Krf je drugo po veličini ostrvo na jonskom moru (Kefalonija je najveća), ali je sa 110.000 stanovnika najnaseljenije.

Epiteti koji su se Krfu nadenuli od strane vernih turista koji mu se vraćaju iz godine u godinu jesu: smaragdno ostrvo (po prelepoj boji mora), Jovan Dučić ga naziva čarobnim, a mi ga zovemo ostrvom Bogova obzirom da važi za ostrvo čuda i izvanrednih prirodnih lepota, i u svakom času može da promeni izgled (u zavisnosti na kom delu ostrva ste), a da se pritom ne naruši životna harmonija koja vlada ovim delom Grčke.

Obzirom da je Krf priroda raskošno obdarila, obiluje prelepim plažama na kojima možete odmoriti dušu od svakodnevnice. Takođe, ukoliko se odlučite da putujete sa nama na Kavos, a pored ludih žurki i celodnevnog provoda volite da uživate i u lepim plažama, tu smo da ispunimo i taj deo vaših želja.

Glyfada je svakako simbol ostrva kada su plaže u pitanju i dobitnik je plave zastavice koja predstavlja ekskluzivno ekološko obeležje koje se godišnje dodeljuje plažama i marinama čiji uslovi ispune 32 kriterijuma o kvalitetu. Udaljena je svega 16 km od grada Krfa na jugozapadu, i predstavlja svakako najatraktivnije letovalište i plažu koja će vam barem na tren odvratiti misli od realnosti.

U blizini plaže je i Pelekas, planinsko selo koje je poznato po izuzetnim panoramama pri zalasku sunca.

Na ovoj plaži možete iznajmiti ležaljku ili suncobran (dovoljno je samo da poručite piće) u nekom od mnogobrojnih kafića ili taverni, i da uživate u danu. Ukoliko ipak spadate u nešto ekstremnije turiste, i turiste željne akcije u svakom trenutku, pored uživanja u lepoti ove plaže možete uživati i u raznim sportovima na vodi, a tu su i tereni za odbojku na pesku i mnoge druge aktivnosti.

Još jedna od zanimljivosti ove plaže jeste da ekskluzivni beach bas PAZUZU drži brat najpopularnijeg grčkog pevača Antonisa Remosa, koji je prošle godine u vreme našeg drugog termina za Kavos, čak i gostovao ovde.

Južno od Glyfade je plaža imena Agios Gordios, jedno od najpopularnijih turističkih mesta na ostrvu gde se nalazi i Pink Palace, poznat među studentima širom sveta. Ukoliko ste party animal a uživate i u luksuznijoj zabavi, ne propustite ga! To je hotelski kompleks sa obiljem aktivnosti, od odbojke, skijanja na vodi, do takmičenja u ispijanju alkohola.

Marathias je po rečima meštana, ali i mnogih turista koji su bili ovde, jedna od najlepših plaža Krfa i u blizini je Kavosa (na samo 20ak minuta vožnje). Marathias je prelepa peščana plaža sa kristalno čistim morem i opuštenim beach barovima sa laganom tropskom muzikom.

Plaža je duga 2 km i na jednoj strani je pregršt ležaljki i suncobrana, barova, dok je sa druge strane potpuno izolovana od gužve i buke, tako da ćete moći da imate svoju privatnost, ukoliko je budete želeli.

Na ovoj plaži godišnje u svakom terminu organizujemo i igre bez granica i izbor za mis, u beach baru Wave, i koji svima ostaju u najlepšem sećanju sa letovanja.

Arkoudilas je još jedna od plaža na ostrvu koje nikako ne smete propustiti. Nalazi se na samo 2km od Kavosa i ukoliko ste ljubitelj privatnosti, prelepe divlje prirode, prelepog mekog peska i čiste vode onda nemojte nikako zaobići ovu idilu. Godišnje naši putnici koji letuju na Kavosu naprave najviše slika upravo na ovoj plaži, jer su zalasci sunca idealni i čitav pejzaž je pravi odmor za dušu. Plaža je potpuno privatna tako da ćete moći da uživate u lepoti prirode i zvucima talasa.