Metamorfozis utisci, iskustva, plaža, mapa, apartmani, smeštaj

Metamorfozis utisci i iskustva

Metamorfozis utisci: Ovo mesto bismo preporučili svima koji su željni odmora od svega, u pravom smislu te reči. Malo mesto, puno zelenila, hladovine, tišine, mirisa četinara oduševiće sve one koji nisu ljubitelji noćnog života. Preporučuje se za porodice sa svojim najmlađim članovima i nešto starije. Metamorfozis je odlična baza za obilazak Sitonije, bilo da ste došli sopstveni prevozom ili ne.

Metamorfozis iskustva

Metamorfozis – lokacija

Metamorfozis je grčko letovalište koje se smestilo na Sitoniji, tačnije na samom početku Sitonije. Od Soluna, najvećeg grada na severu Grčke, udaljen je nekih 95 kilometara jugoistočno.  Letovalište je udaljeno oko 815 kilometara od Novog Sada, ukoliko putujete preko Severne Makedonije, odnosno 855 kilometara ukoliko putujete preko Bugarske.

Ako vas zanima kako doći do ovog letovališta, koji sadržaji su interesantni, kome se preporučuje i kakva su iskustva i utisci turista, nastavite da čitate.

Metamorfozis – sadržaji

Metamorfozis van sezone broji nešto više od 500 stanovnika. Poznato je kao vazdušna banja na severu Grčke, te se svi Grci sa disajnim problemima često upućuju ovde. Karakteriše ga gusta borova šuma, a kombinacija mirisa četinarske šume, sa mirisom mora čini ga specifičnim letovalištem.

Metamorfozis utisci

U centralnom delu mesta smestio se lepo uređeni park, sa palmama i četinarima i pogledom na more, kao i klupama, ali i klackalicama, ljuljaškama i toboganima. Par ulica od parka, smestila se i grčka pravoslavna crkva.

U mestu postoji i rent a car agencija, te ukoliko niste došli sopstvenim prevozom, možete iznajmiti vozilo za neke dalje obilaske. U blizini letovališta se nalazi i arheološki lokalitet Olintos, a takođe, ako ste u Metamorfozisu, možete posetiti jednu od najpoznatijih pećina u Grčkoj, Petralonu. Ujedno, Metamorfozis predstavlja dobru polaznu tačku za obilazak Sitonije.

Metamorfozis utisci – restorani i kafići

U mestu postoji nekoliko taverni, pekara, ribljih restorana, kao i par fast food objekata. Letovalište ima i par kafića, sasvim dovoljno ponude, da je svako prilagodi svojim potrebama. Mesto nikako nije predviđeno za one koji su ljubitelji noćnog života.

Metamorfozis

Metamorfozis utisci – marketi i suvenirnice

U letovalištu postoje lokalni marketi mešovite robe, po koja piljara i neka suvenirnica. Za veću nabavku, potrebno je uputiti se u obližnji Nikiti, u kom postoje Lidl, Masutis i Galaksijas, a nalaze se na udaljenosti od 8 kilometara.

Metamorfozis utisci – plaža

Plaža u letovalištu Metamorfozis je uska, sa bogatim prirodnim hladom u određenim delovima. Borova šuma i četinari spuštaju se, u pojedinim delovima, skoro do vode. Plaža je peskovito – šljunkovita. Jedna je od lepših na Sitoniji, plaža je dovoljno dobro uređena i čista, kako bi svojim posetiocima imala šta da ponudi.

Jedan deo plaže, pod nazivom Makrija Lagada, je nosilac Plave zastave, što označava čistoću same vode. Na plaži postoje plažni barovi koji nude usluge ležaljki i suncobrana. Između ostalog, postoji ponuda sportova na vodi. Plaža je preko celog dana osunčana, pa je i zalazak sunca izuzetno lep.

Metamorfosis plaža

Metamorfozis utisci

Metamorfozis utisci

Metamorfozis – smeštaj

Smeštajni objekat koji vam možemo ponuditi, svakako je jedan od najboljih u samom letovalištu. Hotel Golden beach nalazi se praktično uz samu plažu dok je od gradskog parka i šetališta udaljen oko 2 minuta hoda. Hotel nudi restoran, bazen, bar pored bazena, WiFi konekciju. Sobe su sa terasom, televizorom i kupatilom. Sve sobe imaju pogled na more. Korišćenje klime i interneta se ne doplaćuje, a ponuda je polupansion.

Sve ponude za Metamorfozis možete pogledati na sledećem linku - Metamorfozis letovanje Metamorfosis hotel Golden Beach

Metamorfozis utisci – kako doći

Ako putujete u Grčku, u letovaltište Metamorfozis, možete se odlučiti da putujete preko Severne Makedonije ili preko Bugarske. Ukoliko se odlučite za put preko Severne Makedonije, putovaćete auto-putem E – 75, bez isključenja do Grčke. Nakon što uđete u Grčku, prvo isključenje koje pratite biće Halkidiki – Kavala – Seres. Nakon toga pratite table Halkidiki – Sitonija – Nikiti i na kraju skretanje za Metamorfozis.

Metamorfosis - kako doci Izvor: Google maps

Ukoliko se ipak odlučite za put preko Bugarske, u Srbiji se kod Niša isključujete i pratite tablu Sofija. Pred ulaz u Sofiju, pojaviće vam se tabla za mesto Kulata, koje predstavlja i granični prelaz sa Grčkom. Pošto ste ušli u Grčku, pratite table za Solun i Atinu i kad se pojavi Halkidiki, put vam je isti kao i da ste išli iz pravca Makedonije.

Metamorfosis - kako doći Izvor: Google maps

Ako ste željni pravog odmora, ako želite da otputujete sa klincima i da uživate sa njima bez trzavica zbog saobraćaja, ukoliko želite da dišete punim plućima ili želite dobru bazu za obilazak ostatka poluostrva, onda je Metamorfozis letovalište za vas. Ako ste već posetili ovu destinaciju, pišite nam svoja iskustva i utiske. Ako vas zanima naš aranžman, slobodno nas kontaktirajte.