Nea Mudanja – lokacija

Nea Mudanja je poznato grčko letovalište, koje još uvek nije postalo dovoljno poznato među srpskim turistima. Živopisan grad na raskrsnici između Kasandre i Sitonije, udaljen je od Novog Sada 790 kilometara, ukoliko putujete preko Severne Makedonije, odnosno 825 kilometara ukoliko putujete preko Bugarske.

Kao najveće mesto na Halkidikiju, može zadovoljiti potrebe različitih turista, a kako do njega stići, kakvi su njegovi sadržaji i ponuda, kakvi su utisci turista, pročitajte dalje u tekstu.

 

Nea Mudanja – kako doći

Ako vam ove godine pažnju privuče poznato grčko letovalište Nea Mudanja, do nje možete stići putovanjem preko Severne Makedonije ili putovanjem preko Bugarske. Ukoliko odaberete put preko Severne Makedonije, kretaćete se auto-putem E – 75, bez ikakvih isključenja do Grčke. Nakon što uđete u Grčku, prvo isključenje koje pratite biće Halkidiki – Kavala – Seres, a potom pratite tablu Halkidiki, sve dok vam se ne pojavi isključenje za Nea Mudanju.

 

Izvor: Google maps

Ako vaš izbor za putovanje ipak bude put preko Bugarske, u Srbiji se kod Niša isključujete i pratite tablu Sofija. Pred ulaz u Sofiju, pojaviće vam se tabla za mesto Kulata, koje predstavlja i granični prelaz sa Grčkom. Pošto ste ušli u Grčku, pratite table za Solun i Atinu i kad se pojavi tabla Halkidiki, put vam je isti kao i da ste išli iz pravca Makedonije.

 

Izvor: Google maps

Nea Mudanja – sadržaji

Nea Mudanja je interesantan grad na Halkidikiju, na samom račvanju puteva za Kasandru i Sitoniju. Ovo letovalište nalazi se na 50 kilometara jugoistočno od Soluna i broji oko 10.000 stanovnika van sezone. Blizina Soluna čini da ovo letovalište bude popularno među lokalnim stanovništvom, koji svoje vikende neretko provode ovde.

U gradu postoji marina, duga peskovita plaža, barovi, taverne, kafići, restorani, brojni su i parkovi i šetališta, prodavnice suvenira, kože, zlatare, butici, marketi, rent a car i rent a bike agencije, kao i turističke agencije. Blizina Soluna omogućava njegovim posetiocima da lako stignu do mnogobrojnih outlet centara, tržnog centra Cosmos, aqua parka Waterland, Jumbo radnje.

Veliko gradsko šetalište prostire se pored mora, između luke i amfiteatra, a odmah uz šetalište smestio se i glavni gradski park i najveća zelena oaza u gradu. Amfiteatar prima oko 2000 posetilaca, a u letnjim mesecima tu se održavaju mnogobrojne predstave, kao i koncerti na otvorenom. Poprečno od šetališta i parka ređaju se ulice koje idu u pravcu crkve Svetog Đorđa, glavnog verskog objekta u gradu. Te ulice čine centar mesta, popločane su i u njima se nalazi najveći izbor za šoping kako suvenira i garderobe, tako i voća, sladoleda, kožnih proizvoda. Tu su najčešće smeštene i lokalne turističke agencije preko kojih možete uplatiti mnogobrojne izlete iz Nea Mudanje. Nedaleko od spomenute crkve, nalazi se i Panagija Korifini, još jedan verski objekat u gradu.

 

Nea Mudanja – restorani i kafići

Kao najveće mesto na Halkidikiju, Nea Mudanja se može pohvaliti i velikim izborom kafića, restorana, barova i taverni. Najinteresantnije i najprijatnije je sedeti upravo u onim koji se nalaze uz samo šetalište ili uz luku, kako biste uživali u pogledu na zaliv, s druge strane u pešačkoj zoni postoji mnogo picerija, girosa.

 

Nea Mudanja – marketi i suvenirnice

Kada je šoping u pitanju, Nea Mudanja se može pohvaliti velikim izborom, budući da se radi o velikom mestu. Osim klasičnog šopinga suvenira, garderobe, lokalnih proizvoda, u gradu se nalazi veliki Lidl koji se smestio na ulazu u Nea Mudanju, nedaleko je i velika radnja poznatog lanca Jumbo, dok su supermarketi Masutis i Galaksijas bliže centru, u Bulevaru Elefteria. Tu se sredom održava pijaca voća i povrća, kao i lokalnih proizvoda poput vina, masline, sira, ali i garderobe. Osim šopinga u gradu, lako se možete uputiti bilo autom, bilo gradskim prevozom, put Soluna, gde je šoping daleko poznat.

 

Nea Mudanja – plaža

Na nekih 800 metara od centra grada, izdvojila se gradska plaža u Nea Mudanji, dugačka, peskovito – šljunkovita, sa veoma postepenim ulaskom u vodu. Plaža je uređena, tu su tuševi i kabine za presvlačenje, a paralelno sa plažom  smestio se veliki broj plažnih barova. Barovi nude korišćenje suncobrana i ležaljki uz konzumaciju pića ili hrane. Na plaži se nalazi ponuda za sportove na vodi, kao i mnogobrojni tereni za sportove na otvorenom. Postoji i deo plaže na kome se nalazi prirodan hlad, za sve one koji ne vole da se opuštaju pod suncobranima i na ležaljkama. Plaža u Nea Mudanji prostire se ka letovalištu Dionisos, a šetnjom po plaži, kroz nešto više od 1 kilometra možete stići do ovog letovališta.

 

Nea Mudanja – zabava za decu

Budući da je plaža peskovita, široka, plitka i sa brojnim sadržajima, preporučuje se porodicama sa najmlađima, kao i neplivačima. U gradu postoje i mnogobrojni parkovi sa toboganima, ljuljaškama i ostalim zabavnim elementima za decu. Opet blizina Soluna igra ulogu, te ukoliko poželite jedan adrenalinski dan, možete se uputiti u aqua park Waterland, koji se nalazi nedaleko od Soluna.

 

Nea Mudanja – iskustva

Nea Mudanja je grad koji može pružiti kvalitetan odmor različitoj populaciji. Za svoj odmor ga biraju kako mlađi, tako i stariji, a i porodice sa decom. Dobra plaža, sadržajno mesto, mnogobrojne aktivnosti, čine da ovaj grad bude popularan među različitim tipovima turista.

Nea Mudanja – smeštaj

Smeštaj koji vam mi možemo preporučiti je, slobodno možemo reći savršen.

Vila Argo nalazi se na finoj lokaciji, na samo par koraka hoda od plaže i na 15 minuta hoda od centra letovališta. Ujedno, vila je smeštena na pola puta do susednog letovališta Dionisos. Vilu odlikuje sjajna bašta i maslinjaci koji se nalaze ispred objekta. Privatno dvorište ima veliki roštilj, baštanske garniture, ležaljke. Sastoji se od više studija, a svaki studio ima kupatilo, kuhinju, terasu, televizor, klimu i WiFi, gde su poslednja dva uključeni u cenu.

Ako volite da letujete u mestu gde ćete imati veliki izbor svega, od restorana, preko kupovine, marketa, izleta, zabavnih sadržaja, ali s druge strane, dobru i kvalitetnu plažu i more, a da nije daleko od Srbije, onda je definitivno Nea Mudanja letovalište za vas. Kakvi su vaši utisci o ovom mestu? Ako vas zanima naš program, slobodno nas kontaktirajte.