Smeštaj Tip smeštaja .. - ..
: 1/
Još 3 osoba gleda ovo putovanje.

VAŽNO:

  • Cene iz tabele važe do subote ili do popunjavanja slobodnih mesta.
  • Navedene cene iz tabele se odnose na PAKET ARANŽMAN (100% hotelski smeštaj sa doručkom i prevozom) za polazak iz Novog Sada i Beograda.
  • Za polazak iz Kragujevca i Niša cene se uvećavaju 10€.
  • Putnici koji ne poseduju putne isprave Republike Srbije dužni su da se upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju, kao i tranzitnih zemalja. Državljanima Crne Gore, Bosne i Hercegovine kao i Makedonije potrebna je viza za Belorusiju.

PRODAJNA MESTA:

  • Novi Sad, Danila Kiša 11, 021 544 444, 064 00 293 70
  • Beograd (Fun Group), Balkanska 27, 011 26 86 064, 060 500 61 60
  • Niš (Balkan Fun), TC Kalča (prizemlje), 018 310 50 30, 069 500 25 24
  • Balkan Fun Macedonia, ul. Leninova 59, Skoplje, Macedonia, +389 2 3201 771, + 389 2 3201 726

Neka Vam deo godine bude rezervisan za putovanje u Moskvu, jer je Lider Travel ovog puta za Vas pripremio zanimljivo putovanje u Rusiju sa posetom Poljskoj i Belorusiji.

Moskva

Moskva, grad koji se smatra jednim od najvažnijih na svetu, oduševiće Vas svojom grandioznošću. Moskva nije samo prestonica Rusije već je kulturni, politički, naučni i turistički centar jednog dela sveta. Predstavlja nepresušan izvor kulture, tradicije i nasleđa i zato svako ko je jednom poseti - iznova joj se vraća. Kada je u pitanju Moskva znamenitosti koje ima su mnogobrojne. Pored Crvenog trga, Kremlja i crkve Svetog Vasilija Blaženog, ima i više od 170 teatara i moskovski metro - najlepši metro na svetu. Votka je nezaobilazna stavka na listi stvari koje treba probati, kao i brojni autentični specijaliteti kao što su kavijar, boršč i ruske palačinke. Putovanje u Moskvu je prilika da uživate u ruskoj tradiciji i stvarima kojima se Rusi posebno ponose.

Varšava

Neki je smatraju novim centrom dešavanja u Evropi, ali čak i da se ne slažete sa tim, činjenica je - Varšava je centar kulture i prava metropola, koja može da parira većim svetskim gradovima. Smeštena na obali reke Visle, prestonica Poljske je ujedno i njen najveći grad. Karakteristična po dugoj tradiciji i burnoj prošlosti, Varšava je danas moderan grad, koji predstavlja idealan spoj antike i inovacije. Kada je u pitanju Varšava znamenitosti koje ima su brojne. Karakterišu je zanimljive palate, crkve, galerije i dvorci, a legende vezane za njih su još zanimljivije. Pružiće Vam sve što je potrebno da poželite da je posetite opet a to su noćni život, izvrsni restorani kao i bogata kultura i zelene površine.

Minsk

Glavni grad Belorusije - Minsk je najvažniji kulturni, naučni i politički centar ove države. Iako je više od deset puta bio uništavan, Minsk se svaki put oporavljao i danas predstavlja grad koji karakteriše izuzetna čistoća, mir i brojna jezera i fontane. Znamenitosti Minska bolje će Vam dočarati njegovu bogatu istoriju, kao i ukusna hrana koja takođe igra veoma važnu ulogu.

 
Plan puta

Varšava - Moskva - Minsk 

1. dan / Beograd – Varšava: Sastanak grupe na dogovorenoj lokaciji. Polazak je planiran u podnevnim satima. Noćna vožnja preko Srbije, Mađarske, Slovačke i Poljske uz kraće pauze radi odmora i osveženja, kao i zbog regulisanja formalnosti na graničnim prelazima. 

2. dan / VARŠAVA: Dolazak u Varšavu u podnevnim satima. Vreme za razgledanje grada u pratnji vodiča: kvart Starog grada - Stare Miasto koji je potpuno rekonstruisano posle II svetskog rata i stavljeno pod zaštitu UNESKO-a, Kraljevski Dvor, Stub kralja Zigmonda i Trgovački skver… Nakon obilaska grada smeštanje u hotel.Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan / VARŠAVA – Moskva: Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Moskvu. Noćna vožnja ka Rusiji preko Litvanije i Letonije sa kraćim usputnim pauzama…

4. dan / Rusija – MOSKVA – NAJLEPŠE METRO STANICE NA SVETU: Dolazak u veličanstvenu Moskvu u poslepodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost fakultativnog obilaska najlepših stanica moskovskog metroa – najvećeg podzemnog sistema transporta na svetu. Metro u Moskvi je specifičan jer zbog svoje efikasnosti i lepote predstavlja pravo remek-delo ljudske kreativnosti u graditeljstvu i jedan je od simbola Moskve i Rusije. Noćenje.

5. dan / Moskva – PANORAMSKI OBILAZAK GRADA – MUZEJ KOSMONAUTIKE: Doručak. Nakon doručka mogućnost odlaska na izlet “Panoramski obilazak grada” gde ćemo autobusom obići neke od najlepših znamenitosti ovog grada: centralni deo, Crveni trg, zidine Kremlja, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet Lomonosov, Poklonaja gora, kao i ”Muzej kosmonautike i VDNH park”. U muzeju se mogu videti sva dostignuća ruskog svemirskog programa kroz istoriju, a u VDNH parku ćemo videti najlepše primere arhitekture iz Staljinovog doba. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan / Moskva – SERGIJEV POSAD – IZMAILOVO PIJACA – KRSTARENJE REKOM MOSKVOM: Doručak. Mogućnost fakultativnog odlaska u Sergijev Posad – pravo srce pravoslavlja. U njemu se nalazi jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa – Sveto Trojicka Sergijeva lavra, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Ovo je najvažniji ruski manastir i predstavlja jedan od bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Nakon obilaska Sergijevog Posada, polazak ka Moskvi i posetapijaci čuda – Izmailovo gde ćete imati priliku da vidite autentične ruske suvenire po najnižim cenama i probate neke od specijaliteta sa podneblja Kavkaza. Slobodno vreme. Mogućnost fakultativnog odlaska na krstarenje rekom Moskvom. Dok ste u Moskvi, obavezno priuštite sebi krstarenje rekom. Dok se vozite luksuznim brodom i uživate u ruskoj kuhinji ili ispijanju vodke, bićete okruženi svetlima ruske metropole i najznačajnijim građevinama koje krase ovaj grad. Slobodno vreme u gradu ili povratak u hotel. Noćenje.

7. dan / Moskva – OBILAZAK KREMLJA – Minsk: Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje stvari u autobus. Odlazak do centra Moskve i mogućnost odlaska na fakultativni izlet ”obilazak Kremlja”. Najstariji deo i istorijski centar Moskve, neponovljiv po lepoti arhitekturno-umetnički kompleks. Obilazak teritorije, Uspenske i Arhangelske crkve, Car zvono, Car top i Oružana palata, riznica carske Rusije. Ogromne istorijske i umetničke dragocenosti moskovskog Kremlja sakupljene su u jednu zbirku iz koje je nastao Muzej Oružana palata, koji se nalazi pod zaštitom UNESKO-a. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za Minsk u večernjim satima. Noćna vožnja preko granica Rusije i Belorusijeuz kraće pauze kao i stajanja radi regulisanja graničnih formalnosti…

8. dan / MINSK:  Dolazak u Minsk u jutarnjim časovima. Obilazak predivne prestonice Belorusije: Stari grad, Nacionalni teatar, Opera, Crvena crkva, spomenik Jakuba Kolasa, crkva Sv. Petra i Pavla, spomenik Plača...Smeštanje u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

9. dan / Minsk - Srbija: Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje stvari u autobus. Polazak za Beograd. Noćna vožnja preko Belorusije, Poljske, Slovačke, Mađarske sa usputnim kratkim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i odmora putnika.

10. dan / Srbija - Novi Sad - BEOGRAD: Dolazak u Beograd u jutarnjim satima. KRAJ PROGRAMA.

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti