Kefalonija je najveće grčko ostvro u Jonskom moru. Zbog svojih prirodnih lepota, već desetak godina je omiljeno letovalište za,  kako romantična, tako i porodična putovanja. U poslednjih nekoliko godina i mladi vide potencijal u ovom velikom ostvru, te je sada bogata barovima i klubovima zbog kojih može da se ubroji i u party destinaciju. Bilo u paru ili u društvu, svima nam je zajedničko jedno – da volimo uživanje i opuštanje. Predstavljamo Vam najlepše plaže širom ostrva.

Antisamos – plaža iz holivudskog filma

U blizini mesta Sami, nalazi se ova širom sveta poznata šljunkovita plaža. Već u prilasku, pruža se pogled na guste planinske šume koje okružuju Antisamos. Zelenilo i bogata vegetacija, preslikavaju se u vodi, dajući joj zelenkasto – tirkiznu nijansu. Na Kefaloniji je ovo jedna od omiljenih i najposećenijih plaža, pa je naravno i vrlo dobro organizovana što se tiče suncobrana i ležaljki. Ona je predstavnik i zaštitni znak cele regije, koja privlači turiste ka istoku ostrva. Za slavu i reputaciju plaže Antisamos, izmedju ostalog su  zaslužni i Penelopa Kruz i Nikolas Kejdž koji su upravo po ovom šljunku koračali u holivudskom filmu “Mandolina Kapetana Korelija”. Iza brda je sjajno zavučeno mesto za ljubitelje prirode, hlada i mira. Pored plaže koja je sama po sebi prelep prizor, na brdašcu se nalazi manastir Agrillion koji svakako vredi posetiti tokom odmora.

Xi Orange

Verovatno da ste nekad i bili na plaži sa belim peskom, ali da li ste ikad čuli za plažu sa narandžastim peskom? Nije nekakav plod mašte, niti je photoshop. Zbog boje peska koji prekriva ovo područje, ovo je jedinstvena plaža, kako na Kefaloniji, tako i u celoj Grčkoj, a složićete se i šire. Voda je plitka, a sa leve strane  plaže su stenovite formacije, koje se “tope” i koje su lekovite. Turisti neretko nanose na kožu blato sa ovih stena, s obzirom na to da je veoma bogato cinkom. Imaćete priliku da uživate u pogledu sa zapadne strane, ka ostrvcu prekoputa, do kog možete i da doplivate. Pored bogatih tropskih boja, plaža je bogata i barovima i restoranima.

Myrtos

Myrtos plaža proglašena je za jednu od deset najlepših na svetu. Mnogi predeli Kefalonije su i dalje savršeno očuvani, i neupropašteni širokim betonskim putevima, pa je put do ove plaže opuštajuć i miran. Šetnjom do vode, moći ćete da uživate u pogledu sa visine. Upravo je ovo jedan od dragulja Grčke. Omiljena medju slikarima, fotografima, ili jednostavno estetama i ljubiteljima lepog. Tamno plave nijanse mora mešaju se sa okolnim zelenilom formirajući prelep pejzaž. Meštani kažu da je iz sata u sat atmosfera na plaži drugačija, i da ovde treba provesti ceo dan. Sitni kamenčići uronjeni su u beli pesak, koji je sa leve strane dodiruje sa pećinama koje možete istraživati.

Makris Gialos u Lasiju

Ovo je jedna od najlepših plaža Kefalonije, pravi raj, kako za one koji žele na uređenim plazama da uživaju u suncu i kristalno čistom moru, tako i za ljubitelje različitih sportova na vodi. Ova plaža je veoma prostrana, uređena po evropskim standardima, opremljena ležaljkama, tuševima. Prednost ove plaže, osim njene lepote, je i što se nalazi na nekoliko minuta hoda od našeg smeštaja u Lasiju.