Prag avionom (fakultativno: Karlove Vari i Češki Kurmlov) | 4 dana / 3 noćenja

1/5
Cena PO OSOBI od:
639€
Avio
ID aranžmana: 443
Ponuda ističe za:
Dana
Sati
Minuta
Sekunde
Ovaj aranžman gleda još 3 osoba.

Cene sa prevozom po osobi

Smeštaj Tip smeštaja 19.10. -
22.10.
14.12. -
17.12.
Prag: Archibald City Prague
1/2 sa doručkom639€699€
1/1 sa doručkom748€898€

Upit za putovanje

Ukoliko želite da vas kontaktira turistički agent, kliknite na dugme POŠALJI UPIT.
Ukoliko želite da kupite (rezervišete) aranžman, klilknite na dugme REZERVIŠI ODMAH.
Filteri
Kategorija smeštaja
 • 1
Tip smestaja
Vrsta usluge
Hotel u okviru ovog aranžmana
O hotelu:

Archibald City Prague 4* | Prag Archibald Citi je hotel sa 4 zvezdice u centru Praga, samo 150 m od Vaclavskog trga i Narodnog muzeja i 400 m od metro stanice Muzeum. Besplatan WiFi je dostupan u holu hotela, a recepcija radi 24 sata. Elegantne, klimatizovane sobe imaju satelitsku televiziju i kup... Pročitaj detaljno

Avio
po osobi već od
639€
Cene variraju od datuma putovanja

1. dan / BEOGRAD – PRAG

Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" kod šaltera Big Blue u 04:50 časova. Redovni let (let JU610) za Prag kompanijom Air Serbia u 06:50 časova. Sletanje u Prag u 09:00 časova.

Po završetku aerodromskih formalnosti polazak na panoramsko i pešačko razgledanje grada: Praškog dvorca na Hradčanima, panorama Stare kraljevske palate, Belvederea (letnja rezidencija) i Nove kraljevske palate. Poseta katedrali Svetog Vita. Nastavak razgledanja pored kule Daliborke. Šetnja Malom Stranom i prelazak preko najstarijeg gradskog mosta - Karlovog mosta koji povezuje dva dela grada. Most krasi čak 30 statua religijske tematike među kojima je najpoznatija statua svetog Jana Nepomuka. Šetnja Karlovom ulicom i Starim Mestom, prolazak kroz Jevrejsku četvrt. Obilazak se završava na Starogradskom trgu gde se nalazi Većnica, Tinska crkva i stari astronomski sat koji je ujedno i simbol Praga. Transfer do hotela.

Oko 15:00 časova smeštaj u hotel. Slobodno posle podne. U večernjim časovima moguće organizovanje fakultativne vožnje brodom po Vltavi. Prilika da se otkriju lepote Praga i njegovih mostova sa reke. Večera u ugodnom ambijentu dok prekrasno osvetljene obale sa velikim brojem istorijskih spomenika lagano promiču. Noćenje. 

2. dan / PRAG

Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja i obilaske ili celodnevni fakultativni izlet u Češki Krumlov i zamak Hluboku. Lociran 150 km južno od Praga, zamak Hluboka proglašen je nacionalnim spomenikom kulture Češke Republike. Izgrađen je u drugoj polovini 13. veka. Njegov izgled menjao se tokom renesanse baroka, a današnji izgled je dobio u 19. veku, kada je Johann Adolf von Švarcenberg II naredio obnovu dvorca u romantičnom stilu po ugledu na dvorac Windsor u Britaniji.

Dvorac danas okružuje prekrasan engleski vrt, a unutar dovrca se nalazi galerija sa bogatim slikarskim i skulptorskim kolekcijama. Nakon posete Hluboki vožnja kroz slikovite predele južne češke do grada na Vltavi koji važi za jedan od najlepše očuvanih srdnjevekovnih gradića u u Evropi - Češki Krumlov. Grad je izgrađen u 13. veku, zbog svog autentičnog izgleda i bogatog nasleđa, 1992. je stavljen na listu UNESCO kulturne baštine. Najveća Českog Krumlova je zamak koji svojom veličinom pleni i dominira gradom. Ovo je drugi po površini zamak u Češkoj (prvi je kompleks Praškog zamka). Obilazak spoljnih zidina zamka, katedrale svetog Vita, kuće Jakiba Krcina, baroknog pozorišta i td… Povratak u Prag u večernjim satima. Noćenje. 

3. dan / PRAG

Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja i obilaske ili poludnevni fakultativni izlet za Karlove Vari.

Karlove Vari su carska banja koju je pre više od šest vekova osnovao car Karlo IV, sastajalište evropske aristokratije i kulturne elite, poznate po svojih 12 lekovitih termalnih izvora i čudesnoj arhitekturi. Panoramski obilazak mesta. Povratak u Prag u ranim popodnevnim satima. Noćenje.

4.dan / PRAG - BEOGRAD

Doručak. Napuštanje soba i odjavljivanje iz hotela. Slobodan dan za individualna razgledanja do transfera na aerodrom. Poletanje aviona za Beograd u 21:00 časova (let JU615). Sletanje u Beograd u 22:25 časova. Kraj programa.

Cena obuhvata:

 • prevoz redovnom linijom Air Serbia na relaciji Beograd-Prag-Beograd, ručni prtljag (1 torba do 8kg, dimenzija 40x20x55cm) kao i jedna torba predatog prtljaga do 23kg
 • transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom
 • smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelu kategorije 4* na bazi noćenja sa doručkom
 • panoramsko razgledanje grada
 • usluge vodiča na srpskom jeziku na destinaciji
 • troškovi organizacije putovanja
 • avio-takse u trenutku pravljenja putovanja od 66 eur. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

Cena ne obuhvata:

 • fakultativni izleti i posete/ulaznice (koji se plaćaju na licu mesta)
 • međunarodno putno osiguranje
 • lični troškovi

NAČIN PRIJAVLJIVANJA:

 • Popunjavanjem on-line upita na sajtu.
 • Dolaskom u agenciju.
 • Rezervacijom putem telefona ili e-maila.

NAČIN PLAĆANJA:

1. Uplata pre putovanja:
 • Akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora (gotovinski u prostorijama agencije, uplatom na račun ili platnom karticom - VISA, DINA, MAESTRO, MASTER)
 • Ostatak je potrebno uplatiti najkasnije do 20 dana pre početka aranžmana (u prostorijama agencije, na tekući račun ili platnom karticom).
2. Uplata na rate – čekovi građana:
 • Akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora.
 • Ostatak u jednakim mesečnim ratama putem čekova (do 20.12.2023.)
3. Uplata na rate - administrativana zabrana:
 • Akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora.
 • Ostatak u jednakim mesečnim ratama putem administrativne zabrane (do 20.12.2023.)
Napomene u vezi plaćanja:
 • Čekovi ili administrativna zabrana treba da se dostave najkasnije do 20 dana pred put.
 • Ukoliko želite da platite preko račina firme pošaljite nam podatke od iste i izdaćemo vam predračun / fakturu.
 • Plaćanje svih naših aranžmana vrši se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS) na dan uplate. Kurs možete proveriti ovde.

OSTALE NAPOMENE:

 • Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično). Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje.
 • Minimalan broj prijavljenih učesnika za aranžmane rađene na bazi čarter letova (100 putnika). Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju promena reda letenja od strane avio kompanije. Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
 • Od dokumentacije, sa sobom je potrebno poneti pasoš, koji mora biti važeći još 6 meseci po povratku sa putovanja.
 • Za navedeni aranžman Turistička agencija Lider Travel posreduje u prodaji aranžmana.
 • Kategorija hotela je zvanična domicilna kategorija na osnovu ugovora izmedju organizatora putovanja i ino partnera. U slučaju eventualne naknadne promene, organizator ne snosi odgovornost. Vrsta i kvantitet hrane zavisi od kategorije hotela. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo recepcija hotela po dolasku u hotel. Organizator putovanja ne može uticati na spratnost, poziciju sobe, veličinu kreveta. Jedan hotelski dan, kao i rezervisane usluge računaju se od podneva datuma početka putovanja do podneva poslednjeg dana aranžmana, bez obzira kada (u zavisnosti od satnica leta, na koje agencija ne može uticati ) gost uđe u hotel. Molimo putnike da provere validnost putnih isprava. Na put je potrebno poneti pasoš koji važi 6 meseci po povratku sa putovanja. Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnog pasoša ili vize, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Sve posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave, snosi putnik. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni
 • Uz ovaj program putovanja važe opšti uslovi organizatora putovanja Big Blue d.o.o. OTP 121/2021
 • Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Na čarter letu prevoznik je Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 7 kg. Deca ispod 2 godine nemaju pravo na prtljag.

Prag avionom - Fakultativni izleti

 • KRSTARENJE VLTAVOM (2 sata ) 45 evra - U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča, večera na brodu na bazi švedskog stola i dvočasovno krstarenje Vltavom
 • IZLET U KARLOVE VARI 50 evra - U cenu je uključen prevoz, razgledanje Karlovih Vari u pratnji vodiča
 • ČEŠKI KURMLOV I ZAMAK HLUBOK  90 evra - U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji lokalnog vodiča i ulaznica u dvorac Hluboka i audio guide na engleskom jeziku. Obilazak Češkog Krumlova u pratnji lokalnog vodiča. Ručak nije uključen u cenu.
Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijavljivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje se vrši u Pragu, isključivo u evrima. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

VAŽNO:

Prag avionom - Zlatni Prag se sve češće pominje kao jedna od najromantičnijih destinacija u Evropi, proverite i Vi zašto je to tako

 • Više informacije o COVID uslovima i vizama na sledećem linku - informacije o Covid uslovima i vizama
 • PROVERITE VAŽNOST PASOŠA! Minimalan rok važenja pasoša za ulazak u zemlje EU iznosi 3 meseca od datuma završetka putovanja.
 • Putnici koji ne poseduju putne isprave Republike Srbije dužni su da se upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
 • PUTNICI SU DUŽNI BITI NA AERODROMU NAJMANJE 2 SATA PRE ZVANIČNOG VREMENA POLETANJA.
 • PROMENA IMENA PUTNIKA NAKON REZERVACIJE MOGUĆA JE SAMO U RETKIM SLUČAJEVIMA UZ TRENUTNU NADOKNADU I ZAVISI ISKLJUČIVO OD AVIO KOMPANIJE PREVOZNIKA.

Prag avionom

Opis destinacije:

Prag avionom - Izbor svih generacija koji žele da posete jednu od najlepših evropskih prestonica. Turistička agencija Lider Travel tokom cele godine organizuje nezaboravno putovanje u Prag, koji uz fantastične obilaske i sjajnu atmosferu zaista predstavlja najbolji način da doživite Zlatni Prag.

Prag aranžmani koje smo pripremili za vas podrazumevaju, kao i svake godine do sada, najbolje hotele i zanimljive fakultativne izlete i uvek raspoložene vodiče koji će vas upoznati sa svim lepotama i znamenitostima ovog grada.

Na samom vrhu stranice možete videti koji hoteli u Pragu se nalaze u našoj ponudi, kao i cene naših aranžmana, i rezervisati putovanje u Prag avionom za sebe i svoju ekipu!

Kliktanjem na naziv smeštaja možeš pogledati informacije i slike odabranog smeštaja i prema tome izabrati željeno Prag putovanje za sebe, porodicu ili društvo. Takođe, u nastavku možeš naći mnoštvo zanimljivih informacija o ovom češkom gradu, a tu je i lista svih potencijalnih izleta

prag 3 noćenja

Prag putovanje avionom - želja mnogih turista?

Osim što je jedan od najpopularnijih gradova u istočnoj Evropi, Prag je glavni grad Republike Češke, osnovan  na obali reke Vltave na uzvišenju Visehrad, koje se i danas smatra kolevkom Češke države.

Kasnije se širio prema severu i prema današnjem Novom mestu, Starom mestu, Maloj strani i Hradčanima. Grad je dostigao svoj vrhunac u vreme vladavine Karla IV tokom XIV veka, koji je izgradio Karlov most, započeo izgradnju katedrale Svetog Vita, kao i Karlov univerzitet koji predstavlja najstariji slovenski univerzitet.

Putovanje u Prag je posebno atraktivno upravo zbog znamenitosti ovog grada. Grad, koji zbog svoje 500 godina stare arhitekture netaknute tokom ratova, danas predstavlja jedan od najlepših gradova istočne Evrope i jednu od najatraktivnijih destinacija... Stotine tornjeva uzdižu se ponosno širom celog grada i čine ovaj "zlatni grad" zaista jedinstvenim.

Prag avionom - uživanje u gradu romantike

Zbog svoje lepote, Prag se poslednjih godina sve češće pominje kao jedna od najromantičnijih destinacija u Evropi. Šetnje ovim gradom, uz obilazak njegovih najlepših zdanja su magične tokom cele godine, jer ovaj grad turistički živi non stop.

Ukoliko za svoju narednu destinaciju izaberete baš Prag, uživaćete u gradu o čijoj lepoti dovoljno govori činjenica da se njegov centar nalazi pod zaštitom UNESCO-a.

Grad sagrađen pokraj reke, Vltave, nikada nije prestao da očarava posetioce, slikare, fotografe i pesnike. Idealno je mesto za zaljubljene i za one koji žele da se zaljube, ili da se ponašaju kao lokalci i uživaju u ovom čarobnom gradu. Tako se priča, proverite.

Prag putovanje

Prag avionom - Božićna pijaca i kraft pivo

Prag je fantastična destinacija tokom cele godine, ali ukoliko se zaputite u češku prestonica u vreme božićnih praznika, osetićete čaroliju. Božićna pijaca je postavljena na svakom značajnijem trgu u gradu, a vazduh poprimi aromu ukusnih, autentičnih čeških specijaliteta. Ukoliko ste ljubitelj svega što ima veze sa bajkama, čarolijom i Božićem, onda je Prag u ovom periodu godina na vrhu vaše liste želja.

U Pragu se tokom godine organizuje pregršt festivala piva, a pivo je nekad čak i jeftinije od vode! Očigledno da je pivo neizostavan deo života svakog Pražanina. S obzirom na to, ne čudi činjenica da na svakom koraku u Pragu možete naći pivnicu koja se odlikuje sjajnim kraft pivom sa visokim kvalitetom, koje obavezno morate da degustirate.

Nezaboravno Prag putovanje uz Lider Travel

Ukoliko do sada niste posetili čuveni Prag sledeće putovanje je odličan “izgovor” da to uradite. Obilazak Praga je mnogo više od običnog putovanja, jer vas osim obilaska očekuje i uživanje u češkim delikatesima i naravno lud noćni provod, ukoliko ste zainteresovani za to.

Prag aranžmani koje smo pripremili za vas idealni su za parove, veću ekipu, kao i bilo koga ko želi da poseti Zlatni Prag. Pogledajte ponudu hotela, kao i celokupan program putovanja, i rezervišite željeni aranžman. Uz najbolju organizaciju i vodiče, potrudićemo se da Vam putovanje u Prag bude iskustvo koje nećete zaboraviti!