Olympic beach – lokacija

Olympic beach je malo grčko letovalište, smešteno na severu zemlje, nedaleko od popularnog letovališta Paralija. Nalazi se u podnožju planine Olimp, po kome je i dobio ime. Udaljen je od Novog Sada nekih 765 kilometara, ukoliko putujete preko Severne Makedonije ili 835 kilometara ukoliko putujete preko Bugarske.

Ako vas zanima kako do njega doći, šta sve letovalište sadrži, kakva je ponuda, kakvi su Olympic Beach utisci i iskustva, nastavite da čitate.

Olympic beach – kako doći

Ako Olimpska regija bude vaš izbor ovog leta, a vaša baza Olyimpic beach, možete se odlučiti da putujete preko Bugarske ili preko Severne Makedonije. Ukoliko putujete preko Makedonije, nakon što uđete u Grčku, potrebno je da ispratite tablu Atina, a po tom isključenje Katerini. Sa auto-puta se možete isključiti pred mesto Katerini, pa na Olyimpic beach.

Izvor: Google maps

U slučaju da idete preko Bugarske, u Srbiji se, kod Niša, odvojite za Sofiju. Pred sam ulaz u Sofiju nailazite na isključenje za mesto Kulata, koje pratite do ulaska u Grčku i koje je ujedno i sam granični prelaz sa bugarske strane. Odatle samo držite pravac Atina, odakle vam je put isti kao da ste išli preko Makedonije.

 

Izvor: Google maps

Olympic beach – sadržaji

Malo grčko letovalište, Olympic beach, nalazi na oko 70 kilometara južno od Soluna i broji nešto manje od 500 stanovnika. Smešteno je na obali Egejskog mora, na dva kilometra od popularne i živahne Paralije i na oko 7 kilometara od grada Katerini.

Iako malo, svojim posetiocima može ponuditi dobar odmor, lepu i široku plažu, brojne restorane, kafiće i taverne, a ni šoping ne zaostaje. Letovalište je idealno za one koji vole nešto mirniji odmor, ali budući da je Paralija izuzetno blizu, ni za one koji vole aktivniji noćni život, ovo letovalište neće biti loš izbor. Letovalište krase parkovi i zelenilo, kao i tereni za sportove na plaži.

Osim do Paralije, do koje možete ići vozićem ili lokalnim autobusom, možete se odlučiti i za izlete kao što su Platamon tvrđava, arheološko nalazište Dion, Olimp i podnožje Litohoro, Solun, šoping u Cosmosu i akva park Waterland u Solunu, Meteori, etno selo Stari Pantelejmon, Afroditini izvori u dolini Tempi.

 

Olympic beach – restorani i kafići

Glavna ulica bogata je restoranima, barovima, fast food lokalima, kafićima. U glavnoj ulici su se smestile i pekare i poslastičarnice, a ujedno se tu može naći i po koja rent a car agencija. Za one koji žele nešto aktivniji noćni život, preporučuje se obližnja Paralija i poznati Gold klub koji se nalazi na samom ulazu u mesto.

 

Olympic beach – marketi i suvenirnice

U glavnoj ulici smestile su se lokalne prodavnice i suvenirnice. Budući da rade dvokratno, posebno su interesantne u večernjim satima, kada je u šetališnoj zoni puno ljudi. Od većih marketa jedino postoji Lidl koji se nalazi u obližnjoj Paraliji.

Olympic beach – plaža

Jedna od glavnih prednosti ovog letovališta jeste upravo gradska plaža. Plaža je peskovita i dugačka je nešto više od 2 kilometra i praktično upravo ona povezuje Paraliju i Olympic beach. Ulaz u vodu je postepen, voda je čista, a plaža uređena. Sve to čini da Olympic beach bude idealan za decu i neplivače. U svakom delu plaže postoje tuševi, kabine za presvlačenje, a i spasilačke službe su tu, ukoliko nekome zatreba pomoć. Neizostavni su i suncobrani i ležaljke koje se mogu iznajmiti kupovinom nekog pića i hrane.

 

Olympic beach – zabava za decu

Posmatrajući sva mesta u Olimpskoj regiji, pored letovališta Nei Pori, letovalište Olympic beach se smatra najidealnijim u ovoj oblasti za porodice sa malom decom. Zbog sjajno uređene plaže i prilaza vodi, parkovi, klackalice, ljuljaške, kao i širina i prostranost ulica i slabiji saobraćaj čine ovo mesto pravim porodičnim letovalištem. Ukoliko deci zafali zabave, uvek je tu zabavni park u Paraliji, kao i mali akva park, a za one koji vole i traže malo više adrenalina, tu je akva park u Solunu.

 

Olympic beach – iskustva

Dugogodišnji posetioci ovog letovališta reći će vam da je mesto idealno za miran, ali i aktivan odmor. Njegova lokacija omogućava svima da jednostavno obiđu okolinu, bilo da su došli sopstvenim prevozom ili ne. S druge strane, za one koji više vole da odmaraju tokom celog svog letovanja, tu je odlično uređena plaža, brojni restorani i barovi. Ako ste pak ljubitelji noćnog života, možete jednostavno otići do obližnje Paralije ili pak nju odabrati za svoj godišnji odmor.

 

Olympic beach – smeštaj

Kada su smeštajni kapaciteti u pitanju, mi vam možemo preporučiti dve vile.

Vila Julija se nalazi u drugom redu šetališta, praktično na 50 metara od mora. Sastoji se od studija i apartmana, koji sadrže kuhinju, televizor, klimu, kupatilo, terasu i internet.

Kuća Varonos je luksuzna vila koja se sastoji od studija. Nalazi se preko puta crkve, na oko 200 metara od plaže. Studiji sadrže kuhinju, televizor, klimu, kupatilo, terasu. Objekat sadrži i recepciju i dvorište, kao i WiFi konekciju.

Nadamo se da smo vam pomogli da procenite da li je ovo letovalište po vašoj meri. Ukoliko Vas zanima naš aranžman ili imate dodatnih pitanja vezano za ovu destinaciju slobodno nas kontaktirajte.