U ovom tekstu ćemo Vam dati savet i našu preporuku, gde su to najlepši zalasci sunca na Kefaloniji

Bilo da želite da doživite romantičan momenat sa voljenom osobom, da sa društvom, uz gitaru dočekate veče, ili da se izolujete i sami ispratite naporan dan, zalazak sunca je najlepša scenografija za letnje uspomene. Kefalonija može da se ponosi obiljem lokaliteta odakle se pogled pruža daleko na zapad, do linije gde se stapaju modre boje mora i neba i gde se vrelo sunce svakodnevno pozdravlja sa ovim čarobnim ostrvom.

Plaža Myrtos

Plaža Myrtos

Plaža Myrtos pokušava da svoju lepotu zaštiti skrivena između planina. Sa kristalno cistom vodom koja zapljuskuje obalu Jonskog mora, rajskom prirodom i romantičnim pejzažima, predstavlja najlepšu plažu ostrva. Kamenje i bogato zelenilo plažu istovremeno čine i divljom i umirujućom. Odavde može se svedočiti o najlepšem zalasku sunca na Kefaloniji. Za besprekoran doživljaj, preporučujemo da se nakon celodnevnog sunčanja i kupanja spakujete sa peska i krenete ka putu iznad plaže. Sa visine, udišući čist, slan vazduh, posmatratećete igru boja na nebu i dočeti noć.

Svetionik sv. Teodora (Fanari)

U blizini grada Argistoli, nalazi se božanstveni, aktivni svetionik po imenu Fanari. Iz daljine liči na saletlu iz novosadskog Dunavskog parka, međutim već na prvi bližu pogled videćete da je mnogo više od toga. On se sastoji iz dvadeset kružno postavljenih dorskih stubova, visine 11 metara, i kupole visine 8 metara.

Pored toga što signalizira brodovima koji plove vodama prelepe Kefalonije, on je i omiljeno mesto za relaksaciju, beg od realnosti, ili prve poljupce mnogih ostrvskih lokalaca. Zbog zadivljujućeg pogleda koji se iz njega pruža, postao je primamljiv i turistima koji ovde čekaju jedan od najlepših zalazaka na ostrvu.

Svetionik Jerogombos

Najlepši zalasci sunca na Kefaloniji

U okolini grada Havriata, među grmljem i stenama, čvrsto stoji visoki svetionik Jerogombos. Ovo je istorijski, dobro osmišljen i među najistaknutijim svetionicima u Grčkoj, koji je od međunarodnog značaja. Do njega se jednostavno može doći autom i uživati u pogledu na beskrajnu pučinu. Na koju god stranu da se okrenete, ugledaćete more. Dok je za neke takav pejzaž dosadan, za druge upravo ta jednostavnost unosi mir i osećaj slobode. Sačekati veče pored ovog svetionika, sa voljenom osobom, jedan je od najromantičnijih načina da iskoristite mogućnosti Kefalonije.

Assos selo

Najlepši zalasci sunca na Kefaloniji

Severno od pomenute Myrtos plaže, u šumskom, zelenom ambijentu nalazi se simpatično seoce Assos. Zbog svoje šarenolikosti i kuća izgrađenih u krug, poput amfiteatra, ovo je jedno od najfotografisanijih lokacija na Kefaloniji. Ukoliko uživate u pejzažima obojenim čempresima i kristalno čistom moru, onda je Assos pravo mesto gde možete da utonete u zapanjujuću mešavinu boja na nebu, dok se dan pretvara u noć. Radoznale i željne da upoznaju ostrvo još bolje, radovaće činjenica da se u blizini seoceta nalazi i Assos zamak, sa kojeg je pogled ništa manje vredan od onog iz Assosa. Na vama je da otkrijete i da nam javite koji su po vama najlepši zalasci sunca na Kefaloniji.

Autor: Olja Bilinović