskijih sredina u Evropi. Prema popisu iz 2011. na području Šireg Londona živelo je 8.278.251 stanovnika, ili 12,5% celokupne populacije Ujedinjenog Kraljevstva. U najužem delu grada, u Sitiju živi svega 7.400 stanovnika. U širem metropolitanskom području 2011. živelo je 13.709.000 stanovnika. London je u periodu između 1831. do 1925. po broju stanovnika predstavljao najveću gradsku površinu na svetu. London se ubraja među najvažnije gradove u svetu u mnogim oblastima. Jedan je od najvažnijih političkih, obrazovnih, kulturnih, trgovačkih, turističkih, finansijskih, modnih, sportskih centara u svetu. Posle Njujorka, London je najvažniji finansijski centar na planeti, a poznat je i po svojoj nezvaničnoj tituli svetske kulturne prestonice.

Da li ste znali?

 • - Mnogi ne znaju da se naziv "Big Ben" zapravo odnosi na zvono, a ne na samu kulu sa satom. Kula nosi ime po britanskoj kraljici Elizabeti.
 • - Prema zakonima u Britaniji, nije dozovljeno umreti u Vestminsterskoj palati.
 • - Adolf Hitler je svojevremno imao ideju, da sruši Nelsonov stub koji se nalazi na Trafalgar skveru i izgradi identičan u Berlinu.
 • - Da biste bili taksista u Londonu morate najpre dokazati da znate apsolutno svaki ćošak ovog grada. Svaki taksista polaže specijaln ispit koji se u originalu zove The Knowledge, a da biste ga savladali potrebno vam je od 2 do 4 godine.
 • - U Londonu postoji Kišna soba (Rain room) u kojoj kiša pada svuda oko vas osim na mestu gde vi stojite.
Plan puta
PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan 

Transfer iz Beograda/Novog Sada oko ponoći, sa ranim jutarnjim dolaskom na aerodroma u Budimpešti. Let u 06.30h sa dolaskom u London u 08.00h. Po dolasku smeštaj u hotel. Osnovno upoznavanje Londona: St. James Park, Vestminsterska opatija, Parlament sa Big Benom i pogled na grad i čuveni London Eye sa reke TemzeDowning Street sa kancelarijama premijera Velike Britanije, kraljevska konjička stražaTrafalgar Trg, Pikadili... Slobodno vreme do odlaska u hotel. Noćenje

2.dan 

Doručak. fakultativno razgledanje i upoznavanje Londona turističkim autobusom (dvospratnim), obilazak svih najznačajnijih znamenitosti: Hajd parkkuća/muzej i slavoluk vojvode Velingtona (pobedio Napoleona u bici kod Voterloa), Mermerni slavoluk, trg Pikadili,  BBC centar, katedrala Sv. Pavla... a potom polučasnovna vožnja brodom po Temzi od Parlameta do Londonskih kula uz prolazak ispod londonskih mostova, Milenijumskog mosta,Šekspirovog Globe teatra. Fakultativni obilazak Londonskih Kula (nekada tamnica političkih zarobljenika, mesto gde je Henri VIII pogubio svoju suprugu Anu Bolen), a gde se danas čuva kraljevska postavka nakita kao i državna kruna britanskog monarha. Slobodno vreme. Noćenje

3.dan

Doručak. Posle doručka fakultativni odlazak do Bakingemske palate (kraljevske rezidencije u Londonu). Obilazak državnih soba i apartmana u trajanju od 1,5h. Potom odlazak do čuvene robne kuće Harrods. Slobodno vreme. Preporučujemo posetu obližnjim muzejima: Prirodnjački, Muzej nauke, Viktoria and Albert. Ulazi su besplatni. Slobodno vreme. Noćenje.

4.dan

Doručak. fakultativni odlazak do Londonskih Eye (Najveća panoramska vrteška na svetu iznad reke Temze i Parlamenta ). Slobodno vreme. Preporučujemo posetu Nacionalnoj galeriji ili Nacionalnoj galeriji portreta gde su ulazi takođe besplatni. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan 

Doručak. Odlazak do Britanskog muzeja gde se nalazi oko 7 miliona objekata, izmeđuostalog i egipatske mumije, granitne statue egipatskih faraona, karijatida sa Akropolja, friz sa grčkog Partenona. Odlazak do čuvene šoping ulice Oxford street. Slobodno vreme za kupovinu. Povratak u hotel. Noćenje.

6/7.dan

Doručak. Odjava iz hotela. Transfer do aerodroma. Let London–Budimpešta (15.15h-18.40h) Transfer od Novog Sada i Beograda sa dolaskom oko ponoći.

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti