Albanija letovanje 2021

1 - 15 od ukupno 0 rezultata

Albanija letovanje 2021: Lider Travel Vam svakog leta nudi mnoštvo letnjih destinacija. Ove godine u našoj ponudi je i jedna nova destinacija. U pitanju je letovanje u Albaniji.

Verujemo da će vam uz našu ponudu, letovanje u Albaniji 2021. ostati posebno u pamćenju kao najbolje do sada. Aranžmani Albanija letovanje 2021. - podrazumevaju kombinaciju bus prevoza, najboljeg smeštaja i usluga na samoj destinaciji. 

U nastavku se možete upoznati sa našom ponudom za letovanje u Albaniji 2021:

ALBANIJA LETOVANJE 2021:

DRAČ 2021 | ALBANIJA LETOVANJE

SARANDA 2021 | ALBANIJA LETOVANJE

VALONA 2021 | ALBANIJA LETOVANJE

KSAMIL 2021 | ALBANIJA LETOVANJE


Naša ponuda za letovanje u Albaniju traje do popune slobodnih mesta. Prijavite se i rezervišite svoje mesto na vreme.

Albanija letovanje 2021

Albanija neistraženi kutak Evrope

Albanija se nalazi na Balkanskom poluostrvu i izlazi na dva mora Jadransko i Jonsko. Graniči se sa Crnom Gorom na severoistoku, Srbijom na severu, Severnom Makedonijom na istoku i Grčkom na jugoistoku. Albanija ima oko 2,8 miliona stanovnika, a glavni grad je Tirana.

Tokom poslednjih nekoliko godina putnici su Albaniju otkrili kao veoma retku stvar i uglavnom neistraženi kutak Evrope. Ova mala balkanska zemlja je dobila svoja prva vrhunska odmarališta na moru, a kako su primorski gradovi Sarande i Valona postali sređeniji počeli su da privlače sve veći broj turista iz cele Evrope.

Korisni saveti za letovanje u Albaniji

  • Lokalno vreme u Albaniji je isto kao u Srbiji. Svi delovi Albanije  nalaze se u istoj vremenskoj zoni, kao i naša zemlja
  • Za putnike koji imaju srpski pasoš nije potrebna viza za Albaniju. Pasoš mora da važi najmanje 6 meseci od dana izlaska iz Albanije.
  • Putovanje u Albaniju je moguće i sa ličnom kartom
  • Albanija izlazi na 2 mora - Jadransko i Jonsko more
  • Pozivni broj za Albaniju +355
  • Korisni brojevi u Albaniji: Hitna pomoć - 127, Policija - 112, Vatrogasci - 128
  • Kontakt ambasade Republike Srbije: - Tirana + 355-4-2223-042, +355-4-2232-091
  • Zvanična valuta u Albanija je Lek (ALL). Kurs leka možete proveriti na sledećem linku - kurs
  • Za putovanje u Albaniju neophodan je zeleni karton. Međunarodna vozačka dozvola nije potrebna.
  • Ukoliko putujete sa decom, važno je da znate da je za prelaz na Kosovo i Metohiju neophodno na uvid predati izvod iz matične knjige rođenih sa fotografijom deteta.

Albanija letovanje 2021

Albanija letovanje 2021

Drač 2021

Drač 2021 - ovaj grad je najveća morska luka u zemlji, i nalazi se 34km od glavnog grada Tirane.

Plaža u Draču je veoma dugačka (čak 10,5 km) i deli se na dva dela: gradska plaža Drač i plaža Golem. Plaža Golem je po mnogima lepši deo ove dugačke peščane plaže. Dubina mora se postepeno povećava, što ovu plažu čini veoma privlačnom za porodice i malu decu.

Valona 2021

Valona 2021 - Valona ili Vlora na albanskom je druga najveća luka u zemlji i jedna od najvažnijih tačaka za albanski turizam koja nudi i „more i sunce“.

Područje plaže u blizini grada dobro je poznato po novim i modernim hotelima, zajedno sa ostalim sadržajima poput barova, restorana, klubova i kafića. Ovo je jedno od najpopularnijih turističkih područja u zemlji.

Saranda 2021

Saranda 2021 - Ovo je najmnogoljudnije urbano područje na albanskoj rivijeri i veoma je popularna turistička destinacija u ovoj zemlji. Grad je dobro pozicioniran, na samo 9 km je udaljen od grčkog ostrva Krf.

Svakog dana trajekti prevoze putnike između Sarande i Krfa čineći ovaj grad na jugu Albanije dobrom bazom za evropske i međunarodne turiste.

Ksamil 2021

Ksamil 2021 - U blizini Sarande, na obali Jonskog mora nalazi se mesto Ksamil, koje je poznato po svojoj fenomenalnoj plaži i predivnom moru.

Smešten između poluostrva Ksamil i lagune Butrint, a nasuprot Krfu, Ksamil kombinuje tradiciju i prirodnu lepotu na način koji očarava brojne posetioce ovog mesta. Plaže sa belim peskom, tropski povetarac i tirkizna boja mora, je defitivno glavna preporuka da posetite ovo mesto kao destinaciju za Vaše letovanje.

Ne ustručavajte se da nas kontaktirate.

Telefon: 064/0029370 (Viber/WhatsApp

Email: office@lidertravel.rs

Lider Travel Turistička agencija Novi Sad 

Albanija letovanje 2021