Nei Pori utisci, iskustva, mapa, plaža, apartmani, smeštaj

Nei Pori utisci i iskustva

Nei Pori utisci: Za ovo letovalište se uglavnom odlučuju turisti koji uživaju u prostranoj plaži, širini, manjoj gužvi. Česti posetioci letovališta su mlađi ili stariji parovi ili porodice sa decom, koji ovde traže mir, odmor, uživanje i relaksaciju. Svi oni odavde odlaze pozitivnih utisaka koje ih podsećaju na prelepo letovanje u Grčkoj.

Nei Pori – lokacija

Na 110 kilometara južno od Soluna, u podnožju planine Olimp, nalazi se grčko letovalište Nei Pori. Predstavlja jedno od najpopularnijih porodičnih letovališta u ovom delu Grčke. Nei Pori je od Novog Sada udaljen 790 kilometra, ukoliko se odlučite za put preko Severne Makedonije, odnosno 870 kilometara, ako putujete preko Bugarske.

more

Ako vas zanima za koga je mesto savršeno, kako do njega doći, kakvi su sadržaji u mestu i kakvi su Nei Pori utisci i iskustva, pročitajte tekst do kraja.

Nei Pori – sadržaji

Nei Pori je jedno mlado naselje, nastalo 1970-ih godina na mestu malog ribarskog sela, dok se stari deo grada smestio sa suprotne strane, ka brdskim predelima. Od Soluna, glavnog grada severa, udaljen je oko 110 kilometara vožnje auto-putem.

Iako nema puno stanovnika, turizam i turističke atrakcije su razvijene, te ga neretko posećuju porodice i parovi. Infrastruktura je razvijena, smeštajni kapaciteti su veoma kvalitetni, ulice i trgovi su široki i prostrani i seku se pod pravim uglom. Mesta za parking uvek ima. Letovalište krasi i fantastična plaža, široka, dugačka i peskovita.

Nei Pori more

Kompletna ugostiteljska i turistička ponuda smestila se na šetalištu i uz samu obalu, kao i oko crkve. Osim klasičnih marketa, suvenirnica, restorana, mesto ima pumpu, lekarske ordinacije, apoteke, pekare, poslastičarnice, barove, bioskop, terene na otvorenom, kulturni centar.

Glavni verski objekat je velika crkva Svete Marine, smeštena na polovini naselja, dve ulice od plaže. Pored nje, u samom mestu i u okolini postoji još par verskih objekata.

Ukoliko poželite da napustite Nei Pori i krenete na neki fakultativni izlet ili avanturu, opcije su vam brojne. Možete se uputiti ka tvrđavi u Platamonu, ka samom Platamonu, ka etno selu Stari Pantelejmon koje je pravi mali muzej na otvorenom, ka Olimpu i Litohoru, ka Solunu, ka manastirima Meteori, ka dolini Tempi i Afroditinim izvorima, ka Skijatosu. Sve ovo možete naći u ponudi lokalne agencije, ali možete ići i u sopstvenoj režiji.

Nei Pori  – restorani i kafići

Paralelno sa plažom nalazi se široko i prostrano šetalište na kom se smestio veliki broj klasičnih taverni, mediteranski restorani, kafići, bašte, plažni barovi.

Ponuda je velika, ali nedovoljna da bismo rekli da je ovo mesto sjajno za one koji vole bogat noćni život. Parovima, starijim posetiocima, porodicama sa decom ovo mesto može mnogo toga da ponudi.

Marketi i suvenirnice

U letovalištu postoje manji lokalni marketi, suvenirnice, butici, prodavnice kožnih proizvoda, zlatare. Velikih marketa nema, najbliži Lidl ili Masutis nalaze se u Leptokariji.

Petkom se održava sjajna pijaca, gde možete kupiti masline, maslinovo ulje, voće, povrće, med, domaće lokalne proizvode. Za nešto veći šoping morate posetiti Solun.

Nei pori - plaža

Plaža u letovalištu Nei Pori je veoma široka, dugačka, sitno peskovita, sa postepenim ulaskom u vodu. More je čisto, talasa nema često. Osim plažnih barova, koji nude uslugu suncobrana, ležaljki, hrane i pića, na plaži postoje i tereni za sportove na otvorenom, kao i mnogobrojni sportovi na vodi.

Prirodnog hlada nema puno, ali zbog jako velike plaže, možete odabrati da sa svojom opremom odete dalje od gužve, koje zapravo na ovoj plaži i nema previše. Svojim izgledom, širinom i prostranošću, plaža podseća na poznata italijanska letovališta, Rimini i Lido di Jesolo.

Nei Pori plaža

Nei Pori utisci – zabava za decu

Za Nei Pori možemo reći da je odlično letovalište za porodice sa malom decom. Široke ulice, smanjen saobraćaj, prostrana peskovita plaža sa velikim plićakom, kao i brojni manji i veći parkovi, biće idealni za vaše najmlađe.

Nei Pori – smeštaj

Ako vam je interesantna priča o grčkom letovalištu Nei Pori i razmišljate da baš ovde provedete svoje leto, našu preporuku smeštaja možete pogledati na sledećem linku - Nei Pori smeštaji

Smeštaji se nalaze na odličnim lokacijama u Nei Poriju, neki smeštaji su na samoj plaži a neki 100-200 metara od plaže, tačnije drugi red od plaže. Vila raspolaže apartmanima i studijima koji su veoma prostrani, novi, uređeni. Svaki od njih sadrži kuhinju, televizor, klimu, kupatilo, terasu, WiFi.

Kako doći?

Olimpska regija spada u jednu od najposećenijih kada su srpski turisti u pitanju. Ako ove godine birate neko letovalište u Olimpskoj regiji, do tamo možete doći putovanjem preko Severne Makedonije ili putovanjem preko Bugarske.

Ako se odlučite da putujete preko Severne Makedonije, dovoljno je da držite pravac auto-puta E-75 sve do ulaska u Grčku. Nakon što uđete u Grčku, tabla koju pratite biće Atina – Katerini. Na isključenje sa auto-puta ukazaće vam tabla Nei Pori.

Nei Pori lokacija Izvor: Google maps

Ako se odlučite da ove godine putujete preko Bugarske, u Srbiji se kod Niša odvojite za Sofiju. Pred sam ulaz u Sofiju nailazite na isključenje za mesto Kulata, koje pratite do ulaska u Grčku, koje je ujedno i granični prelaz sa Bugarske strane. Odatle samo držite pravac Atina, odakle vam je put isti kao da ste išli preko Severne Makedonije.

 Nei Pori lokacija Izvor: Google maps

Ako još uvek niste odlučili gde ćete na letovanje ove godine, a ova ponuda vam zvuči interesantno, za više informacija slobodno nas kontaktirajte.