Memša Hurgada – Turistička četvrt Hurgade

Memša Hurgada: Turistička ponuda Hurgade je toliko jedinstvena da turisti iz celog sveta rado posećuju ovaj moderni, a ipak tradicionalni egipatski dragulj.

Hurgada je poznata po neverovatnim pejzažima - ušuškana je između peščanih dina Sahare i tirkiznih talasa Crvenog mora. Idealna je za lenje dane na suncu, kao i za aktivni adrenalinski odmor, jer je ronjenje na njenim koralnim grebenima spektakularno i neponovljivo iskustvo.

Klima je savršena - temperatura u Hurgadi je idealna tokom cele godine, a kad u obzir uzmemo i tu činjenicu pored predivnih krajolika, jasno je zašto je Hurgada jedna od najboljih destinacija za odmor, bilo da putujete sa porodicom, prijateljima ili u paru.

memša

Putovanje u Egipat može vas lako navesti da ceo odmor provedete u hotelskom rizortu, bez da istražite grad, ali to bi bila velika šteta. Hurgada je grad koji zaslužuje obilazak, a svaki korak njenim ulicama biće avantura za pamćenje.

Letovanje u Hurgadi će vam pružiti priliku da upoznate ovaj čudesni grad i sve njegove tajne, stoga budite mudri i iskoristite je.

Hurgada nije veliki grad u kojem ćete se izgubiti - štaviše, prilično je lak za snalaženje. U gradu postoje tri glavna područja koja se zovu:

  • Sakkala
  • El Dahar
  • El Memsha

Svako od ovih četvrti grada ima svoje karakteristike i čari. Možete ih istraživati samostalno ili unajmiti vodiča koji će vam pokazati znamenitosti svake od njih. Ako se odlučujete za obilazak grada, što srdačno preporučujemo, neka Memša Hurgada bude prva na vašoj listi, a evo i razloga za to:

Memša Hurgada - turistička atrakcija koja pleni

Memša Hurgada (koja se takođe naziva “seoski put”, Nova Hurgada, promenada ili šetalište) je najnovije i poslednje izgrađeno područje koje je posebna turistička atrakcija.

U ovom području nalaze se mnogi popularni hoteli i beach rizorti, a većina ima 5 zvezdica. Neki od njih su:

Memša Hurgada

Najprometniji i najnaseljeniji delovi Memše su na ulasku i izlasku iz njenog područja. Ipak Memša je bezbedna za šetnju - automobili ovim područjem ne prolaze, te je stoga pogodna i za decu, kolica za bebe - šetnja će prijati svima.

Pored luksuznih hotelskih kompleksa Memša Hurgada uz šetalište dugo 6km ima impresivan broj prodavnica, suvenirnica, bazar, restorane, klubove i tržni centar Esplanada (lokacija) u kojem možete pronaći sve nabrojano. Imajte na umu da Memša nije baš najpovoljnija za kupovinu, upravo jer je namenjena turistima.

U Memši ćete moći da kupujete, pijete, jedete, igrate ili da se jednostavno opustite i uživate u razgledanju. Pored tradicionalnih egipatskih restorana na šetalištu Memše naći ćete i međunarodne restorane brze hrane (MC Donald’s, KFC, Pizza Hut i druge).

Memša Hurgada - spoj provoda i kulture

Jedan od najpopularnijih noćnih klubova u Hurgadi pod nazivom Mali Buda (lokacija) nalazi se na početku šetališta Memše.

Na kraju šetališta nalazi se još jedan popularni bar Papas. Papas Bar (lokacija) je nedaleko od Hard Rock Cafe-a, svetski poznatog tematskog lanca kafića. Ako tražite odgovarajući noćni klub/bar, vredi ih posetiti.

Iako joj je originalna namena bila da bude turistička atrakcija, Memša Hurgada je popularna i među lokalnim stanovništvom. Lokalci ovde rado provode slobodno vreme, stoga se nemojte začuditi ako čujete izmešane akcente iz svih krajeva sveta - svi su u Memši.

Memša Hurgada

Na samo 2km od ovog područja nalazi se međunarodni aerodrom (lokacija). Nedaleko je smešteno i samo jezgro grada - centar, poznata Sheraton ulica, kao i muzej Hurgade.

U muzeju se nalaze brojni istorijski ostaci bogate prošlosti Egipta koja i danas očarava - jedan od razloga zašto treba posetiti Egipat bar jednom u životu.

Ako poželite da vidite više, krstarenje rekom Nil iz Hurgade, između Luksora i Asuana, pružiće vam mogućnost da otkrijete mnoga arheološka blaga drevne egipatske civilizacije.

Do Memše ćete lako stići, bilo da idete pešice, gradskim prevozom ili taksijem. Garantujemo vam da ćete uživati svim čulima, bilo da ste krenuli u šoping, na večeru ili u relaksirajuću večernju šetnju.

Plaže u blizini Memše

Ipak, ne zaboravimo da ste se za letovanje u Hurgadi opredelili zbog njenog nadaleko poznatog mora i ništa manje čuvenih plaža u Hurgadi impresivne lepote. Nakon obilaska Memše, turističkog dragulja grada, prijaće vam opuštanje na ležaljci uz zvuk talasa ili pak neki od popularnih vodenih sportova.

Plaže do kojih ćete najbrže stići i prepustiti se opuštanju su:

hurgada resort

Old Vic Beach Hurghada

Old Vic je najstarija gradska plaža Hurgade do koje se lako stiže laganom šetnjom iz Memše. Ulaz se naplaćuje, ali prilično je povoljan (100 le - oko 5 evra), a uz plaćenu dnevnu kartu dobijate ležaljke, peškir i pića.

Sama plaža je peščana, prostrana i široka, mirna i čista. Voda koja je zapljuskuje je takođe besprekorne čistoće (svuda u Hurgadi se jako vodi računa o higijeni morskog dobra) - kristalna i topla.

Ako ste ljubitelj ronjenja imamo dobre vesti za vas - mali koralni greben je u neposrednoj blizini, a u njegovoj pratnji je uvek čudesni podvodni živi svet koji će vas naterati da raširite oči.

Anemone Beach

Anemone plaža poseduje određeni šarm jednostavnosti koji će vas sigurno očarati. Plaža je peščana, voda tirkizna, topla, čista, idealna za leškarenje i vodene sportove. Sa ove plaže su organizovani izleti brodićima do Mahmaya ostrva, koji obično kreću u ranim jutarnjim, a vraćaju se u popodnevnim časovima, za simboličnu cenu od 50 do 75 le.

Anemone je pogodna za ljude svih generacija, a topli pesak i lak pristup moru će se naročito svideti deci. Na plaži postoje barovi i restorani, cene su povoljne, a osoblje je izuzetno uslužno, ljubazno i uvek na raspolaganju.

White Beach

Još jedna od plaža do koje se iz Memše jednostavno i lako stiže je White beach - bela plaža. Iz samog naziva se da zaključiti da vas ovde očekuje beli pesak uz toplo more. Belu plažu mnogi smatraju jednom od najboljih u gradu - čista je, pregledna, prostrana, povoljna. Kao i većina drugih plaža Hurgade, idealna je za ronjenje i snorkeling.