1/5
Svi polasci
Još 2 osoba gleda ovo putovanje.

Nacionalni park Sutjeska i kanjon Pive - Trodnevni aranžman sa 2 noćenja, 5 obroka, 70 km jeep safarija i obilazak NP Sutjeska, obilazak kanjona Pive i pivskog jezera uz mogućnost ZIP LINE-a. Transfer do početne tačke raftinga, boravišne takse, takse za rafting, osiguranje na raftingu i takse za Nacionalni park su uključeni u cenu. Uz ovaj program moguće je koristiti naš organizovani prevoz iz NS i BG.

Za putovanje u BiH, kao i za povratak u Srbiju NIJE POTREBAN PCR test. Putovanje se odvija bez ikakvih ograničenja. 

Svi strani državljani koji koriste usluge naše agencija su u obavezi da se raspitaju o viznom i covid režimu za ulazak u Bosnu i Hercegovinu, kao i da u pasošu sa kojim izlaze iz Srbije imaju ulazni pečat na teritoriju republike Srbije.

COVID GARANCIJA:

Refundacija 100% uplaćenih sredstava u slučaju zatvaranja granice sa Bosnom i Hercegovinom (rafting centri se nalaze kod mesta Foča, Republika Srpska, BiH) ili u slučaju nemogućnosti organizovanja raftinga zbog eventualnog pogoršanja epidemiološke situacije.
Mogućnost iskorišćenja 100% uplaćenog avansa na drugi termin u slučaju sprečenosti odlaska na putovanje zbog zdravstvenih problema uzrokovanih virusom Covid-19.

POKLANJAMO:

* PLATIŠ 2, DOBIJEŠ 4! Za svaki uplaćen aranžman u sezoni 2021, od minimalno 2 noćenja, dobijate vaučer za još 2 noćenja koji možete iskoristiti radnim danima (od nedelje do petka) sve do kraja sezone 2021. (Rajska Rijeka i Grand Tara).
* Za sve naše goste gratis korišćenje saune (rafting kamp Grand Tara - ex Hum).
* Piće dobrodošlice
* Besplatno korišćenje dodatnih sadržaja (pikado, bilijar, teren za odbojku...)
nacionalni park sutjeska

RAFTING TURE SE ORGANIZUJU SVAKI DAN!

POLASCI SVAKOG PETKA IZ NOVOG SADA (15:00) I BEOGRADA (16:30) SU SIGURNI!

DAJEMO ZNAČAJNE POPUSTE ZA DOLASKE RADNIM DANIMA!

MOGUĆNOST ORGANIZOVANOG PREVOZA I RADNIM DANIMA.

PLAĆANJE U 6 MESEČNIH RATA!

  • Ne ustručavajte se da nas kontaktirate: 062 855 26 60

 

VAŽNO:

  • Cene su izražene po osobi. Za veće grupe i porodice odobravamo popust.
  • Online rezervacije i prijave su besplatne.
  • Satnica i dužina trajanja aranžmana se može menjati i kombinovati sa drugim aranžmanima prema Vašoj potrebi.
  • Prethodno iskustvo nije potrebno.
  • Subotom zbog gužve na reci može biti organizovano više polazaka na rafting – od 9h, 11h i 13h
  • Potrebno je poneti važeći lični dokument – pasoš ili ličnu kartu.

KORISNE INFORMACIJE:

 

Slične ponude:

Rafting Tarom (vikend trodnevni) sa sopstvenim prevozom
Rafting Tarom (vikend trodnevni) sa organizovanim prevozom
Rafting Tarom 2021 (sve rafting ponude)
 

ZAŠTO SA NAMA?

 
PREVOZ I PARKING
Sigurni polasci svakog petka iz Novog Sada i Beograda
Veliki besplatan parking sa video nadzorom
Mogućnost organizovanja prevoza i radnim danima
 
SMEŠTAJ
U ponudi imamo najbolje smeštaje u kanjonu Drine i Tare
Svi bungalovi i sobe su novi, kreveti su sa antialergijskim dušecima. (kamp RT, Rajska Rijeka)
✔ Higijena je na visokom nivou
✔ U ponudi imamo standardne bungalove, sobe i lux bungalove sa kupatilom
✔ Smeštaji su locirani uz reku Drinu
✔ Mogućnost dolaska u bilo koje vreme - radno vreme 24/7
✔ Besplatan Wi Fi
✔ Velika terasa sa sjajnim pogledom
HRANA
✔ Fantastična tradicionalna kuhinja koja je većinom organskog porekla
✔ Veliki izbor vegeterijanske, veganske i bezglutenske hrane. Za pripremu ovakve vrste hrane koriste se posebna friteza i gril ploča, namirnice se ne mešaju
✔ Ukoliko ste na specijalnom režimu ishrane molimo Vas da nam to najavite prilikom rezervacije aranžmana ili najkasnije pre dolaska u rafting centar. Biće nam zadovoljstvo da ispunimo Vaše zahteve
 
OPREMA, SKIPERI, BEZBEDNOST
Oprema za rafting je potpuno nova, renomiranih svetskih marki specijalizovanih za extremne sportove
Skiperi imaju sve licence, kako za rafting, tako i za spasioce. Svaki od njih ima preko 1000 spustova niz reku Taru
Atestirani čamci za rafting
RAFTING
Rafting organizujemo svakog dana
Imamo dugogodišnje iskustvo organizovanja raftinga
Ne postoji ograničenje u pogledu minimalnog broja putnika
Prethodno iskustvo Vam nije potrebno
✔ Satnica i dužina trajanja aranžmana se može menjati i kombinovati sa drugim aranžmanima prema Vašoj potrebi
PLAĆANJE I POGODNOSTI
✔ Mogućnost plaćanja putem fakture
✔ Mogućnost plaćanja na odloženo bez kamate, putem čekova ili administrativne zabrane
✔ Gratis 2 noćenja za radne dane za sve aranžmane preko 80€ (Rajska Rijeka i Grand Tara) 
✔ Gratis korišćenje saune (rafting kamp Grand Tara - ex Hum)
✔ Za veće grupe i porodice odobravamo popust
 

Nacionalni park Sutjeska i kanjon Pive

O Nacionalnom parku Sutjeska:

Nacionalni park Sutjeska je najstariji i najveći NP u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Deo NP čini poslednja sačuvana prašuma u Evropi - Perućica

Park je osnovan 1962. godine i najveći je i najstariji proglašeni nacionalni park u Bosni i Hercegovini. Razlog za proglašenje NP se više temeljila na tome da je to mesto istorijskih bitaka, a ne nažalost radi samog očuvanja prirode. Između 1952. - 1954. godine prašuma Perućica, koja je u sastavu NP proglašena je za prirodni rezervat pod zaštitom države.

Prašuma, koju se prostire na oko 1500 ha površine stara je prema nekim procenama oko 20.000 godina. Poslednja sačuvana prašuma Evrope dugačka je oko 6 kilometara, a širine je oko 3 kilometra. Perućicu zbog svoje vegetacije i prirodnog blaga često nazivaju i "Pluća Evrope". Živi svet prašume izražen kroz vegetaciju je veoma raznovrstan i bogat.

O kanjonu Pive i pivskom jezeru

Piva je jedna od najlepših reka Republike Crne Gore. Piva se nalazi u zapadnom delu Crne Gore, teče ka sever tik uz granicu sa Bosnom i Hercegovinom. Reka svoj put pronalazi kroz planinske masive, praveći tako, uz kanjon reke Tare, jedan od najlepših kanjona u Evropi. Dubina kanjon je preko 1200 metara. Pivu karakteriše nestvarna, nedirnuta prirodna lepota. Predeo oko same reke Pive je gusto pošumljen, dok su za sam kanjon i stene oko kanjon zaslužne reke Tara, Piva, Komarnica i Sušica, predstavljajući u svetu jedinstven sistem reka i dubokih kanjona. 

Pivsko jezero je veštačko jezero koje se nalazi u opštini Plužine, na severozapadu Crne Gore. Površina jezera je 12,5 km2. a jezero se nalazi na nekih 25 kilometara od naših rafting kampova. Izgradnjom brane Mratinje 1975. godine, pregrađena je reka Piva, i formirano Pivsko jezero. Brana Mratinje visoka je 220 metara, jedna je od najvećih brana u Evropi. Sa ove brane se pruža fenomenalan pogled sa jedne strane na predivan kanjon Pive, a na drugoj strani se nalazi Pivsko jezero. Dubina jezera varira, a na mestu gde je najdublje, dubina iznosi čak 190 m. Lokalci kažu da leti kad je suša, mogu se videti delovi starog grada Plužine. Jezero je plovno tokom cele godine, a temperaturu je tokom leta idealna za kupanje i vodene aktivnosti.

Plan puta

1.dan

Dolazak u kamp u popodnevnim ili večernjim časovima (kada Vama odgovara). Upoznavanje sa okolinom i dodela ključeva od soba ili bungalova.

Druženje uz muziku i logorsku vatru... Noćenje.

Sledeći dan je veoma uzbudljiv zbog čega putnicima preporučujemo da se naspavaju i odmore od puta. 

2.dan / NP Sutjeska

Verujemo da ćete biti oduševljeni ovim predelom sa prvim zracima sunca. Smeštaji se nalaze pored reke Drine i izgrađeni su u etno stilu, utapajući se u prirodu koju ih okružuje. 

Doručak.

Hranom u kampu niko nije ostao ravnodušan. Za doručak se služi domaća pršuta, projice, domaći hleb, uštipci, domaći kajmak, domaći med i džem, jaja, domaće kiselo mleko...

NP Sutjeska.

Nakon doručka planiran je polazak terenskim vozilima ka Nacionalnom parku Sutjeska.

Obilazimo prašumu Perućicu gde ćemo imati priliku da vidimo i vodopad Skakavac (71m) i sa vidikovca posmatramo divlju lepotu i netaknutu prirodu jedine preostale prašume u Evropi.

Nastavljamo put ka vidikovcu Prijevor koji se nalazi podno planine Maglić (najviša planina u Bosni i Hercegovini - 2386m), odakle se pruža predivan pogled na Maglić, Volujak, Durmitor, Zelengoru, Jahorinu, Perućicu, kanjon Sutjeske.

Nakon obilaska katuna sledi ručak a potom i obilazak memorijalnog kompleksa "Dolina heroja" - Tjentište, nekadašnji turistički centar sa velikim kulturno - istorijskim značajem. Ovde se odigrala najveća bitka u II svetskom ratu na prosoru bivše Jugoslavije - Bitka na Sutjesci. Na ovoj lokaciji je takođe i snimljen istoimeni film. Film je poznat po tome što je doživotni predsednik SFRJ - Josip Broz Tito aktivno učestvovao u snimanju filma, insistirajući da njegov lik glumi poznati britanski glumac Ričard Barton. Obilazimo spomen kosturnicu, gde je upisano više od 7.000,00 imena palih boraca, a potom obilazimo nekadašnji najveći otvoreni bezen u Evropi, koji se nalazi na Tjentištu. Završavamo našu posetu nacionalnom parku i upućujemo se nazad u rafting centar. Slobodno vreme. 

Večera.

Za večeru se služi pastrmka/lipljan na žaru, kuvana teletina sa prilozima... Domaći i kvalitetni specijaliteti. 

Druženje uz muziku i logorsku vatru. 

Noćenje. 

3.dan / Kanjon Pive

Doručak.

Za doručak se služi domaća pršuta, projice, domaći hleb, uštipci, domaći kajmak, domaći med i džem, jaja, domaće kiselo mleko...

Kanjon Pive.

Nakon doručka je organizovan polazak terenskim vozilima ka parku prirode i kanjonu reke Pive. Reka Piva izvire iz vrela Sinjac na planini Goliji, blizu manastira Pive. Bez lažne skromnosti može se reći da od pogleda na kanjon kojim protiče reka Piva zaista zastaje dah. Ovaj impresivni kanjon dugačak je oko 33km i visok čak i do 1300m. Ovom prilikom ćemo videti i Pivsko jezero, koje je nastalo pregradom kanjona reke Pive, izgradnjom brane visoke 220m. Izgradnja brane počela je 1967., a završena 1975. godine. Nastankom jezera potopljeno je staro naselje Plužine, a grad je ponovo izgrađen na višoj koti. Ovom prilikom premešten je i Manastir Piva iz 16. veka. Premeštanje manastira je trajalo nekoliko godina, a skidanje i prenos fresaka je bio toliko komplikovan proces da se i danas izučava u stručnoj literaturi. Dužina Pivskog jezera iznosi 45km, a dubina oko 188m. Jezero ima zelenkasto - plavu boju i predstavlja jedan od najlepših lokaliteta u regionu.

Napravićemo kratku pauzu za fotografisanje na velelepnoj brani Mratinje, čija visina od 220m i pogled na kanjon ostavljaju bez daha. Dolazak u Plužine gde ćete naši hrabriji putnici imati priliku da probaju – zip line (fakultativno). Dužina Zip line-a preko Pivskog jezera iznosi neverovatnih 1400m, čime ponosno nosi titulu najdužeg zip line-a u Evropi. Sledi povratak u naš rafting centar.

Ručak.

Za ručak se takođe služe kvalitetni specijaliteti sa ovog podneblja. Domaći hleb, čorba, jagnjetina i teletina ispod sača i sa ražnja, prilozi, sezonska salata, dezert...

Kraj aranžmana. 

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata