Najlepše plaže na Kefaloniji

Najlepše plaže na Kefaloniji

Kefalonija je najveće grčko ostvro u Jonskom moru. Zbog svojih prirodnih lepota, već desetak godina je omiljeno letovalište, kako za romantična, tako i porodična putovanja. U poslednjih nekoliko godina i mladi vide potencijal u ovom velikom ostrvu, te je sada bogata barovima i klubovima zbog kojih može da se ubroji i u party destinaciju. Bilo u paru ili u društvu, svima nam je zajedničko jedno – da volimo uživanje i opuštanje. Za Vas smo spremili po nama najlepše plaže na Kefaloniji i verovatno cele Grčke.

Top 10 plaža na Kefaloniji

1. Antisamos – plaža iz holivudskog filma

Antisamos - lokacija

najlepše plaže na Kefaloniji

U blizini mesta Sami nalazi se ova, širom sveta poznata, šljunkovita plaža. Već u prilasku pruža se pogled na guste planinske šume koje okružuju Antisamos. Zelenilo i bogata vegetacija preslikavaju se u vodi dajući joj zelenkasto – tirkiznu nijansu.

Na Kefaloniji je ovo jedna od omiljenih i najposećenijih plaža, pa je naravno i vrlo dobro organizovana što se tiče suncobrana i ležaljki. Ona je predstavnik i zaštitni znak cele regije, koja privlači turiste ka istoku ostrva.

Za slavu i reputaciju plaže Antisamos, između ostalog, su zaslužni i Penelopa Kruz i Nikolas Kejdž koji su upravo po ovom šljunku koračali u holivudskom filmu “Mandolina Kapetana Korelija”.

Iza brda je sjajno zavučeno mesto za ljubitelje prirode, hlada i mira. Pored plaže koja je sama po sebi prelep prizor, na brdašcu se nalazi manastir Agrillion koji svakako vredi posetiti tokom odmora.

2. Xi Orange

Xi Orange - lokacija

najlepše plaže na Kefaloniji

Verovatno da ste nekad i bili na plaži sa belim peskom, ali da li ste ikad čuli za plažu sa narandžastim peskom? Nije nekakav plod mašte, niti je photoshop. Zbog boje peska koji prekriva ovo područje, ovo je jedinstvena plaža, kako na Kefaloniji, tako i u celoj Grčkoj, a složićete se i šire.

Voda je plitka, a sa leve strane  plaže su stenovite formacije, koje se “tope” i koje su lekovite. Turisti neretko nanose na kožu blato sa ovih stena, s obzirom na to da je veoma bogato cinkom. Imaćete priliku da uživate u pogledu sa zapadne strane, ka ostrvcu prekoputa, do kog možete i da doplivate. Pored bogatih tropskih boja, plaža je bogata i barovima i restoranima.

3. Myrtos

Myrtos - lokacija

myrtos kefalonija

Myrtos plaža proglašena je za jednu od deset najlepših na svetu. Mnogi predeli Kefalonije su i dalje savršeno očuvanil, i neupropašteni širokim betonskim putevima, pa je put do ove plaže opuštajuć i miran. Šetnjom do vode, moći ćete da uživate u pogledu sa visine. Upravo je ovo jedan od dragulja Grčke. Omiljena među slikarima, fotografima, ili jednostavno estetama i ljubiteljima lepog.

Tamno plave nijanse mora mešaju se sa okolnim zelenilom formirajući prelep pejzaž. Meštani kažu da je iz sata u sat atmosfera na plaži drugačija i da ovde treba provesti ceo dan. Sitni kamenčići uronjeni su u beli pesak koji je sa leve strane dodiruje sa pećinama koje možete istraživati.

4. Makris Gialos u Lasiju

Makris Gialos - lokacija

najlepše plaže na Kefaloniji

Ovo je jedna od najlepših plaža Kefalonije, pravi raj, kako za one koji žele na uređenim plažama da uživaju u suncu i kristalno čistom moru, tako i za ljubitelje različitih sportova na vodi.

Ova plaža je veoma prostrana, uređena po evropskim standardima, opremljena ležaljkama, tuševima. Prednost ove plaže, osim njene lepote, je i što se nalazi na nekoliko minuta hoda od našeg smeštaja u Lasiju.

5. Skala

Skala - lokacija skala beach amos

Plaža Skala se nalazi na južnom delu ostrva Kefalonije u istoimenom mestu Skala. Poznata je po lepoj i dugačkoj peščanoj plaži. Plaža je nagrađena plavom zastavom zbog čistoće i organizacije, po čemu je i dalje poznata. Tokom letnje sezone na Skali je velika gužva, ali je moguće pronaći skriveno mesto za neke mirne trenutke.

Ukoliko želite da se zabavite preko dana, a naravno i tokom noći, naša preporuka je sjajni "Ammos beach bar" - lokacija. U ovom beach baru, moći ćete da uživate u odličnim koktelima, dok slušate zvuke najbolje grčke i srpske muzike.

6. Lourdas

Lourdas - lokacija plaze na kefaloniji

Lourdas je malo naselje smešteno 17 km jugoistočno od Argostolija, glavnog grada Kefalonije. Plaža je prilično popularna po dobro organizovanoj plaži na kojoj mnogi posetioci uživaju u osvežavajućem kupanju. Plaža je okružena zelenim krajolikom sa gustom vegetacijom i prelepim vodopadima koji prolaze kroz planine.

7. Foki Fiskardo

Foki Fiskardo - lokacija Fiskardo plaža

Foki Fiskardo je veoma pristupačna plaža i nalazi se na pet minuta vožnje od mesta Fiskardo. Jedna je od najfotogeničnijih plaža u celoj Grčkoj. Plaža je poznato po prelepom pejzažu sa četinarskim i šumama masline koje se spuštaju do mora i nude prirodnu hladovinu, za sve turiste.

Na ovoj plaži se nalazi i stanište foka i to je razlog zašto je plaža i dobila ime Foki (na grčkom znači foka). Na desnoj strani plaže mala staza vodi do nekoliko pećina i uvala koji su atrakcija za sve posetioce. Foki Fiskardo je mnogo atraktivna destinacija za privatne jahte.

8. Petani beach

Petani beach - lokacija  Petani beach

Petani je apsolutno fenomenalna plaža, koja je smeštena na oko 35 km zapadno od Argostolija. Mnogi je često nazivaju sestrom bliznakinjom poznatije plaže Myrtos. Ogromne litice okružuju ovu plažu i čuvaju je od očiju javnosti.

Plaža je prekrivena finim peskom i sitnim šljunkom. Kao i na Myrtosu, često su mogući veliki talasi koji su zanimljivi pogotovo surferima. U blizini plaže nalazi se nekoliko taverni i beach barova, koji će vas rashladiti u toplim danima, osvežavajućim pićem.

9. Ai Helis beach

Ai Helis beach - lokacija plaže na kefaloniji

Ai Helis se nalazi u jugozapadnom delu Kefalonije. Udaljena je 11 km od glavnog grada Argostolija u blizini mesta Svornata. Plaža je poznata po svom lepom sitnom pesku, a kristalna i plitka voda čini  je idealnom za malu decu.

Na plaži se nalaze dva terena za odbojku na pesku. Ljubitelji ovog sporta moćiće da uživaju u ovoj igri, a da se u pauzama rashlade u moru ili ispod tuševa.

10. Emblisi beach

Emblisi beach - lokacija plaze na kefaloniji

Jedna od najlepših plaža Kefalonije Emblisi nalazi se na severu ostrva. Nalazi se u neposrednoj blizini mesta Fiskardo i na 50 km od glavnog grada ostrva. Ova bela šljunčana plaža poznata je po lepom zalivu i strmim stenama sa obe strane plaže.

Oko plaže se nalazi bujno zelenilo i visoko drveće koje stvara egzotičnu atmosferu. Celokupni ambijent privlači veliki broj posetilaca tokom letnje sezone, a Emblisi je jedna od glavnih atrakcija poznatog mesta Fiskardo.

Autor: Stević Nebojša