Ponuda ističe za:
Dana
Sati
Minuta
Sekundi
Još 2 osoba gleda ovo putovanje.

Ohrid putovanje - posetite ovaj grad koji je neverovatan spoj kulture, istorije, šoping, provoda, a često ga nazivaju i biser Makedonije

 

VAŽNO:

  • Plaćanje svih naših aranžmana vrši se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS) na dan uplate.
  • Navedene cene iz tabele se odnose na PAKET ARANŽMAN (100% hotelski smeštaj sa doručkom i prevozom) za polazak iz Beograda.
  • Za polazak iz Novog Sada doplata 10€
  • Online rezervacije i prijave su besplatne.

PRODAJNO MESTO:

  • Novi Sad, Danila Kiša 11, 021 544 444, 064 00 293 70
  • Beograd (Fun Group), Balkanska 27, 011 26 86 064, 060 500 61 60
  • Niš (Balkan Fun), TC Kalča (prizemlje), 018 310 50 30, 069 500 25 24

Ohrid putovanje

Opis destinacije:

Ohrid – Neverovatan spoj kulture, istorije, šoping, provoda…poznat je kao biser Makedonije i celog Balkana, grad na samom jugu Severne Makedonije, grad istorije i jedna od kolevki pravoslavne duhovnosti. Ohridsko jezero kao i sam grad proglašeni su 1980. godine za Svetsko kulturno nasledstvo pod zaštitom UNESCO-a. Nekada je imao 365 crkava – po jednu za svaki dan u godini,a i do danas je sačuvan veliki broj. Poslednjih nekoliko godina se nametnuo kao nezaobilazna destinacija za mlade.

Plan puta

1. dan / BEOGRAD – Srbija – Makedonija:

Sastanak grupe na dogovorenom mestu u kasnim večernjim časovima. Vožnja preko Srbije i Makedonije uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti…

2. dan / Makedonije – OHRID –KRSTARENJE(fakultativno):

Dolazak u Ohrid u jutarnjim satima i smeštanje u hotel. Sledi obilazak grada u pratnji vodiča: Radionica hartije, crkva Sv.Sofije, crkva Sv.Jovana Kanea, Plaošnik, rano hrišćanska bazilika, crkva Sv.Klimenta i Pantelejmona, Samuilova tvrđava, crkva Sv.Bogorodice Perivleptos, antički amfiteatar itd. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativno krstarenje Ohridskim jezerom. Povratak u smeštaj i spremanje za žurku. Noćenje.

3. dan / OHRID – SVETI NAUM (fakultativno):

Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak manastira Sv.Naum i Biljaninih Izvora. Posmatraćete ušće Crnog Drima u Ohridsko jezero, uživaćete u legendi o vili Jezerki i Biljaninim suzama, čućete otkucaje srca iz kovčega Sv. Nauma, probaćete lekovitu vodu u vrtu crkve Sv. Petke, kupićete najlepše suvenire ukrašene ohridskim biserima. Noćenje.

4. dan / OHRID – SKOPLJE – Srbija – BEOGRAD:

Napuštanje smeštaja i polazak za Srbiju u prepodnevnim časovima. Sledi obilazak Skoplja: Dušanov most na Vardaru, tvrđava Kale, Mustafa-Pašina Džamija, Stari Bazar. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i nastavak putovanja ka Beogradu uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. Dolazak na mesto polaska oko ponoći. KRAJ PROGRAMA.

Način plaćanja i prijave
Cena obuhvata/ne obuhvata
Izleti