Neos Marmaras utisci, iskustva, plaža, mapa, plaža, apartmani, smeštaj

Neos Marmaras utisci i iskustva

Neos Marmaras utisci: Ako volite živahna i šarmantna mesta, kao i mogućnost da često odete na neku drugu plažu u blizini, s druge strane, ako ste fan aktivnog odmora i noćnog života, ali i čiste plaže i raznih sadržaja u okolini, onda je ovo pravo mesto za vas. Kao jedini nedostatak možemo izdvojiti brdovitost terena, zbog čega se nešto stariji turisti ne odlučuju često za ovo mesto.

Neos Marmaras – lokacija

Neos Marmaras jedno je od najpopularnijih letovališta u Grčkoj. Turisti iz Srbije, česti su posetioci poluostrva Halkidiki, ne praveći veliku razliku između prvog i drugog prsta, Kasandre i Sitonije. Ukoliko želite da upoznate Neos Marmaras on se nalazi na poluostrvu Sitonija, na oko 135 kilometara jugoistočno od Soluna u zalivu Toroneos.

Neos Marmaras utisci

Od Novog Sada udaljen je 840 kilometara, ukoliko putujete preko Severne Makednije, odnosno 880 kilometara, ukoliko putujete preko Bugarske.

Ukoliko vas zanima kako stići do tamo, kakve su plaže, klimatski uslovi, smeštajni kapaciteti, utisci, iskustva i kome se mesto preporučuje, pročitajte tekst do kraja.

Neos Marmaras utisci – sadržaji

Neos Marmaras je živahno turističko letovalište, koje broji oko 3000 stanovnika. Šarmantno ribarsko mesto, popularnost doživljava 70-tih godina prošlog veka, kada počinje masovni turizam ka njemu.

Samo mesto, danas je veoma popularno, te zbog toga poseduje sve potrebne sadržaje, kako bi turisti nesmetano mogli da uživaju, poput prodavnica, suvenirnica, brze hrane, restorana, taverni, dobro uređene plaže.

Mesto ima dobru poziciju, budući da je smešteno na samo 120 kilometara od Soluna, pa jednostavno možete otići do drugog grada po veličini u Grčkoj, bilo autom, bilo gradskim prevozom.

Kada su obilasci u pitanju, možete se odlučiti da posetite mnogobrojne plaže koje se nalaze na samoj Sitoniji, takođe autom, gradskim prevozom ili pak uplatom kod neke lokalne agencije.

Česta su i krstarenja, poput krstarenja ka Svetoj Gori, potom klasična krstarenja između Kasandre i Sitonije, a često se organizuju i grčke večeri sa muzikom i plesom.

Glavna ulica je prohodna i otvorena za saobraćaj preko celog dana, ali je ujedno to i pešački deo mesta, te kako ne biste imali neprijatnih scena, povedite računa o tome.

Neos Marmaras – restorani i kafići

Mnoštvo je kafića, restorana i taverni, a ponajviše su smeštene oko same luke u centru mesta. Između ostalog, Neos Marmaras nudi veliki broj ribljih restorana, budući i da se stanovništvo pretežno, pored turizma, poljoprivrede, bavi i ribolovom. Naravno, ne zaostaju ni pekare, poslastičarnice.

Za ljubitelje noćnog života, ovo mesto može biti dobar izbor, budući da ima veliki broj barova duž same široke, peščane, gradske plaže. Ovo turističko mesto poseduje sve za potpun odmor: hotele, restorane, terene za odbojku na pesku, sportove na vodi.

Mesto ima šetalište u centru i još jedno pored mora. Mnoštvo kafića i taverni nudi turistima zabavu, bogat i raznovrstan noćni život.

piće

Neos Marmaras utisci – marketi i suvenirnice

Iako Grčka nije samo šoping, svako turističko mesto ima mnoštvo suvenirnica. Nema razlike ni u Neos Marmarasu. Mnoštvo je suvenirnica i butika u samom centru letovalipta i na šetalištu.

Marketa ima u svakom delu letovališta, ali većih marketa ima tri, među kojima je najpoznatiji i najpopularniji grčki Masutis, koji se nalazi na magistrali na južnom kraju mesta u pravcu ka Porto Karasu.

Market Arvanitidis nalazi se na ulasku u mesto, pa je preporuka za one čiji je smeštaj u tom delu. Piljare su takođe popularne, a pijaca se odvija četvrtkom, u blizini autobuske stanice.

Neos Marmaras – plaža

Gradska plaža u letovalištu Neos Marmaras, nekoliko puta je dobijala nagradu za čistoću. U pitanju je dugačka peskovita plaža, sa plićakom i postepenom dubinom, idealnim za najmlađe članove.

Osim mnogobrojnih plažnih barova, krasi je i drvored, dužinom celog šetališta. Ovo je pogodno  za one koji više vole da se osame i ne koriste suncobrane i ležaljke.

Budući da je Neos Marmaras mesto na tri brda, ova plaža, smestila se na najjužnijem delu grada. Ukoliko volite da budete u blizini iste, birajte smeštaje u okolini. S druge strane, postoji i plaža Paradiso, koja je bliža onima čiji je smeštaj pri ulazu u samo mesto.

Takođe, mnogobrojne su male uvale, a ukoliko krenete put istočnog dela Sitonije, naići ćete na veliki broj interesantnih plaža, poput Lagomandra i Elia plaže. Svaka od njih poseduje kabine i svlačionice, tuševe, plažne barove, terene za sportove na vodi i otvorenom.

 Neos Marmaras plaža

Neos Marmaras – zabava za decu

Prirodan hlad na plaži, peskovita plaža i čisto more, postepen ulaz u vodu i plićak, samo su neke od prednosti za roditelje sa decom.

Aranžman Neos Marmaras je prilika da uživate u predivnoj prirodi, kristalno čistom moru i u mnogim skrivenim pešćanim uvalama nadomak samog mesta. Ujedno, ako vi ili vaši najmlađi poželite neku veću adrenalinsku zabavu, u blizini Soluna se nalazi i veliki aqua park Waterland.

Neos Marmaras Grčka letovanje - Kako doći?

Ako putujete u Grčku, u letovalište Neos Marmaras, možete se odlučiti da putujete preko Severne Makedonije ili preko Bugarske.  Ukoliko se odlučite za put preko Severne Makedonije, putovaćete auto-putem E–75, bez isključenja do Grčke. Nakon što uđete u Grčku, prvo isključenje koje pratite biće Halkidiki – Kavala – Seres. Nakon toga pratite table Halkidiki – Sitonija, dok ne stignete do Neos Marmarasa.

 Neos Marmaras kako doći

Izvor: Google maps

Ukoliko se ipak odlučite za put preko Bugarske, u Srbiji se kod Niša isključujete i pratite tablu Sofija. Pred ulaz u Sofiju, pojaviće vam se tabla za mesto Kulata, koje predstavlja i granični prelaz sa Grčkom. Pošto ste ušli u Grčku, pratite table za Solun i Atinu i kad se pojavi Halkidiki, put vam je isti kao i da ste išli iz pravca Makedonije.

mapa

Izvor: Google maps

Neos Marmaras – smeštaj

U našoj ponudi nalaze se dve vile, različito pozicionirane, te bukvalno možete odabrati što odgovara vašim afinitetima, blizina plaže ili blizina centra.

Vila J&P nalazi se na samoj plaži Paradiso, a u ponudi su studiji za dve ili tri osobe. Svaki studio poseduje kuhinju, televizor, kupatilo, klimu i WiFi, pri čemu su klima i internet bez doplate. Prednost je i to što vila poseduje sopstvena parking mesta.

Vila Zepos nalazi se na 100 metara od luke, odnosno u samom centru mesta. Udaljenost od gradske plaže i plaže Paradiso je nekih 800 metara. Vila poseduje studio, apartmane i dupleks apartmane. A svaki od njih ima kuhinju, TV, kupatilo, terasu, klimu i WiFi, koji su bez doplate.

Slobodno možemo reći da je Neos Marmaras letovalište koje ima odličnu poziciju, koju možete koristiti kao polaznu tačku ka okolnim mestima ili plažama. Definitivno mesto za sve uzraste, koje može svima pružiti ono što im je potrebno za jedno dobro letovanje. Kakvi su vaši utisci sa Neos Marmarasom?

Ako vas zanima naša ponuda slobodno nas kontaktirajte.