Najlepše plaže na Lefkadi

Najlepše plaže na Lefkadi 

Prema statistici, Lefkada ima nekoliko plaža koje spadaju među TOP 10 najlepših plaža sveta, a mi ćemo vam u ovom tekstu predstaviti po nama najlepše plaže na Lefkadi

Kažu da Lefkada ima najlepše plaže na svetu.

Lefkada je ostrvo u Jonskom moru i pripada ostrvu kompleksa Eptanisa. Nalazi se između ostrva Krf i Kefalonija. To je veoma blizu zapadne obale Grčke. Samo mali pojas mora odvaja ostrvo od Akarnania i spaja ih pedeset metara plutajući most. Lefkada se prostire na površini od 302,5 kvadratnih kilometara i četvrto je po veličini ostrvo u Eptanese kompleksu, sa populacijom od 23.000 ljudi. Mi ćemo Vam predstaviti najlepše plaže, a vi sami prosudite:

1. Agios Nikitas - beskrajno plavetnilo mora

Agios Nikitas - lokacija

agios nikitas

Tradicionalne kuće, amfiteatralno raspoređene u bujnoj vegetaciji oko mora. Agios Nikitas odlikuje vrlo mirno mesto sa pogledom na beskrajno plavetnilo Jonskog mora, privlači posetioce kao magnet. Kristalno čiste vode, sveža riba i takođe tradicionalno gostoprimstvo ljudi, transportovaće vas na drugačiji način života koji će vas fascinirati.

2. Najlepše plaže na Lefkadi - Katisma

Katisma - lokacija

Plaža Katishma

Katisma je sigurno jedna od najlepših plaža na Lefkadi. Locirana je 15-ak km jugoistočno od glavnog grada Lefkade. Jedna je od najdužih plaža na Lefkadi, sastoji se od finog belog peska a zapljuskuje je tirkizno plava voda. Katisma je takođe idealna destinacija za vodene sportove, a pošto je okružena visokim planinama takođe je idealna i za paraglajding, uz koji možete doživeti ovu plažu iz ptičije perspektive. 

3. Najlepše plaže na Lefkadi - Agiofili

Agiofili - lokacija

Najlepše plaže na Lefkadi

Agiofili plaža je jedna od najjasnijih kristalno plavih plaža na ostrvu Lefkada. Okružena je belim kamenim liticama, koje čine ovu plažu lepšom i jedinstvenom.

4. Plaža Egremni - najpopularnija na Lefkadi

Egremni - lokacija

egremni lefkada

Smatra se jednom od najlepših plaža na ostrvu i u Mediteranu. Ova plaža je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Grčkoj i Evropi u celini. Poznata je po izuzetno plavom i čistom moru i dugoj peščanoj plaži. Egremni plaža je jedna od najdužih plaža na Lefkadi, sa dužinom većom od 2,5 km. Slično Porto Katsiki plaži, Egremni je okružena liticama koje nisu tako lako dostupne. Najbliže mesto je selo Atani, koje se nalazi nekoliko kilometara severno.

5. Plaža Milos

Milos - lokacija

Najlepše plaže na Lefkadi

Milos je divna plaža koja se nalazi između obala Agios Nikitas i Katisma, koje odlikuje netaknuta okolina. Idealna je za one koji žele da provedu opuštajuće vreme i mirne trenutke na ovom popularnom ostrvu. Ova plaža impresionira posetioce sa svojom veličinom, mekim peskom i kristalno čistim i plavim vodama.

6. Porto Katsiki - glavna atrakcija ostrva

Porto Katskiki - lokacija

Najlepše plaže na Lefkadi

Porto Katsiki je jedna od glavnih atrakcija na obali Lefkade i spada među 10 najboljih plaža u Grčkoj i na Mediteranu. Nalazi se 45 km jugozapadno od glavnog grada ostrva i blizu sela Atani. Porto Katsiki predstavlja jednu od najupečatljivijih plaža koje Lefkada može da ponudi. Bujna vegetacija pokriva podrucje i stvara jedan od najidiličnih pejzaža na svetu. 


Upustite se u avanturu istraživanja kristalno čistih plaža, velikom broju pećina, uvala i neka vam putovanje na Lefkadu ostane večno u sećanju.

Autor: Olja Bilinović