7 najlepših plaža u Hurgadi – Egipat 2023

Plaže u Hurgadi: Hurgada je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija Egipta, a s razlogom beleži rekordnu posećenost koja se iz godine u godinu povećava.

Letovanje u Hurgadi turistima če omogućiti uživanje u mnogobrojnim aktivnostima i izletima u Hurgadi, koje je nemoguće pronaći na bilo kojoj drugoj lokaciji na svetu.

Vožnje kvadom do Sahare, ispijanje čaja sa pustinjskim plemenom Beduina, jahanje kamila, drevni istorijski spomenici (setite se egipatskih bogova i svih građevina podignutih njima u čast), izleti brodom do nenaseljenih ostrva Velikog i Malog Giftuna (Rajska ostrva), odlične mogućnosti kupovine, neverovatna gastronomska ponuda samo su neke od atrakcija Hurgade.

Plaže u Hurgadi

Međutim, sve nabrojano pada u senku pred čudesnim plažama Hurgade koje očaravaju svojom zanosnom lepotom. Plaže Egipta idealne su za lenji i spori letnji odmor, sunčanje i izležavanje, ali podjednako su dobra opcija za ljubitelje avantura i vodenih sportova.

Ronjenje i snorkeling oko živopisnog koralnog grebena, plivanje sa jatima delfina, topli beli pesak i tirkizni talasi… Šta više poželeti?

Bila bi šteta da ne izađete iz kompleksa (resorta) hotela u Hurgadi, jer biste propustili prirodne lepote kakve se ne viđaju dva puta u životu. Zato vam predstavljamo plaže u Hurgadi tj. sedam najlepših plaža u Hurgadi, koje morate posetiti tokom letovanja na ovoj čarobnoj destinaciji, jer s razlogom spadaju u najprivlačnije plaže Egipta.

Soma Bay plaža

Zaliv Soma (lokacija) je među najatraktivnijim odmaralištima na Crvenom moru u Egiptu i jedan od razloga zašto treba da posetite Egipat bar jednom u životu. Poznat je po bogatom morskom životu i belim, peščanim plažama.

Plaže u Hurgadi

Smešten je na usamljenom pustinjskom poluostrvu 45 km južno od međunarodnog aerodroma Hurgada, između Hurgade i Safage. Soma Bay omogućava direktan kontakt sa svime što egipatska priroda može da ponudi: čisto plavo nebo i kristalno čistu vodu sa pozadinom pustinjskih brda.

Plaže ovog zaliva su idealne za sportove na vodi. Turisti imaju mogućnost ronjenja i snorkelinga na prelepim koralnim grebenima.

Podmorski prizori šarenih koralnih grebena i velikog broja raznovrsnih riba pravi su praznik za oči i privlače entuzijaste ronjenja iz svih delova sveta. Stabilan vetar na moru obezbeđuje odlično jedrenje na vetru i jedrenje zmajem.

Osim plaža i podmorskih čuda, Soma Bay je najpopularnija destinacija za igranje golfa u Egiptu.

Mahmaya plaža

Ostrvo Mahmaya (lokacija) sa istoimenom plažom nalazi se na 45 minuta plovidbe izletničkim brodićem od Hurgade, a deo je nacionalnog parka ostrva Giftun.

Nemojte se iznenaditi ako primetite da vaš brod prate delfini - jata delfina su uobičajena pojava u ovom području. Podvodni svet je bogat i raznovrsan, u šta ćete imati priliku da se uverite ako zaronite ispod površine Crvenog mora.

Delfini

Na ostrvu možete šetati, baviti se vodenim sportovima, lenčariti ili uživati ispod drvenog suncobrana nekog od brojnih restorana i beach barova.

Mahmaya je egzotična lokacija koja će vam pružiti osećaj bega od realnosti.

Voda je kristalno čista, a zlatni pesak je toliko sitan da podseća na fini puder.

Na nebu nema nijednog oblačka, sunce je toplo, kokteli u barovima su hladni, a ronjenje na ovom mestu će vas odvesti u drugi svet duginih boja i čarobne lepote.

Makadi Bay plaža

Putovanje u Egipat na letnji odmor omogućiće vam da vidite i čuveni Makadi. Makadi Bay (lokacija) ili zaliv Makadi nalazi se između vrele pustinje i predivnog mora, na 30ak kilometara južno od Hurgade.

Prelepi netaknuti pejzaži okružuju ovu plažu: beskrajne peščane dine, besprekorno Crveno more i veličanstvene planine Sinaj.

Makadi Bay plažu odlikuje čist, mekan, beli pesak koji svetluca na sunčevoj svetlosti.

Voda na ovoj plaži je bistra sa lepom plavom nijansom. Veći deo obale ima peščano dno, ali su neki delovi plaže prekriveni koralima.

makadi bay kamila

More je uglavnom mirno bez talasa i jakih vetrova. Na ovoj plaži morate dočekati zoru i izlazak sunca i doživeti neverovatne trenutke u kojima jarko sunce obasjava grebene Sinajskih planina, dajući im veličanstven izgled.

Ovo mesto je idealno za ronioce početnike, zbog mirnih voda, a već na metar ispod površine pružaju se fantastični podvodni prizori zahvaljući neverovatno čistoj vodi.

Sahl Hasheesh plaža

Zaključili ste sigurno već, plaže u Hurgadi su poznate po ronjenju, zahvaljujući koralnim grebenima, jatima čudnih riba i kristalno čistoj vodi. Sahl Hasheesh (lokacija) je zaliv koji se nalazi na obali Crvenog mora u Egiptu, otprilike 18 km južno od međunarodnog aerodroma Hurgada.

U Sahl Hasheesh-u ćete uživati u prekrasnom pogledu na planine pored mora koji je očaravajući.

Pored prirodnih lepota, ovde vas očekuje još mnogo toga.

Sahl Hasheesh

Ronjenje i snorkeling omogućiće vam istraživanje morskih dubina i podvodnog sveta. Odlasci na celodnevne izlete Crvenim morem brodom, pružaju spektakularan pogled na kopno i morski svet.

Isprobajte jedrenje, jedrenje na dasci, jahanje konja plažom u zalazak sunca i brojne druge aktivnosti. U Sahl Hasheesh vam nikada neće biti dosadno.

Old Vic plaža

Na Village Road-u u Hurgadi nalazi se plaža Old Vic (lokacija), koja je najstarija javna plaža u ovoj oblasti. Ova plaža s razlogom nosi titulu najstarije i najpopularnije gradske plaže.

Old Vic je idilično mesto, koje se nalazi u blizini centra grada, a odnos cene i kvaliteta na ovoj plaži je zadovoljavajući.

U cenu dnevne karte uključene su ležaljke i pića u beach baru.

Hurgade plaze

Kao i na mnogim plažama Hurgade, verovatno ćete naići na lokalne “divlje” morske životinje. Tu su maleni rakovi pustinjaci, sitne krabe, pa čak i malene egipatske kornjače. Takođe možete uživati u brojnim vodenim sportovima, uključujući parasejling ili vožnju bananom.

El Gouna plaže

El Gouna (lokacija) se nalazi na 27 kilometara severno od Hurgade, a ovaj resort je kao stvoren za opuštene porodične odmore na suncu i pesku.

El Gouna je posvećena odmoru u aktivnom stilu, za sve one koji žele da rade nešto više od pukog uživanja na suncu.

Na ovoj lokaciji možete da jedrite na dasci, da se vozite kajakom, jašete konje pustinjskim turama ili igrate golf.

hurgada resort

Postoje četiri glavne plaže, uključujući široki pojas plaže Mangroovy, koja je centralno mesto za jedrenje zmajem u El Gouni, i meki beli pesak plaže Zeytouna, sa pristaništem dugim 400 metara koji vam omogućava da prošetate do dublje vode gde leže koralni grebeni (tako možete sačuvati više energije za ronjenje, koje je i na ovoj lokaciji spektakularno).

El Gouna je idealna destinacija ako želite da odete na jednodnevni izlet u čuvenu Dolinu kraljeva u Luksoru i hram Karnak. U ponudi su i neverovatne ture krstarenja Nilom iz Hurgade između Luksora i Asuana, ili voženje balonom u Luksurou. Naravno možete da ronite na brojnim grebenima na plažama Hurgade i upoznate morski svet do detalja.

Abu Ramada plaža

Abu Ramada (lokacija) je jedna od najvažnijih lokacija za ronjenje za sve ljubitelje ovog sporta. Većina slika koje ćete na internetu videti iz Hurgade uslikana je upravo u ovoj oblasti.

Plaže u Hurgadi

Abu Ramada plaža se nalazi na istoimenom ostrvu, 10km južno od ostrva Giftun. Abu Ramada je u blizini obale Hurgade, a do ove plaže se može doći čamcem ili gliserom.

S obzirom na svoje podvodno bogatstvo, vidljivo čak i na nekoliko metara dubine, mesto je nazvano „akvarijumom“.

Peščana plaža je duga i prostrana, voda topla i kristalno čista, a koralni grebeni zapanjujući.